Koovee juhlii B-poikien Suomen mestaruutta – Oilers kaatui tiukassa finaalissa

Kooveen B-pojat pääsivät juhlimaan mestaruutta Tampereella. Arkistokuva: Esa Takalo

Tampereen Koovee on tuore B-poikien Suomen mestari. Tamperelaiset voittivat tiistaina pelatussa kolmannessa finaalissa Esport Oilersin maalein 2–1.

Molemmat joukkueet olivat voittaneet finaalisarjan kotiottelunsa, joten ratkaisu siirtyi kolmanteen finaaliin Tampereen AutoCenter Areenalle.

Kim Hyrkkönen vei kotijoukkue Kooveen johtoon avauserän lopussa iskemällä pallon maaliin Joona Valkaman syötöstä.

Sama kaksikko oli asialla myös toisessa erässä. Hyrkkönen oli jälleen viimeistelijänä, kun Koovee siirtyi 2–0-johtoon ajassa 32.36.

Huippujännittävä ottelu sai vielä hurjan lopun Oilersin kavennettua kymmenen minuuttia ennen loppua. 2–1-maalista vastasi espoolaisten Eetu Manninen. Kovasta loppupyörityksestä huolimatta lisämaaleja ei nähty, ja näin ollen tamperelaiset pääsivät nostamaan mestaruuspokaalia.

Kooveen maalivahti Oskar Sillanpää venytti itsensä 24 kertaa pallon tielle ratkaisevassa loppuottelussa, kun taas Oilersin Nemo Sipilälle merkittiin 20 torjuntaa.

Suomen mestaruus oli Kooveelle ensimmäinen pojissa.

Esa Takalon ottelukuvat

B-juniorien pronssimitalit nappasi Tikkurilan Tiikerit, joka kukisti pronssiottelussa NST/Voiman 6–3.