Liigat

Happee kaatoi KrP:n neljännen kerran ja eteni Superfinaaliin – 3221 silmäparia näki kotivoiton

14.04.
2018
Liigat

Happee eteni Superfinaaliin kotiyleisön edessä. Kuva: Esa Takalo

Happee ja Nokian KrP mittasivat toisiaan lauantaina kuudennessa välieräkamppailuss Jyväskylän jäähallissa. Ottelua seurasi paikan päällä uusi välierien ennätysyleisömäärä (3221) ja Happee voitti kamppailun maalein 4-1, jonka myötä se eteni Superfinaaliin voitoin 4-2.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta ei kuitenkaan erityisen kyttäilevä. Happee oli jonkin verran vaarallisempi pallon kanssa, mutta molemmat joukkueet loivat erässä hyviä maalipaikkoja. Maalivahtipeli oli hyvällä tasolla molemmissa päissä.

Ajassa 27.47 KrP oli saamassa ottelun ensimmäisen ylivoimansa, mutta Morics Krumins kosti Janne Hoikkaselle ja molemmat komennettiin jäähylle. Happee hyökkäsi taidokkaasti vastaan tasavajaalla, ja Jonne Junkkarisen loistosyöttö löysi Juuso Heikkisen, joka naulasi Happeen 1-0-johtoon ajassa 28.28.

Toisessakaan erässä ei maaleilla juhlittu, joten viimeiseen erään mentiin lukemissa 1-0. Peli näytti pitkälti samalta kuin ensimmäinen. Happee oli jonkin verran niskan päällä hyökkäyspelissä, ja KrP sai varsin vähän paikkoja, mutta muutama paikka oli sangen laadukas. Happee kuitenkin puolusti tiiviisti ja tarkasti.

Happeen 2-0 maali syntyi, kun Peter Kotilainen tarjoili kulmavaparista paikan Eemil Ukkoselle, joka naulasi pallon verkkoon ajassa 42.45. Ottelu jatkui melko tasaisissa merkeissä, vaikka KrP sai vietyä peliä alati enemmän Happeen päätyä kohden.

Ajassa 52.10 KrP sai hyvän paikan avata maalihanat, kun Petri Kauko joutui jäähylle kiinnipitämisestä. Heti jäähyn jälkeen Valtteri Viitakoski täräytti kavennusosuman ja peli oli 2-1 ajassa 54.31. KrP painosti maalin jälkeen, mutta seuraavan osuman iski Janne Hoikkanen, joka puikkelehti taidokkaasti maalintekoon ja ohitti Santtu Pohjosen.

Ajassa 56.42 syntyneen maalin jälkeen KrP otti aikalisän ja pelasi ilman maalivahtia heti paikan tullen. Happeen Heikkinen pääsi iskemään 4-1-osuman tyhjiin, kun pelikello näytti 58.31. Varsinkin Happeen tiukka puolustuspeli piti KrP:n paikat vähäisinä, mutta myös Happeen hyökkäyspelissä oli enemmän ideaa kuin vierasjoukkueen vastaavassa.

Heikkinen oli ottelun pistehahmo kahdella maalillaan, mutta myös Jonne Junkkarinen keräsi kaksi syöttöpistettä tililleen. Molemmat maalivahdit esiintyivät vahvasti, sillä Miro Tuomola pysäytti Happeen maalilla 20 laukausta ja Pohjonen 21 vieraiden luukulla.

Ottelua seurasi paikan päällä peräti 3221 silmäparia, joka on Salibandyliigan välierien uusi ennätysmäärä. Ennen tätä kautta ennätys oli 1350, jonka Classic ylitti viime viikolla, kun se keräsi kotipeliinsä 1421 silmäparia. Lukema on kaikkien aikojen korkein Salibandyliigan pudotuspeleissä finaalisarjojen ja Superfinaalin ulkopuolella. Puolivälierien korkein katsojamäärä on 2680 Turusta vuodelta 2008.

Happeen finaalivastus on Tampereen Classic ja joukkueet kohtaavat Hartwall Arenassa pelattavssa Superfinaalissa lauantaina 21.4 klo 16.30 alkaen. KrP kohtaa Indiansin ensi viikon perjantaina pelattavassa pronssiottelussa Tampereen Raholassa klo 18.30 alkaen. Panokset ovat kohdillaan, sillä kumpikaan joukkue ei ole aikaisemmin saavuttanut mitaleita Salibandyliigassa.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen