Liigat

Hoikkanen esitti ”Hullun” soolon yli 3000 katsojalle – ”Tuli suonenveto maukkaaseen paikkaan”

14.04.
2018
Liigat

Janne Hoikkanen hehkutti vuolaasti jyväskyläläisyleisöä, jonka kanssa yhteisöä on rakennettu vuosien ajan. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee juhli Salibandyliigan Superfinaali-paikkaa huiman kotiyleisönsä edessä kuudennessa välierässä. Raastajahyökkääjä Janne Hoikkanen räjäytti jäähallin riemuun ja katkaisi samalla Nokian KrP:n kirin kolmannen erän lopussa.

Jyväskyläläinen urheiluyleisö pääsi todistamaan hienoa tapahtumaa Hippoksen jäähallissa, eikä pelkästään ottelun takia. Loppukättelyiden jälkeen kuuluttaja kertoi, että yhdeksän kautta Happeeta edustanut ikoni Veli-Matti Hynynen pelasi viimeisen ottelunsa kotiyleisön edessä.

Yli 3200 katsojaa taputti seisaaltaan konkarihyökkääjälle. Hetki oli tunteikas myös Hoikkaselle, joka saapui haastatteluun vielä hieman kyyneliään pyyhkien.

– Aika hieno pelaaja lopettaa uransa. Hattua päästä, perheellinen mies, joka jaksoi vielä näin kauan pelata, Hoikkanen luonnehti pelitoveriaan.

Kuudes välierä oli ajoittain kovaa taistelua ja vääntöä. Happee oli hiukan hallitsevampi osapuoli, ja se sai puolustettua nokialaiset pois huippupaikoilta.

– Miro (maalivahti Tuomala) sai sen ainakin näyttämään siltä, että pelasimme hyvän pelin. Vaikea vielä näin kentän pinnasta analysoida, Happee-hyökkääjä jatkoi pelistä.

Hoikkanen jakoi kunniaa välierävastustajalle, joka jaksoi kerta toisensa jälkeen kerätä lisää vimmaa seuraaviin otteluihin.

– Tämä oli tiukka, vähämaalinen ja kaiken kaikkiaan todella hyvä vääntö. Näätälauma on hienosti pystynyt kokoamaan itsensä, vaikka olemme välillä ottaneet selviäkin voittoja. He pystyivät pelaamaan laajalla kokoonpanolla, eivätkä olleet yhden kentän varassa.

Hullu-lempinimellä tunnettu ikitaistelija astui kolmannessa erässä esille juuri silloin, kun Happee sitä eniten kaipasi.

KrP oli hetki sitten saanut kavennettua Valtteri Viitakosken osumalla tilanteen 2–1:een ja jatkoi pyörittämistä isäntien alueella. Hoikkanen sai riiston jälkeen syötön Hynyseltä ja leikkasi laidasta keskelle jättäen komealla soolollaan jälkeen koko vieraiden puolustuksen.

Viimeistely syntyi kämmenpuolelta oikeaan takanurkkaan, ja Happee johti 3–1 reilut kolme minuuttia ennen loppua.

– Olen varmaan seitsemän kertaa päässyt harjoittelemaan läpiajoa tässä sarjassa ja joka kerta vienyt pallon kulmapisteelle. Nyt tuli suonenveto aika maukkaaseen paikkaan.

Upea yksilösuoritus katkaisi samalla KrP:n kirin. Juuso Heikkinen viimeisteli 4–1-loppulukemat, ja Happee pääsi juhlimaan Superfinaali-paikkaa kaikkien aikojen runsaslukuisimman välieräyleisön edessä.

– Olihan tämä ihan älytön mesta. Kova osoitus siitä merkityksellisyyden rakentamisesta. Olemme rakentaneet tätä yhteisöä aika monta vuotta. Tässä on tulos.

– Jääkiekkoväen ei pitäisi pitää itsestäänselvyytenä näitä isoja yleisömääriä täällä Jyväskylässä. Kannattaa arvostaa sitä, koska pelaaminen näille on ihan upeaa, Hoikkanen hehkutti samalla vilkuillen jäähallin lehtereitä.

Happee sai samalla oivan kenraaliharjoituksen isojen valojen loisteessa pelaamisesta. Viikon päästä pelipaikka vaihtuu Helsingin Hartwall Arenaksi, kun edessä on Superfinaali Tampereen Classicia vastaan.

Siihen Hoikkasella oli ainakin yksi toive.

– En ole vielä kerennyt edes ajatella sitä peliä, mutta onhan se hienoa. Toivottavasti saamme paljon jengiä mukaan ja teemme siitäkin ”Hirviteatterin”, hän päätti ja suuntasi yhteiskuviin junioreiden kanssa.

Lue myös:
Happee kaatoi KrP:n neljännen kerran ja eteni Superfinaaliin – 3221 silmäparia näki kotivoiton

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen