Hurja lopputulos Salibandyliigan välierissä – Happee ryöpytti KrP:ta lukemin 9-0

Happee liekehti Hirviteatterissa. Kuva: Esa Jokinen

Happee liekehti Hirviteatterissa. Kuva: Esa Jokinen

Happee ja Nokian KrP kohtasivat perjantai-iltana miesten Salibandyliigan toisessa välieräpelissä Jyväskylässä. Happee voitti ottelun selkein 9-0-loppulukemin.

Happee aloitti ottelun vahvasti ja Jami Manninen vei ylivoimalla kotijoukkueen johtoon ajassa 6.55. Toisella kympillä KrP-vahti Santtu Pohjonen lähti turhaan säntäilemään maaliltaan ja pallo pomppi Kaapo Savinaiselle tyhjään maalin, jonne hyökkääjä pallon sijoitti. Ensimmäinen erä meni jyväskyläläisille maalein 2-0.

Toisessa erässä KrP:lla oli paikkansa, mutta kolmannesta osumasta vastasi lämärin maaliin lähettänyt Happeen Otto Tikka ajassa 26.24. Erän puolivälin jälkeen Asko Huisman lisäsi kotijoukkueen johtoa. KrP:n kannalta melko kohtalokasta oli se, kun Morics Krumins osui mailallaan Petri Kaukon naamaan noin viisi minuuttia ennen erän loppua.

Erän lopun ylivoiman aikana Manninen ja Veli-Matti Hynynen veivät Happeen jo 6-0-johtoon. KrP ei päässyt kahdessa ensimmäisessä erässä ihan mukavuusalueelleen ja Happee puolusti paljon tarkemmin kuin keskiviikkona, joten peli ei virtaillut yhtä vahvasti.

Maalivahtipeli meni myös Happeen hyväksi ja Antti Kortetmaa korvasi Pohjosen viimeisessä erässä. Ei voi kuitenkaan sanoa, että tappioasema olisi mennyt Pohjosen piikkiin, vaan kyseessä mahtoi olla enemmän herätevaihto, sillä KrP muutti paljon myös ketjukoostumuksiaan.

Kolmannen erän toisella vitosella Savinainen, Paul Kotilainen ja Kauko veivät Happeen jo 9-0-johtoon ennen viimeistä kymppiä. Viimeisellä kympillä molempien joukkueiden hermo- ja pelikontrolli oli hakusessa, vaikka tilanne oli selvä.

Happeen tehopelaajia olivat Tikka (1+2), Savinainen (2+0), Manninen (2+0), Kauko (1+1), Veli-Matti Hynynen (1+1) ja Peter Kotilainen (0+2). Happeen todellinen sankari oli maalivahti Miro Tuomala, joka pysäytti 28 laukausta nollapelinsä pitimiksi. Ottelua seurasi paikan päällä 938 katsojaa, mikä on välierien toistaiseksi paras yleisömäärä.

Happee tasoitti sarjan otteluvoitot lukemiksi 1-1. Superfinaaliin pääsy vaatii neljä voittoa ja sarja jatkuu sunnuntaina Raholassa.

Ottelutilastot
Esa Jokisen kuvat ottelusta

68 comments

  1. Järkyttävää tilastosabotointia Happeelta. Nyt olis liitolla tehtävää. Ei voi tehdä näin.

  2. Missä nyt on sabotoitu?

    Mutta tosiaan, Tuomaala on kyllä kehittynyt pirusti. Ei näytä enää pitkältä löysältä letkulta kuten ennen.

  3. Nyt vois liitto tarkistaa. Vitsi. Tuomala hyvä mutta ei näin.

  4. Viimeiset n. 75 minuuttia tässä sarjassa Happeelle 13-1. Suhteellisen tärkeä tuo Nokian ainoa maali tosin.

  5. Oliko muuten kyseessä jonkunlainen ennätystulos liigan välieriin?

  6. Huolestuttavaahan asiassa on se, että Kooärpee oli täysin aseeton.
    Happeen sinänsä aiemmin reikäistä puolustusta ei auki kertaakaan.
    Ja Kooärpeen peli yksittäisten puskemista.
    Aika palata perusasioihin, ja nopeasti.

  7. Kevään 2007 välierissä SSV musersi vieraissa Trackersin 12-0, ja 2002 Oilers löi HIFK:n 11-1. Yhdeksän maalin voittojakin löytyy.

  8. Jos joku miettii miks Henkka Johansson ei oo vielä ilmestyny Nokian bussiin nii se etsii ulospääsyä Tikan takataskusta. #maailmanparas

  9. Aina ei voi voittaa.Mutta voisin lyödä vetoa että seuraavassa pelissä ero on pienempi kuin 9 maalia.

  10. Onko tuo happeen maalivahdin avaruusasu sääntöjen mukainen? Lahkeen halkaisija 2 metriä.

  11. Ensimmäisen pelin ratkettua tuomarivirheeseen, tästä pelistä ei kyllä jossittelun sijaa jäänyt, vaikka tuomarit kovasti antoivatkin viimeisen 15min aikana krp:lle todella paljon etua.

  12. 2002-2003 taisi tulla tehokas peliaika, joten 2002 peliaika vastaa noin kahta erää.

  13. Törkeetä huutelua krp faneilta. Herätkää ja lopettakaa se ala-arvonen käytös!

  14. En hänen lahkeista tiedä, mutta katsoppa inkkareiden mokkee 😉 Leijoille sukua nämä herrat siis.

  15. Mitäs väärää ne teki? Porukka voi jäädä kotiin kattomaan peliä jos ei pysty fanien huutoa kuuntelemaan. Eioo jyväskylässä tainnut paljon oikeita faneja näkyä

  16. Mitä väärää on luoda fanikulttuuria muuhunkin lajiinkuin jääkiekkoon? Jyväskyläläiset eivät edes selostajan pyynnöstä alkaneet kannustamaan omiaan… naurettavaa

  17. Jos tosifani tulee huutelemaan pelti kiinni vastustajan pelaajan henkilökohtasen elämän ongelmista kaiken kansan kuullen, niin ei, en ole tosifani. Mun puolesta tämmösiä tosifaneja ei tarvita mihinkään. Pääpiirteittäin kuitenkin hyvä boogie krpn faniryhmällä, mut sen riemuidiootin voisitte erottaa ryhmästä. Heti.

  18. Taitaa krp mennä pronssipelin kautta lomille. Tänään nähtiin jengin oikea taso. Ihmettelen jos happee ei voita sarjaa 3-1.

  19. Vai kuka siellä oli pelti kiinni? Vastapainoksi Krpn molseilla oli ainakin kaikki auki. Molemmissa peleissä Happee on ollut parempi, mutta kun peli on 1-1 niin mitä vaan voi tapahtua.

  20. Kyllä siellä happeen omatkin faniporukat vastustajalle huutelivat ja kuittailivat joten puntit tasan. Joku linja kuitenkin pitää olla. Asiattomuudet puolin ja toisin pois niin hyvä playoff meininki menossa.

  21. Startatkaa traktorinne ajoissa aamulla ja suunnatkaa ne kohti raholaa, ruvetkaa sitten vasta huutleen kun itse olette käyneet vieraspelissä! Ja ainiin… teijän traktoreissa ei olis renkaita jos ei olis nokiaa 🙂

  22. Startataan traktorit ja jyrätään sekä joukkue että se paska halli maan tasalle ja koko w***n ympäristö siinä lähellä samalla. Tampereen kauneinta kaupunginosaa. Sinnekö ne teidät nokilaiset päästi pitämään omaa leiriänne?

  23. Pelin onnistujat, Tuomalalle uran huippupeli ja yks harvoista, ja siellä Manu taas vislas kotiapäi niin että ropis. Tänään ohipeli näädiltä, sunnuntaina koko ilta tulee. Kotilaisen kasetti ja läskioton filmit takaa ”kuivana kakkoseen” iltamat ja hirvi lähtee käristyksenä kotia.

  24. Kiitos kutsusta, nähään sunnuntaina. Tullaan nyt sit vaikka ”maksamaan velat” mitä sieltä teidän katsomosta huudeltiin jollekulle. Ainiin, te hävisitte tänään 9-0, pitäskö puhua pelistäkin jotain 😉

  25. Tervetuloa, voidaan antaa pelin jälkeen traktoriin virtaa :3 ootte te maaliset hupaisia :33

  26. Krp:n molset eivät saaneet oveakaan kiinni? sanoo:

    Jaa eivät saaneet? Krp:1 veska kyllä sai aika paljon hyviä koppeja mutta torjunnat merkittiin happeen veskalle. Tuomala loistavasti pelasi mutta laukasukartta ei ollut samaa mieltä happeen laskijoiden kanssa jotka tekevät joka pelissä 7-12 extra torjuntaa että omat mv näyttävät hyviltä.

  27. Mikäs fanijengi täällä nyt sekoilee? Tilastot pelistä ovat ihan oikein ainakin pelin katsomisen ja laukaisukartan perusteella. Kiinnitän noihin kyllä usein itsekin huomiota kun ovat olleet sen verran virheellisiä välillä, mutta ei tänään.

    Ei KrP tänään veskareihin kaatunut, vaan hävisi ihan jokaisella osa-alueella. Haastava tilanne heille kahden ekan pelin perusteella. Jotain uusia konsteja ehkä tarttis keksiä.

  28. Tuomala on selkeästi sarjan paras maalivahti. Todella tasaisia otteita ja ottaa kaiken otettavan kiinni.

  29. Ei luulisi olevan kovinkaan ihmeellinen homma, jos lähetyksestä kelattaisiin nopeutetusti koosteeksi kaikki kohdat, joissa veskarit koskettaaa palloon, välistä pois vain kaikki muu. Siitä voisi sitten katsoa jokainen onko samaa mieltä laskijoiden kanssa. Saisi veskaritkin jotain. Tehdäänhän maalikoosteetkin. Kyllä luulisi veskojakin kiinnostavan se millaisia koppeja pelissä on tullut. Nyhän koosteet palvelevat maalintekijöitä. Ne tulevat alta aikayksikön katsottaviksi. Niistä tehdään niin hienoja tuplahidastuksineen, että kyllä kelpaa katsella. Mutta on pelissä muutakin hienoa kuin maalit. Jos läpinäkyvyyttä ja avoimuutta peräänkuulutetaan, ei luulisi olevan vaikeaa, mutta jos ei, niin herättää kummastusta onko tässä sittenkin mennyt jokin pieleen kun ei uskalleta laittaa faktaa kehiin. Vai miten olisi,jos maalivahdit otettaisiin kokoonpanosta pois kokonaan. Ei tarvitsisi enää laskea ja tehdä laukaisukarttoja. Siinä nousisi puolustus- ja peittopeli aivan toisenlaisiin mittoihin….Niinhän se on, että jos hurrit näitä koosteita teksi ensin niin sitten alettaisiin meilläkin tehdä perässä….

  30. Mietin tuossa ensimmäisen pelin kohdalla, että aika samoja aineksia kuin 2016 välierissä. Silloin Oilers tuli vierasjoukkueena ”jo hävityssä ottelussa” rinnalle ja jatkoajalla ohi, seuraavissa Jyväskylän peleissä Happee pyyhki Oilersilla lattiaa. Happee ei kuitenkaan onnistunut hakemaan Espoosta voittoa ja hävisi sarjan sitten siihen. Nyt Happeella vähän sama tilanne, ihan hirveästi ei tarvitse pohtia kumpi on seuraavaan Jyväskylän peliin ennakkosuosikki, mutta kun Raholassakin pitäisi Happeen voittaa mennäkseen jatkoon. Minun on tämän päivän esityksellä hankala nähdä, että KrP ottaisi Jyväskylästä voiton.

    Nämä paras seitsemästä sarjat ovat kuitenkin siitä loistavia, että paljon ehtii tapahtumaan.

  31. Mä ihmettelen todella paljon jos happee voittaa 3-1 paras seitsemästä sarjan…

  32. Jes mahtavaa Happee ! 😊 sanoisin näin ett nöyryys on kaiken a ja o ,ei se että nöyristelee vaan että on nöyrä ! Niin nottei nouse hattuun! 😃 ja Nokian Krp.n faneille sellasia terveisiä notta kun laulatta niin artikuloikaa sanomanne kunnolla kun ei siinä oo mitään järkeä jos möläjää vaan jotain sinneppäin + keksikää positiivisempiä biisejä ! 😀

  33. En ole mikään varsinainen KRP fani mutta en ymmärrä pointtiasi ”krp palasi omalle tasolleen”. Joukkue pelasi loistavan runkosarjan ollen ansaitusti 2. Sijalla kauden päättyessä. Jos eilen tuli yksi ohipeli niin miten näet joukkueen palanneen tasolleen. Mites happeen 14-4 tappio divari salballe?

  34. Nyt nähtiin se, miten Johansson oikeasti nollataan täysin ja pistetään taskuun koko kuuskymppisen ajaksi. Tikka onnistui tässä ”hieman” paremmin kuin punapaitojen Holopainen edellisellä kierroksella..

  35. Sinä oot kyllä tosi lapsellinen mies,kun joka kerta haukut muiden ulkonäköä. Milläs sarjatasolla muuten itse pelaat?

  36. Ensinnäkin te voisitte oppia puhumaan suomea ja toiseksi ei tainnut krp rumpali edes olla kartalla mitä tapahtuu 😂

  37. Mitä täällä tapahtuu? Nokialaiset huutelee traktoreista ja maalaisuudesta jyväskyläläisille? Mistä lähtien nokia ei ole ollut landea?

  38. Tätä itselin ihmettelen, että Nokia on faniensa mielestä kovinkin iso kaupunki. Mutta kai se sitten on.

  39. Ja krp fanit näytteli pienille junnuille keskaria pelin jälkeen. Ei hyvää päivää, lapsellista jengiä!

  40. Ovat naurettavia, varsinkin neitikendon yhteydessä. Koko suomi on yhtä landea, myös kehä kolmosen sisäpuoli.

  41. Tällä hetkellä krp on enemmän tamperelainen seura kuin nokialainen. Se ei ole pelannut vuosiin nokialla kun ei siellä ole paikkaa sekä suurin osa pelaajista asuu tampereella. Toivotaan että tulisi nokialle halli jossa voisi pelata, sitten voidaan miettiä uudestaan onko nokia landea vai ei.

  42. Peter huuteli raholassa pelin jälkeen yhdelle krp fanille ja näytti keskisormea katsomoon. Että ei hyvää päivää, että voi olla lapsellinen ihminen

  43. Ylipäätään ei voi kun hämmästellä miten ihmiset voivat olla moukkamaisia ja ilkeitä, kyllä omiaan saa kannustaa, mutta ei haukkumalla vastustajia tai näiden kannattajia. Mutta tässä näkee suomalaisen junttiuden syvimmän olemuksen ja olemattoman kotikasvatuksen.

  44. Nokian ”fanikulttuuri” on ihan järkyttävää skeidaa. Finninaamaiset teinipojat huutelevat hövyttömyyksiä pelaajille ja muille katsojille. Se on sitä tosi aikuismaista ja niin kaupunkijuttua. Onko Nokia muuten kaupunki vai kunta?

  45. Ei siinä mitään väärää ole jos omia kannustaa tyylillä mutta tommonen menee yli että alkaa toisten henkilökohtasista asioista huutelemaan.

  46. Kyllähän tuo krp supporters homma on vielä siistiä kielenkäyttöä, kun vertaa tepsin junnupeleissä (ainakin vieras) nähtyyn känniseen örvellykseen.

  47. Kukkahattutädit taas valittamassa. En tiedä missä kuplassa elätte, menkääpäs joku kerta kuunteleen futis- tai lätkä joukkueiden kannatusryhmiä. Voin luvata, että tullessanne takas supporterssin kersaryhmäläiset vaikuttaa pyhäkoululaisille.

    Minusta on hienoa, että yritetään rakentaa fani kulttuuria säbänkin puolelle. Sitä tämä laji nimenomaan kaipaa

    Jos te kukkahattutädit ette kestä noiden pokien huutelua voitte kysyä itseltänne oletteko silloin oikeassa paikkassa.

    Itse paikalla olleena voin sanoa ettei sen faniryhmän laulut tai huudot mielestäni mitenkään yli menneet. Tosin olen ehkä tottunut kuuntelemaan muittenkin faniryhmien hoilotuksia.

    Mutta edelleen kukaan ei pakota teitä tulemaan paikalle katsomaan peliä, joten älkää tulko jos ette kestä pientä provosointia. Sitä ne fanit yrittää ja hakee että meillä menisi tunteisiin.

  48. Olin toisessa päässä katsomoa enkä kuullut mitä huudeltiin, mutta ei kannata verrata säbäkatsojia ja kannattajia jääkiekkoon ja jalkapalloon, joiden lieveilmiöt huuteluineen ja väkivaltaisuuksineen ovat vastenmielisiä. Ollaan me positiivisesti erilaisia ja parempia! Huutaa saa ja pitää, ja kannustaa omiaan kaikin tavoin. Arvostetaan vastustajiamme ja käyttäydytään urheilullisesti. Jos tämä on kukkahattuilua, niin ei hetkauta yhtään.

  49. Tämä selvensi, että nokia on lähiö, eli nää onkin lähiön ringissä räkijöitä.

  50. Eli on sopivaa kutsua krp fanilaumaa finninaamaisiksi kersoiksi ja haukkua heidän toimintaa, mutta on sopimatonta (twitterin perusteella) huutaa kerran yksi huuto jossa mainitaan ”vi**u” kun heidät uhattiin heittää ulos hallista seisomisen takia?

  51. Happeen Peter Kotilainen (@PeterKotila) ja Krp Akatemian Henri Mattila (@MattilaHenri) ovat Twitterissä ihan parhaita kavereita. Kuka sanoi ja mitä, vielä ei ole selvinnyt. Ehkä sunnuntaina?

  52. Ja taas on Birgitta 45veet eksyneet kommenttiosioon itkemään aivan turhista asioista.

    Jos sinulla menee oikeasti herne nenään ja maku koko touhusta, jos joku katsomosta huutelee kentälle, niin mene ennemmin vaikka kirjastoon. Voin kokemuksesta kertoa, että siellä ei tarvitse kokea mitään tuollaista.

    Nokian faniryhmä on kiistatta yksi sarjan parhaista ja ovat jatkossakin tervetulleita Monnarille huutelemaan.

    ”mu-mutku ne käytti välillä kirosanoja!”

    Mitä sitten? Ei ehkä kovin korrektia käyttäytymistä, mutta ei katsomo ole mikään akateeminen kirjaseura. Lopettakaa tuo naurettava elitismi, sillä luultavasti olette ihan tavallisia tuulipukujuntteja kuten ovat nuo kritisoimanne ihmiset. Te olette vain ottaneet tavaksenne loukkaantua ihan joka asiasta.

  53. Olen kanssasi asiasta täysin samaa mieltä.. kukaan ei teitä sinne halliin pakota. Katsokaa sitten seuraavan päivän lehdestä lopputulos ja antakaa toisten kannustaa omiaan. Tai lähtekää itse Raholaan katsomaan viikolla salibandyä. Ei taida teistä kovin moni siihen touhuun ryhtyä….

    Ainiin.. eikös esim. Futiksessa ja jääkiekossa huudella nimen omaan vasta joukkueen pelaajille niin, että heidän ote pelistä herpaantuu ja tulee virheita, joista sitten se oma joukkue voi iskeä vastaan?

  54. Istuessani kyseisessä katsomossa en voinut olla huomaamatta tuon järjestyksenvalvojan toiminta tapaa.. noin 1min oli keretty pelata ensimmäistä erää niin krp:n faneille oltiin jo tilaamassa putka reissua siitä syystä kun eivät istuneet 😂

  55. Tästä kyseisestä tapauksesta en osaa sanoa, mutta kun Oilersin kannattajaryhmän kanssa oltiin paikalla 2016 1. välierässä, niin meitä pyydettiin yksiselitteisesti olemaan hiljempaa. Kertoo jotain siitä mikä Jyväskylässä on sopivaa ja mikä ei.

  56. Luulisin että kaikki joukkueet haluaa katsojia paikan päälle mahdollisimman paljon. Sekä ne törkeyksiä karjuvat että kukkahatut.

    Ei siinä ole järkeä että osa katsojista huutelee niin tyhmää shaibaa että se toinen osa, joka ei jaksa sitä törkytulvaa kuunnella, jää kotiin. Sama juttu paineilmatorvien kanssa. Osa miettii että ei omaa kuuloa viitsi lopullisesti hyvänkään pelin takia pilata. Kumpi siis on tärkeämpi, se torvi vai katsojat jotka jättää sen torven takia tulematta ( ja maksamatta)?

    Olisi kyllä ehdottomasti lajin kannalta paras löytää säännöt joilla molemmat ryhmät pystyvät nauttimaan pelistä paikan päällä.

  57. Jos se huutelu ei liity peliin millääntavalla tai että huutelee pelaajista henkilökohtaseen elämään liittyviä asioita nii pitäskö pikkuse miettiä. Tää ei mun mielestä ole mitään kukkahattutäteilyä mutta on aika sairaan nöyryyttävää tommonen. Se on ihan sama mitä imuria tai muuta sieltä huudellaan mutta tommonen on tosi loukkaavaa jos sieltä huudellaan jotain ”kotilainen maksa velkas” kun krp fanit astuu halliin sisään. Ihan todella naurettavaa. Kaikki saa olla ihan mitä mieltä tahansa asiasta mutta tommonen menee kyllä todella ala-arvoiseks.

  58. Juurikin näin, että pitäis kyllä ihmisten vähän miettiä mitä huutelee, ei mennä henkilökohtaisuuksiin. Ja jos joku haluaa verrata vaikka jääkiekkoon, että tämä on vielä pientiä siihen verrattuna niin onko sen pakko olla edes samanlaista? Minusta ei ja itse pidän äärettömän lapsellisena juurikin jääkiekossa että aikuiset miehet hakkaa kentällä toisiaan. Ja tämmöstä sitten katselee lapsetkin. Siksi kannatankin kaikkia tulemaan säbän pariin joka on kuitenkin vielä siistimpää touhua, lukuunottamatta nyt näitä muutamia juntteja jotka ei osaa käytöstapoja. Onko se sitten tämmösten mielestä tätimäisyyttä jos toivoo että joku ihmisarvo tulis kuitenkin säilyttää huutelussakin niin ihan sama. Käytöstavat kunniaan!