Liigat

Kotietu piti – KrP toiseen välierävoittoon Raholassa

08.04.
2018
Liigat

Valtteri Viitakoski maalasi kahdesti kolmannessa välierissä. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Happee kohtasivat sunnuntaina miesten Salibandyliigan välierissä Tampereen Raholassa. KrP oli ottelussa vahvempi loppuluvuin 5-2.

Happee sai vahvan alun otteluun, kun KrP:n Ville Kangasmäki komennettiin jäähylle ja Veli-Matti Hynynen laukoi vieraat johtoon ylivoimalla ajassa 3.39. Tasoitusmaali näki päivänvalon ajassa 11.30, kun Valtteri Viitakoski iski pallon verkkoon reboundista.

KrP:n kolmosvitja jatkoi vahvoja otteitaan, kun Mikko Laakso laukoi KrP:n johtoon ajassa 13.42 ja 2-1-luvuista mentiin ensimmäiselle erätauolle. Happee aloitti erän erittäin vahvasti, mutta KrP sai otetta peliin erän edetessä. Varsinkin loppua kohden peli oli kuitenkin tasaista. KrP:n kannalta posiviivista oli se, että peli virtaili enemmän päästä täähän alkuminuuttien jälkeen.

Jyväskyläläisten tasoitusmaali syntyi ajassa 31.08, kun Peter Kotilainen pelasi loistopaikan Asko Huismanille, joka ei erehtynyt. Toinen erä oli pitkälti tarkkaa vääntöä, mutta peli oli jonkin verran enemmän Happeen hallussa. Kolmanteen erään mentiin tasatilanteessa 2-2.

Kolmannen erän alkuminuuteilla Juuso Heikkinen sai jäähyn maasta pelaamisesta. KrP:n ylivoiman aikana Petri Kauko joutui rikkomaan kotijoukkueen pelaajaa maalipaikassa ja Henri Johansson pääsi yrittämään maalintekoa rankkarista. Maalipyssy ei erehtynyt ja KrP pääsi 3-2-johtoon ajassa 42.30.

Viitakoski iski ottelun toisen osumansa ylivoiman aikana ja kun pelikello näytti 43.14, niin KrP johti 4-2. Juuri ennen viimeisen kympin alkua Emil Eklund naulasi vastahyökkäyksestä KrP:n 5-2-johtoon. Happee sai ajassa 49.53 ylivoiman, mutta ei onnistunut maalinteossa hyvistä paikoista ja yrityksistä huolimatta. KrP käytti aikalisänsä ajassa 53.38.

Happee pelasi loppua kohden pitkiä aikoja ilman maalivahtia, mutta KrP puolusti erinomaisesti, eikä Happee päässyt parhaille mahdollisille tekopaikoille. Happee käytti oman aikalisänsä ajassa 58.10. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty.

Nokialaisten tehopelaajia olivat kolmosvitjan Viitakoski (2+0), Laakso (1+1) ja Eklund (1+1). Happeen Peter Kotilainen syötti vieraiden molemmat osumat.

KrP:n voitto rakentui vahvalle puolustuspelille ja erikoistilanteiden hyödyntämiselle. Nokialaisryhmä johtaa sarjaa 2-1 ja neljäs ottelu pelataan maanantaina Jyväskylässä. Superfinaaliin pääsy vaatii neljä voittoa.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen