Liigat

Hurja lopputulos Salibandyliigan välierissä – Happee ryöpytti KrP:ta lukemin 9-0

06.04.
2018
Liigat

Happee liekehti Hirviteatterissa. Kuva: Esa Jokinen

Happee ja Nokian KrP kohtasivat perjantai-iltana miesten Salibandyliigan toisessa välieräpelissä Jyväskylässä. Happee voitti ottelun selkein 9-0-loppulukemin.

Happee aloitti ottelun vahvasti ja Jami Manninen vei ylivoimalla kotijoukkueen johtoon ajassa 6.55. Toisella kympillä KrP-vahti Santtu Pohjonen lähti turhaan säntäilemään maaliltaan ja pallo pomppi Kaapo Savinaiselle tyhjään maalin, jonne hyökkääjä pallon sijoitti. Ensimmäinen erä meni jyväskyläläisille maalein 2-0.

Toisessa erässä KrP:lla oli paikkansa, mutta kolmannesta osumasta vastasi lämärin maaliin lähettänyt Happeen Otto Tikka ajassa 26.24. Erän puolivälin jälkeen Asko Huisman lisäsi kotijoukkueen johtoa. KrP:n kannalta melko kohtalokasta oli se, kun Morics Krumins osui mailallaan Petri Kaukon naamaan noin viisi minuuttia ennen erän loppua.

Erän lopun ylivoiman aikana Manninen ja Veli-Matti Hynynen veivät Happeen jo 6-0-johtoon. KrP ei päässyt kahdessa ensimmäisessä erässä ihan mukavuusalueelleen ja Happee puolusti paljon tarkemmin kuin keskiviikkona, joten peli ei virtaillut yhtä vahvasti.

Maalivahtipeli meni myös Happeen hyväksi ja Antti Kortetmaa korvasi Pohjosen viimeisessä erässä. Ei voi kuitenkaan sanoa, että tappioasema olisi mennyt Pohjosen piikkiin, vaan kyseessä mahtoi olla enemmän herätevaihto, sillä KrP muutti paljon myös ketjukoostumuksiaan.

Kolmannen erän toisella vitosella Savinainen, Paul Kotilainen ja Kauko veivät Happeen jo 9-0-johtoon ennen viimeistä kymppiä. Viimeisellä kympillä molempien joukkueiden hermo- ja pelikontrolli oli hakusessa, vaikka tilanne oli selvä.

Happeen tehopelaajia olivat Tikka (1+2), Savinainen (2+0), Manninen (2+0), Kauko (1+1), Veli-Matti Hynynen (1+1) ja Peter Kotilainen (0+2). Happeen todellinen sankari oli maalivahti Miro Tuomala, joka pysäytti 28 laukausta nollapelinsä pitimiksi. Ottelua seurasi paikan päällä 938 katsojaa, mikä on välierien toistaiseksi paras yleisömäärä.

Happee tasoitti sarjan otteluvoitot lukemiksi 1-1. Superfinaaliin pääsy vaatii neljä voittoa ja sarja jatkuu sunnuntaina Raholassa.

Ottelutilastot
Esa Jokisen kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen