Liigat

Hattutempun tykittänyt Salin jälleen ratkaisijana – Classic lähellä Superfinaalia

07.04.
2018
Liigat

Eemeli Salin (oik.) jatkoi siitä, mihin Espoossa jäi edellisessä välierässä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic kukisti jännittävän kolmannen välieräkamppailun jälkeen Westend Indiansin. 6–4-voitto tarkoitti sitä, että tamperelaiset ovat enää yhden voiton päässä Superfinaalista.

Avauserän teema oli virheiden minimointi. Molemmat joukkueet pitivät palloa pitkiä jaksoja, mutta eivät lähteneet kovin hanakasti hyökkäämään. Näin ollen myös maaliverkot pysyivät puhtaana.

Toisessa erässä alkoi tapahtua, ja peliin tuli virtausta. Indiansin Heikki Iiskola unohtui Sami Johanssonin selän taakse ja karkasi läpiajoon. Iiskola ei epäröinyt vaan iski espoolaiset johtoon, kun toista erää oli tahkottu vasta reilu minuutti.

Classic vastasi kuitenkin pian, ja maalintekijänä kunnostautui Joonas Pylsy siirretyn rangaistuksen aikana.

Viisi minuuttia ennen erän loppua nähtiin Classicilta todellinen tehominuutti. 69 sekunnissa Eemeli Salin ja Oskari Heikkilä veivät isännät 4–1-johtoon. Salin vastasi kahdesta salamamaalista.

Indians sai kuitenkin äärimmäisen tärkeän kavennuksen erän loppuun. Otto Lehkosuo sai syötön ja kapteeni Valtteri Kainulainen kavensi.

Erinomaista kevättä pelaava Teemu Venäläinen löi lukemat entistäkin jännittävimmiksi kolmannen erän alussa. Indians sahasi ylivoimallaan Classic-nelikon halki, ja Venäläinen tykitti vasemalta laidalta 4–3-kavennuksen. Osuma oli puolustajalle jo pudotuspelien kahdeksas.

Classicin illan sankariksi nousi jälleen huippuottelun pelannut Salin. Viritys puolustajan jaloista, ja uusikaupunkilaisen hyökkääjän luja rannelaukaus upposi etuyläkulmasta sisään. Indiansille jäi aikaa tasoitukseen vain seitsemän minuuttia.

Edellisessä välierässä Espoossa Salin iski tehot 2+3. Lauantai-illan saldoksi jäi 3+1.

Tasoitusta ei nähty, vaan kapteeni Janne Lamminen iski tamperelaiset kolmen maalin karkumatkalle. Iiskola kavensi vielä kerran, mutta Indiansin kiri pysähtyi siihen.

Välieräsarja on maanantaina katkolla Classicille Espoon Otahallissa.

Ottelutilastot
Esa Takalon kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen