Happee kaatoi KrP:n neljännen kerran ja eteni Superfinaaliin – 3221 silmäparia näki kotivoiton

Happee eteni Superfinaaliin kotiyleisön edessä. Kuva: Esa Takalo

Happee eteni Superfinaaliin kotiyleisön edessä. Kuva: Esa Takalo

Happee ja Nokian KrP mittasivat toisiaan lauantaina kuudennessa välieräkamppailuss Jyväskylän jäähallissa. Ottelua seurasi paikan päällä uusi välierien ennätysyleisömäärä (3221) ja Happee voitti kamppailun maalein 4-1, jonka myötä se eteni Superfinaaliin voitoin 4-2.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta ei kuitenkaan erityisen kyttäilevä. Happee oli jonkin verran vaarallisempi pallon kanssa, mutta molemmat joukkueet loivat erässä hyviä maalipaikkoja. Maalivahtipeli oli hyvällä tasolla molemmissa päissä.

Ajassa 27.47 KrP oli saamassa ottelun ensimmäisen ylivoimansa, mutta Morics Krumins kosti Janne Hoikkaselle ja molemmat komennettiin jäähylle. Happee hyökkäsi taidokkaasti vastaan tasavajaalla, ja Jonne Junkkarisen loistosyöttö löysi Juuso Heikkisen, joka naulasi Happeen 1-0-johtoon ajassa 28.28.

Toisessakaan erässä ei maaleilla juhlittu, joten viimeiseen erään mentiin lukemissa 1-0. Peli näytti pitkälti samalta kuin ensimmäinen. Happee oli jonkin verran niskan päällä hyökkäyspelissä, ja KrP sai varsin vähän paikkoja, mutta muutama paikka oli sangen laadukas. Happee kuitenkin puolusti tiiviisti ja tarkasti.

Happeen 2-0 maali syntyi, kun Peter Kotilainen tarjoili kulmavaparista paikan Eemil Ukkoselle, joka naulasi pallon verkkoon ajassa 42.45. Ottelu jatkui melko tasaisissa merkeissä, vaikka KrP sai vietyä peliä alati enemmän Happeen päätyä kohden.

Ajassa 52.10 KrP sai hyvän paikan avata maalihanat, kun Petri Kauko joutui jäähylle kiinnipitämisestä. Heti jäähyn jälkeen Valtteri Viitakoski täräytti kavennusosuman ja peli oli 2-1 ajassa 54.31. KrP painosti maalin jälkeen, mutta seuraavan osuman iski Janne Hoikkanen, joka puikkelehti taidokkaasti maalintekoon ja ohitti Santtu Pohjosen.

Ajassa 56.42 syntyneen maalin jälkeen KrP otti aikalisän ja pelasi ilman maalivahtia heti paikan tullen. Happeen Heikkinen pääsi iskemään 4-1-osuman tyhjiin, kun pelikello näytti 58.31. Varsinkin Happeen tiukka puolustuspeli piti KrP:n paikat vähäisinä, mutta myös Happeen hyökkäyspelissä oli enemmän ideaa kuin vierasjoukkueen vastaavassa.

Heikkinen oli ottelun pistehahmo kahdella maalillaan, mutta myös Jonne Junkkarinen keräsi kaksi syöttöpistettä tililleen. Molemmat maalivahdit esiintyivät vahvasti, sillä Miro Tuomola pysäytti Happeen maalilla 20 laukausta ja Pohjonen 21 vieraiden luukulla.

Ottelua seurasi paikan päällä peräti 3221 silmäparia, joka on Salibandyliigan välierien uusi ennätysmäärä. Ennen tätä kautta ennätys oli 1350, jonka Classic ylitti viime viikolla, kun se keräsi kotipeliinsä 1421 silmäparia. Lukema on kaikkien aikojen korkein Salibandyliigan pudotuspeleissä finaalisarjojen ja Superfinaalin ulkopuolella. Puolivälierien korkein katsojamäärä on 2680 Turusta vuodelta 2008.

Happeen finaalivastus on Tampereen Classic ja joukkueet kohtaavat Hartwall Arenassa pelattavssa Superfinaalissa lauantaina 21.4 klo 16.30 alkaen. KrP kohtaa Indiansin ensi viikon perjantaina pelattavassa pronssiottelussa Tampereen Raholassa klo 18.30 alkaen. Panokset ovat kohdillaan, sillä kumpikaan joukkue ei ole aikaisemmin saavuttanut mitaleita Salibandyliigassa.

Ottelutilastot

57 comments

  1. Toivottavasti Nokialaisilla on tarpeeksi heinää hevosille niin kotimatka landelle on vähän nopeampi 🙂

  2. Ei malta olla toteamatta, että Jypinhän siellä piti pelata. Mutta kun…
    Happee pelasi sen verran kuin pitikin. Varmistelumoodi päällä. Riitti kun piti Kooärpeen pois paikoilta. Kertoo myös sen että Kooärpeen hyökkäyspelissä olisi viilattavaa, ja paljon.
    Aika lailla paljon pelataan alaspäin pallon saadessaan. Kaveri kerkeää kutsua kaikki paikalle, ennen kuin rintamasuunta kääntyy. Happee kääntää heti.
    No näin tänään. Ynnä Happeen molsen torjuntatyyli on kieltämättä omalaatuinen.
    Yksi peli jäljellä – kaikilla!
    Sitten ”joko pelataan pesäpalloo”.

  3. Aivan järkyttävää sähläystä krpn peli. Omat junnut ja 1-kenttä aivan syvissä vesissä. Tällä esityksellä ainoa oikea sarja on divari. Happee on paikkansa ansainnut. Kannu voi tällä esityksellä jäädä, ja toivottavasti jää, Jyväskylään.

  4. Toivottavasti pronssipeli näytettäisiin tällä kaudella Fanseatin tai Elisan kautta. Classic-Salba-pelejä näytetään marraskuussa kyllä, mutta jostain syystä mitalin ratkaisevaan peliin ei ole riittänyt kuvausresursseja/halukkuutta aiemmilla kausilla. Varmasti kova kamppailu tulossa kun molemmat pelaavat seurahistorian ensimmäisestä mitalista.

  5. Hatunnosto KrP:n fanijoukolle, kannustivat loppuun saakka vaikka pelaajien selkärangat naksahtivat kolmannen maalin kohdalla.

  6. Parempi voitti, eikä krpn ykkösellä ollu enää annettavaa. Eväät oli syöty, ja Tuomaala otti välierien edetessä Johanssonin niin syvälle taskuun että Henkka tarvii aarrekartan pois päästäkseen. Pelin taso oli vähän sinnepäin mut Happee ansaitsi voittonsa selkeästi. Kiitti Näädät, tsemiä pronssipeliin. Laittakaa Rahola nätiks.

  7. Pureeko Basson kikka jälleen” en vaihda kalsareita koko keväänä”, c:n A vois hoitaa, olis jännempää, toisaalta taas liigaukot voi vaikka hävitä hapeelle.

  8. Onneks traktorilla on kiva ajaa hopee kaulassa motarin reunaa jyväskylään. Raholasta sentää lyhyt matka pronssijuhliin.

  9. No, aina me voidaan kuitenkin lohduttautua sillä et klaarattiin ”ylivoimainen” Näätälauma. Niittenhän piti ylikävellä meidät niin kyl siitä lohtua saa. Sitä on kiva sitten heinänkorsi suupielessä muistella kun lehmänpaska haisee.

  10. Kiitos Happeelle hienosta esityksestä isolle yleisölle myös tänään, sarja ratkesi hienoissa tunnelmissa!
    Suuri kiitos myös KRP:n rumpuryhmälle tästä sarjasta. Vaikka kitkaa olikin hieman välillä havaittavissa, sarjan ratkeamisen jälkeen kävimme kättelemässä kaikkien kanssa ja henki säilyi hyvänä. Onnea KRP:lle pronssiotteluun ja toivottavasti näemme ensi kaudella!
    Terveisin hassuhatut 😀

  11. Voi tuota pikku Jormaa, sillä on niin paha olo. Jormalla on niin laaja sanavarasto: siihen kuuluu traktori ja sit traktori. Mitähän sinä reppana nyt sitten keksit kun se säälipronssipelivastus tulee kehä 3 sisäpuolelta? Mut ei voi mitään, Nokian kumikalossia jalkaan ja rinta kaarella kohden uusia epäonnistumisia! Joukkue oli hyvä, supporteritkin ihan ok, muutama vajakkikommentoija pilaa koko seuran maineen.

  12. ”Toivottavasti Nokialaisilla on tarpeeksi heinää hevosille niin kotimatka landelle on vähän nopeampi :)”
    Hevosille se kotimatka on aina paras matka.

  13. Jorma = Pasi Kotilainen? Näin se propaganda toimii.

  14. Happee oli parempi kaikilla osa-alueilla siitä ei kahta sanaakaan. Ottelusarjan voiton kunniaksi luovutamme Jorman teille nettimaskotiksi, joka jatkossa kirjoittaa Happeen fanina. Olkaa hyvä ja onnittelut. 🙂

  15. Tarpeeton kommentti Pasi Kotilaisesta. Pasi Kotilainen oli se henkilö, joka mahdollisti huikean jäähallipelin. Yli 3000 katsojaa! Huikea tapahtuma ja iso käsi ja kiitos Pasille siitä, että järjesti tällaisen tapahtuman. Kiusaajat kiusaa, mutta lopettakaa nyt oikeasti. Ihan sairasta.

  16. Onneksi olkoon Happee! Hyvää duunia myös tapahtuman järjestämisessä 3200 on kova tulos, harvinaista Suomessa. Ainoastaan jääkiekko tai fudis parhainmillaan voi haastaa.
    Nyt vaan omalla junalla Superfinaaliin rytkimään.

  17. Jäi pari jutskaa tästä sarjasta epäselväksi: onko Nokia oikeasti kaupunki vai Tampereen lähiö? Ja jos se on lähiö, niin Nokian Kristilliset Pulloilijat on siis lähiöjoukkuueen nimi? Right? Siellähän Treella on oikeasti pari kaupunkijoukkuettakin? Right? Mutta ottakaapa mallia lajikulttuurista: tänään nähtiin mitä Happee merkitsee jyväskyläläisille. Ja nähtiin eilenkin Lato-Teurastamossa, kun paikalliset ihmetteli ja lakkasivat kannustumasta omiaan juuri, kun sitä olisi eniten tarvittu

  18. Nokia on nimi, joka tunnetaan Kiinaa ja Intiaa myöten. Jyväskylä ei ole globaalisti ihan yhtä tuttu nimi.

  19. Onnittelut Happeelle finaalipaikasta! Ottakaa voitto superfinaalissa niin saadaan viimeiseen superfinaaliin se yllätysmomentti toteutettua mitä sillä on haettu.

  20. Nokia on nimi, joka tunnetaan nousu Jan tuho – prosessista. Tyhjiä tiloja, työttömiä eri maissa, härsitty brändi, Elop johtoon, ja sit otettiin alin viiva pois, niin tuli Flop!! Joo, Nokia on tunnettu brändi!

  21. ”Nokia on nimi, joka tunnetaan Kiinaa ja Intiaa myöten.”

    Ei lienee vaikeuksia saada jengiä pronssipeliin sitten.

  22. Lasketaan kymmeneen ja lopetetaan olemasta esikoululaisia( mut ne ovatkin fiksuja) eli anteeks. Hyvä välierä sarja, muttta parempi voitti ja KRP nosti tasoonsa viime vuosista. Onnittelut Happeelle voitosta ja onnea finaaliin .

  23. Itse odotan ainakin, että West-endin rahamiehet tulevat uudenkarheilla city-maastureillaan moottoritien ohituskaistaa jonossa kannustamaan poikiansa pronssille. Nähdään Tampereen seudullakin kaupungilaisia sieltä menestyneimmästä päästä. Indianssin pojille on paha mennä tarjoamaan edes sopimuksia, kun isit antaa viikkorahaa enemmän kuin salibandyseurojen vuosibudjetit on. Vähän eri meininki kuin renkaista elävillä nokialaisilla, maataloudesta elävillä seinäjokisilla tai veronmaksajien rahoilla oleskelevilla jyväskyläläisillä.

  24. No eikö niihin tyhjiin tiloihin saa yhtä sählykenttää, niin ei tarvii lähiöläisten tulla kaupunkiin asti pelaamaan? Ervi ja Nokia, hoidatteko hallit? Vai yx puoliväliin, jos rahaa ei oo

  25. Peli ratkesi siihen, että P Kotilainen heräsi talviunilta ja H Johansson ei enää onnistunut..eikä tosin onnistunut muut johanssonin syötöistä eikä koko krpn ykkönen.

  26. Jormakin heltyy välillä, Happee oli vikat 3 peliä parempi ja ansaittu hopee siitä. Jorma lähes toivoo että ei, mutta pahoin pelkää että Passon lompakko vie jälleen kerran. Ja sarjahan kulmioitu siihen että nuorin Kotilainen alko pelaamaan ja näädältä ainoo joka koko sarjassa pelas ja ylitti odotukset oli 3. kenttä ja iso hattu pojille siitä. Ja kiitos Jyväskylän herrasmiesmäisille tilanomistajille että tarttu keskusteluun hyvin kärkkäästi. Nyt näädälle pe mitsku taskuu ja Tikin sanoin ”koko ilta tulee”, ja koko enskauden.

  27. Voisko joku kertoo westendin ison rahan isille, että vois nekin ostaa kunnon hallin, ettei tarvii juoksuradalla pelata. Ja sitten oilers vielä. Miten nää rahaseurat oikein pelaa tommosissa paikoissa?

  28. P Kotilaisia on joukkueessa neljä, H Johanssoneja vain yksi.

  29. Koooärrerpeee! Happee on paskaa loppuun ! Harmi että ketään ei kiinnosta että happee finussa, krpn pelaajat saa enemmän pillua kuin kauko hiuksia seuraavan vuoden aikana. Ps. Jyväskylä on vitu paha lande

  30. Jaahas, näköjään KRP-fanit päässeet turvallisesti takaisin kotia interwebin äärelle.

  31. Ei West-endin rahamies tee negatiivisen odotusarvon sijoituksia. Hallipisnes on huonoa pisnestä. Maakunnissahan niitä rakennetaankin yhteiskunnanvaroin, jotta köyhätkin saa harrastaa. Jos joku tunnistaa, jonkun joukkueen joka pelaa veronmaksajien rahalla rakennetun hallin saa huutaa hep.

  32. Huomaa kyllä näistä keskusteluista, että sähly on junttien laji. Voisi sen finaalinkin pelata jossain landella.

  33. Superfinaalista on se hyöty stadilaisille, että näkevät finaalin muutenkin kuin television kautta.

  34. Kun puhuin menestyjistä, niin puhuin West-endiläisistä. Moderni stadilainenhan ei kuulu menestyjiin vaan muiden kustannuksella oleileva punaviherhörhö, joka ei yllä edes maalaisten tasolle.

  35. Pahoittelut että unohdin menestyjä isien motiivit. Joo on se parempi vaan antaa isot viikkorahat. Se hyvä stadissa että täällä kaikki älyköt löytyy nordikselta, sieltä maalaisten yläpuolelta löytyy todellinen viisaus!

  36. Ja keskustelun taso on huikeeta, huikeeta huumoria, vähän kuin hifkin joka vuotinen kausi 😉

  37. Syön aikaisemman kommenttini. Vilpittömät pahoittelut siitä. Hyvää työtä Pasi Kotilainen on tehnyt Jyväskylässä. Toivottavasti jaksaa edelleen tehdä sitä. Onnittelut ansaitusta voitosta ja menestystä Happeelle jatkopeleihin! Respect!

  38. Komeeta playoff- rutiinia Happeelta. Nyt sitten tiristämään pronssia tältä kaudelta.

  39. Ai hallit yhteiskunnan tuella? Kyllä Tampesterissa Classicin, Kooveen, ja Kooärpeenkin, naapurimme, hallit on laitettu kasaan pääasiassa omilla rahoilla. Pari Areenaa ja kunnostettu teurastamo. Ynnä lekentaarinen Spiraali täysin omillaan aikanaan.
    Yhteiskunnan tukea nauttii eniten köyhin laji, jääkiekko.
    Mutta kaupunginisät ja mennyt kaupunginöiti aikovat rakenta auuden pallohallin että Classic pääsee kans kunnon halliin kun Areena kaadetaan vuoden päästä ja Clasu joutuu Spiraaliin taas.

  40. Aiwwammahtavaa, Mites se nyt menikään paskanlapioijat maalaiset jne. Wannabe tamperelaiset suli jälleen kerran. Nyt on aikaa käydä Korollalla kartsalla Särkänniemen parkkipaikalla.

  41. vailla, asiallista kommentointia pojat ja tytöt.! Kakkukahvet voiton kunniaksi

  42. Kiitos kaudesta 17-18. Viel on kuulemma joku tapahtuma helsingissä, missä jaetaa classicille kultanen mitali ja happeelle hopeinen.

  43. Koripallo se vetää täysin kunnan tiloissa ja lentis! Aika sokea pitää olla ettei nää miten monta hallia säbässä on rakennettu, etenki harjoitushallia. Mutta kyllä kunnat vois pikkasen panostaa pelihalleihin. Eikö tesoma ole hyvä? Mutta sinne pääsee vain koris?

  44. Tesomahan on aivan loistava paikka, mutta tosiaan pääasiassa koripalloa. Taitaa Nokiakin pelata siellä, heillä on hyvä korisjengi kans.
    Aivan, lento- kori- käsipallo perinteisesti ovat julkispuolen suosiossa, koska rakentamista on pystytty perustelemaan ”yhteiskunnalisella hyödyllä ja merkityksellä”, koska nuoremmatkin pääsevät niihin. Oli aikanana motto. Sählyväki on saanut lähteä samoista halleista liikkeelle, ja nyt mokomat haluavat isompia kenttiä ja omia halleja!

  45. Olihan huikea ottelutapahtuma Lähitapiola Areenalla ja mikä tietenkin kaikkein ihaninta niin se, että Happee otti voiton ja eteni finaaliin. Ja kyllähän joukkue nosti tasoaan koko ajan näissä pleijareissa ja kiitos kuuluu kyllä ihan kaikille pelaajille, miten hienoa työtä kaikki teki ja kiva kun onnistumisia tuli leveällä rintamalla. Vähän kyllä kieltämättä jännitti että vieläkö pitää teurastamolle lähteä, mutta onneksi ei ja jospa se kaikista kirkkain kruunu vielä tulee sitten pisteenä iin päälle, mutta ellei, ihan hyvä näinkin ja silti on kiva mennä seuraamaan peliä ja kannustamaan Happeeta Hartwallille, kävi miten kävi. Kiitos myös seuralle että mahdollisti tällaisen tapahtuman meille säbäfaneille ja kiitos kaikille niille ahkerille talkoolaisille jotka siellä uurasti tämän eteen.

  46. Rehellisesti Happee on sarjan ainut joukkue joka pystyy clasun yhdessä ottelussa yllättämään. Etenkin jos heille sattuu se kuuluisa hurlumhei päivä ja peter hirmuvireessä. Paras mahdollinen finaalikaksikko, vaikka kumpikaan ei oma suosikki olekaan.

  47. Erityiskiitos Happeen fanirumpuryhmälle, hassuhatuille. Toivottavasti lähdette myös Superfinaaliin, vaikkapa useammalla hassuhatturyhmällä. Näytetään Manselaisille kuinka omia kannustetaan.

  48. Minusta sen Kallen ja Jounin rumpuryhmä aiheuttaa myötähäpeää melkein thtäpaljon kuin sana hirvirytke.

  49. ”Hakametsästä tehdään palloiluhalli, Classic pelaa siellä!”

    Ei ja ei. Hakametsä jatkaa jäähallina kaunoluistelijoiden käytössä ja Classic etsii uutta kotia.

  50. Tampereen kaupunki on vuonna 2010 määrittänyt Hakametsän muuttumisen sisäareenaksi, kun uusi areena valmistuu.

  51. Pommin varma et näin käy. Korikset ja lentikset siirtyy mukana!