Liigat

Hirvi-invaasio Raholassa – Happee musersi KrP:n ja on voiton päässä Superfinaalista

13.04.
2018
Liigat

Peter Kotilaisen hurja vire jatkui Raholassa. Kuva: Esa Jokinen

Nokian KrP ja Happee kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan viidennessä välieräpelissä Tampereen Raholassa. Happee voitti ottelun loppulukemin 9-3.

Happee ampaisi johtoon ajassa 1.37, kun Jami Manninen tarjoili loistosyötöllä Paul Kotilaiselle hyvän paikan ja sentteri laukoi pallon maaliin. Lisämaaleja ei nähty ensimmäisessä erässä, vaikka paikkoja piisasikin.

Peli oli pitkälti Happeen hallussa ja joukkue puolusti tarkasti, joten KrP ei päässyt juurikaan hyville maalipaikoille. Happee loi useita hyviä paikkoja, mutta enempää maaleja ei nähty, ja Santtu Pohjonen torjui kaikkiaan 11 laukausta.

Happee iski toisen osumansa ajassa 22.10 Eemil Ukkosen toimesta. Laukaus kimposi verkkoon hiukan yllättäen Pohjosen käden kautta. Happeen kolmas maali syntyi hyvin rakennellun vastahyökkäyksen kautta. Juuso Heikkinen ei saanut palloa maaliin, mutta Panu Kotilainen ”chippasi” pelivälineen paluupallosta taidokkaasti maassa maanneen Pohjosen yli. KrP käytti maalin jälkeen aikalisän ajassa 24.20.

Happeen 4-0-maali syntyi kun 25.02 oli pelattu. Happee pääsi ensin ylivoimahyökkäykseen, mutta Manninen ei saanut hyvästä paikasta palloa verkkoon. Pallo ajautui Peter Kotilaiselle, joka laukoi kuulan kotijoukkueen verkkoon.

Seuraava maali näki päivänvalon KrP:n ykkösviisikon ylipelaamisen ansiosta ja Veli-Matti Hynynen pääsi läpiajoon, josta konkari malttoi sijoittaa pallon verkkoon ajassa 26.49. Viidennen maalin jälkeen Antti Kortetmaa vaihdettiin kotijoukkueen maalin suulle.

Kuudennessa maalissa Panu Kotilainen teki mainion esityön ja pelasi Jonne Junkkariselle, joka taas löysi tarkalla syötöllä Heikkisen, jolla oli helpohko työ naulata 6-0-maali. Ajassa 35.28 Vertti Wigren sai erkoisen jäähyn osuessaan hyvin kevyesti Happee-vahti Miro Tuomalaan. Asiassa oli osuutta myös sillä, että Tuomala esitteli tilanteessa näyttelijänlahjojaan.

Vain kahdeksan sekuntia myöhemmin Junkkarinen otti välieräsarjan tavaramerkkijäähyn eli viiden minuutin istunnon huitomisesta, kun puolustajan maila osui Henri Johanssonin kasvoihin. Kyseessä oli jo neljäs samasta syystä vihelletty viiden minuutin jäähy viidessä ottelussa.

Happee onnistui myös 4 vs 4 -pelissä, kun Peter Kotilainen iski vastahyökkäyksestä 7-0-osuman ja syötön tarjoili tutkaparina häärinyt Manninen. Happee pelasi hurmiossa toisen erän, iski erittäin taidokkaasti vastaan ja viimeisteli jopa epäreilun näyttävästi. Lähes jokainen maali syntyi nopeista vastaiskuista. Vieraiden puolustuskin toimi hyvin, sillä KrP ei päässyt juurikaan hyville maalipaikoilla.

KrP ei onnistunut maalinteossa kolmannen erän alkuun venyneellä viiden minuutin ylivoimalla ja Wigrenin kaksiminuuttisen sekä Mikko Revon käytöskympin (2+10) vuoksi vitosen aikana pelattiin paljon tasavoimin. 8-0-osumassa pelasi hyökkäyksen maltilla ja Otto Tikan nappisyöttö löysi Panu Kotilaisen, joka naulasi ottelun toisen kaappinsa maalin kulmalta.

KrP:n kuparinen meni rikki Valtteri Viitakoskin tarkalla kudilla ajassa 43.39. Viides ylivoimayritys tuotti Happeelle viimein myös ylivoimaosuman ja peli oli 9-1 Otto Tikan maalin myötä. Henri Mäenpää osui tasavoimin ja Jere Oksanen ylivoimalla ilman maalivahtia, joten peli oli 9-3 ajassa 50.36.

Happee-luotsi Mikko Lehto näki, että kahden kavennusmaalin jälkeen oli aiheellista käyttää vieraiden aikalisä. Tuomala poistui aikalisän aikana pukukoppiin ja Markus Laakso siirtyi tolppien väliin.

KrP pelasi kolmannessa erässä pitkiä pätkiä ilman maalivahtia ja varsinkin viimeisellä kympillä, jota kautta se sai pidettyä paineen vieraiden päädyssä. Happeen puolustus peitti laukauksia kuitenkin erinomaisesti ja Laakso toimi viimeisenä lukkona. Happeen 9-3-voiton myötä Happee johtaa sarjaa 3-2 ja joukkueella on mahdollisuus edetä Superfinaaliin huomenna Jyväskylän jäähallissa pelattavassa ottelussa.

Ottelun hahmoja olivat Happeen Peter Kotilainen (2+2) sekä kolme maalisyöttöä tarjonnut Manninen. Kotilainen on kerännyt tehopisteet 7+16 pudotuspeleissä ja jakaa pistepörssin kärkisijan KrP:n Johanssonin kanssa.

KrP:lla oli ennen ottelua alla yhdeksän ottelun voittoputki kotikentällään. Happee ei taasen ollut onnistunut voittamaan Raholassa viimeisessä viidessä kohtaamisessa.

Ottelua seurasi paikan päällä yhteensä 877 katsojaa ja vierasjoukkueen kannattajia oli paikalla joidenkin arvioiden mukaan noin 100, joka myös kuului ottelun tiimellyksessä.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen