Salibandyliiton hallitus on vahvistanut junioreiden valtakunnallisten sarjojen sarjajärjestelmät kaudelle 2018-19.
Sarjajärjestelmiin tulee pieniä muutoksia verrattuna kauden 2017-18 järjestelmiin. Ilmoittautuminen kauden 2018-19 sarjoihin alkaa toukokuun alussa. Ilmoittautuminen junioreiden valtakunnallisiin sarjoihin tai niiden karsintoihin tulee tehdä 16.5. mennessä.
Olosuhteet
Kaudella 2018-19 A- ja B-poikien SM-sarjan sekä A-poikien I div. ottelut tulee pelata sisäurheilukäyttöön tarkoitetulla synteettisellä alustalla (matto tai massa). Kaudesta 2019-20 alkaen kaikki junioreiden valtakunnallisten sarjojen ottelut tulee pelata edellä mainitulla alustalla.
Poikien sarjat
A–poikien valtakunnallinen yksittäisinä otteluina pelattava I div. on uusi sarja, missä pelaa 10-12 joukkuetta. Lopullinen joukkuemäärä vahvistuu toukokuussa sarjan karsintoihin ilmoittautuneiden joukkuemäärän perusteella. Sarjaan ja sen karsintoihin ei saa osallistua kahdella saman seuran joukkueella tai sen seuran joukkue, jonka joukkue pelaa A–poikien SM-sarjassa.
A–poikien SM-sarjan pudotuspelit pelataan kuten kaudella 2017-18. Sarjan viimeinen putoaa I div., 10. ja 11. sijoittuneet karsivat SM-sarjapaikasta I div. 2. ja 3. sijoittuneiden kanssa. I div. 4.-6. sijoittuneet joukkueet säilyttävät I div. sarjapaikan kaudelle 2019-20. 7 ja 8. sijoittuneet karsivat sarjapaikasta II div. parhaiden joukkueiden kanssa. Loput I div. sarjapaikat kaudelle 2019-20 ratkaistaan karsinnoissa syksyllä 2019.
B–C2-poikien valtakunnalliset sarjat pelataan kuten kuluvallakin kaudella. Ainoa uudistus on B–poikien finaalisarjan pidentyessä pelattavaksi paras viidestä -järjestelmällä eli Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. C2–poikien SM-sarja pelataan kauden 2017-18 tapaan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa, missä ensimmäinen sarjakierros pelataan turnausmuotoisena siten, että turnauksissa joukkueet pelaavat toisen lohkon joukkueita vastaan. 2. ja 3. kierros pelataan yksittäisinä otteluina oman lohkon joukkueita vastaan.
Tyttöjen sarjat
Kaikkien tyttöjen SM-sarjojen joukkuemäärät vahvistetaan ilmoittautumisten jälkeen. Sarjat pelataan 10-12 joukkueelle riippuen ilmoittautuneiden määrästä. B–tyttöjen Suomen mestaruus ratkaistaan paras viidestä -järjestelmällä kuten A–tytöissä. C–tyttöjen SM-sarjan runkosarja pelataan kaudella 2018-19 turnausmuotoisena.
Teksti: Salibandyliitto
Ensi kaudella pääsee seuraavat joukkueet suoraan toiselle karsinta kierrokselle
Tiikereillä, Granilla, Karhuilla, Kooveella ja KrP:llä voi olla 0,5 sinne tänne riippuen laskusysteemistä kun 2 divari joukkuetta pääsevät pleijareihin.
Oilers 42-48
TPS 41-44
Tiikerit 34-37
Koovee 33-36
ErVi 32-35
OLS 31,5
Nokian KrP 30.5
NST 24-27
Karhut 24
GrIFK 24
Classic 23.5
Steelers 21-24 tai SPV 22
Tuo A-Poikien valtakunnallinen divari on turha väliporras nykyiseen järjestelmään nähden , pääsee hubbapubba seurojen nuoriso reissaamaan isolla rahalla pitkin Suomea . Parhaat A-Pojathan pelaa jo nyt miesten pääsarjatasoilla . Kallis ratkaisu liitolta mutta makunsa kulakin sanoi koira kun nyyttejään nuoli 😀
A divari on hyvä siinä mielessä että ei ole periytyviä sarjapaikkoja joten mahdollisuus kovaan a poikien sarjaan pääsemiselle tulee nyt
A nuorten divarimuutos polkee kyllä alueita,joilla A SM joukkue,mutta pelaajamäärän vuoksi olisi aiheellista saada myös divarijoukkue. Miten vaikuttaa pelaajiin?? Aika moni heittää tossut naulaan! Tänä vuonna moni -00 syntynyt pelaaja jää ilman pelipaikkaa,jos ei riitä jerkku SMään.
No a divari edullinen pienemmille seuroille ja b sm karsinnat sit näille isommille että ininät seis
Kiinnostaisi tietää miten Salibandyliitto estää/rajoittaa A sm joukkueita, etteivät nämä saa omia kakkosjoukkueitaan A divariin ensikaudella, sillä karsintojen aikataulun myötä on tehty mahdolliseksi se, että A sm joukkue voi lähettää kaikki ykkösjoukkueensa pelaajat A divarikarsintoihin ja karsintojen jälkeen siirtää takaisin ykkösjoukkueen rosteriin, jolloin kakkosjoukkueen pelaajat saavat ilmaisen sarjapaikan.
Itseäni lähinnä harmittaa pienempien seurojen puolesta mikäli edellä mainitun kaltainen toiminta sallitaan, sillä tällöin todennäköisesti moni sarjaan kuuluva pienempi seura tulisi tiputetuksi asm pelaajien toimesta, vaikka veisi seuran kakkosjoukkuetta 100-0. Ja kyllä tiedän ettei samasta seurasta saa olla kahta joukkuetta kahdella korkeimmalla sarjatasolla, mutta salibandyn lähes olemattomat siirtoajat mahdollistavat junioreissa vielä paremmin Ervi edustus-Ervi Akatemia kaltaiset järjestelyt, joissa toinen seura kuuluu periaatteessa eri organnisaatioon, vaikka molemmissa joukkueissa pelaavat periaatteessa samat pelaajat.
Pelaajakatto. Max 2 Sm-sarjapelaajaa rosterissa A.div. ???
PA1D isot seurat eivät voi kikkailla. Seuralla ei saa olla kuin yksi joukkue joko PASM-sarjassa tai PA1-divarissa. Jos seuralla on joukkue PASM sarjassa, seura ei voi edes ilmoittaa joukkuetta 1-divarin karsintoihin. Tämä on fakta.
Lue ”Huhuja kuulee” kirjoittama kommentti
Jep, olisi pitänyt lukea tarkemmin. Tuo porsaanreikä pitäisi yrittää sulkea siirtomääräyksien kautta. Divarikarsintoihin osallistuvat pelaajat eivät saa pelata PASM sarjaa sillä kaudelle tai jotain vastaavaa.
Miten niin eivät isot seurat voi kikkailla? Miehissähän jo Ervi on jo kikkaillut samalla periaatteella toimivien sääntöjen kanssa ja ihme olisi, jos ei kikkailisi myös A junioreissa. Myös ainakin Happee on jo nettisivuillaan ilmoittanut tavoittelevansa paikkaa PA1D. Seuran sisällä asian on kuulemma kerrottu tapahtuvan Happee Steamersin (muodostettu entisen Duxin sarjapaikalle) alaisella A juniorijoukkueella, jonka sarjapaikka olisi sm pelaajien tarkoitus varmistaa.
Mikä parasta kiitos avoimien karsintojen periaatteessa jokainen asm joukkue voisi luoda uuden, pääorganisaatiosta ulkopuolisen ”yhteistyö” seuran, jonka ainoan joukkueen ASM pelaajat voisivat käydä nostamassa PA1D. Tällä kyseiset seurat saisivat vedettyä puoleensa entistä enemmän pelaajia lähialueiden pienemmistä joukkueista, jotka kiitos tämänlaisen kokkailun jäisivät pois ko sarjasta.
Huhuja kuulee! Eikös tuossa lukenut että A-SM seurat eivät saa osallistua A-divariin? Pienemmät seurat saavat hyviä pelaajia divariin niistä jotka eivät mahdu A -SM sarjaan.
Thompson: pahoin pelkään että asia ei ole noin suoraviivaista ja monessa tapauksessa pelitossut ripustetaan naulaan niiden toimesta jotka eivät ASM mahdu.. aika näyttää
Thompson. Esim ervi akate ei ole sama seura, kuin itse ervi, vaikka onkin sama seura. Akatemia ei sais pelata divaria,jos olis sama. Samaa kyseenalaista kikkailua voi ja tullaan käyttämään myös An divarissa.
Thompson luitkohan nyt ollenkaan ”huhuja kuulee” ja ”teeällälle” kirjoittamia kommentteja? On totta ettei yksikään Asm joukkue voi lähettää omasta seurastaan toista joukkuetta karsimaan PA1D paikasta. Sen sijaan joukkueet voivat luoda tai käyttää jo olemassa olevaa virallisissa kirjoissa seuran ulkopuolista toista joukkuetta PA1D paikan hankkimiseen, sillä tätä liiton säännöt eivät kiellä. Ja koska karsinnat pelataan reilusti ennen Asm runkosarjan alkua, voi Asmseura huolettomasti lähettää parhaat pelaajansa karsimaan PA1D paikasta, sillä heille ei seuraa asiasta mitään haittaa, sillä siirtoaikoja sarjatasolta ylöspäin siirtyessä ei tietääkseni ole. Itse en ainakaan ihmettelisi, mikäli ainakin Helsingin, Tampereen, Turun ja Jyväskylän suunnilta tulisi tämänlaisia viritelmiä, tarjoaahan tämä hyvän lisäyksen seurojen akatemiapolkuihin…
Haluaisin itse ainakin kuulla liiton mielipiteen siitä miksi siirtoajat ovat niin lyhyet ja ilmaiset a-junioreissa?
Vähän on täällä näköjään keskustelu hiipunut. Ikävä sinällään, sillä ilman tämän isompaa mekkalaa liitto ei varmasti tule tämänkaltaiseen epäkohtaan puuttumaan, vaikka kuinka onkin ilmoittanut esim. b junnuissa olevinaan pienempien seurojen puolella (Kuulemma uusi b-jun ranking suosii pienempiä seuroja).
Onko kukaan päivittänyt rankingia lopulliseen muotoon? NST ja Classic viimeisillä sijoilla? Siis ”jatkoon” menijöitä.