Liigat

Kotijoukkueen johto piti loppuun saakka Raholassa – KrP juhlii ensimmäistä SM-mitaliaan

20.04.
2018
14 Kommenttia
5
Liigat

Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Westend Indians kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan pronssipelissä. KrP voitti tiukan kamppailun maalein 5-4.

KrP aloitti pelin vahvasti. Henri Johansson ja Joni Henttonen veivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon ennen kuin kymmenen minuuttia oli takana. Indians kavensi Mikael Sieväsen toimesta ajassa 11.41. Mikko Laakson kaksi maalia erän loppupuolella varmistivat kuitenkin sen, että erätauolle mentiin lukemissa 4-1.

Ensimmäinen erä oli sinällään tasainen, mutta Indians hermoili ja hölmöili pallollisessa pelissään ja puolustuspäässä. KrP-vahti Santtu Pohjonen pysäytti 10 laukausta ensimmäisellä kaksikymppisellä.

Toinen erä vanheni ainoastaan 1.11, kun Teemu Venäläinen toi vieraat kahden maalin päähän. Ennen ottelun puoliväliä Joona Föhrin maali toi Indiansin yhden osuman päähän. Ajassa 32.22 Indiansin Janne Jaanus otti hiukan hölmön jäähyn vihellyksen jälkeen ja KrP pääsi ylivoimalle. Kun ylivoimaa oli jäljellä viisi sekuntia Johansson laukoi KrP:n kahden maalin johtoon.

Toisen erän ensimmäisellä kympillä KrP:lla oli vaikeuksia puolustuspelissään, mutta otteet paranivat erän edetessä ja toinen kymppi oli varovaisempaa peliä. Eräänlaisena toisen kaksikymppisen käännekohtana voidaan pitää KrP:n ylivoimaa, jonka joukkue käytti tehokkaasti, vaikka Indians pelasi hyvän alivoiman. Toisessakin erässä Pohjonen torjui vahvasti maalillaan.

Indians aloitti kolmannen erän vahvalla pallonhallinnalla. Vahva jauhaminen tuotti tulosta ajassa 46.05, kun Otto Lehkosuo latasi pallon maaliin. Indians jatkoi vahvaa peliään erän edetessä ja KrP oli pinteessä kolmoserässä. Indians ei kuitenkaan saanut palloa verkkoon ja pelikellon näyttäessä 57.19 Indians käytti aikalisänsä. KrP kesti myllyn loppuun saakka ja juhlii seurahistoriansa ensimmäistä aikuisten SM-mitalia.

Nokialaisten tehopelaajia olivat Laakso (2+1), Johansson (2+0) ja Henttonen (1+1). Pohjonen pelasi vahvan ottelun maalillaan ja pysäytti yhteensä 28 kutia. Vieraiden pistemiehiä olivat Föhr (1+1) sekä Valtteri Kainulainen (0+2). Paikan päällä oli yhteensä 907 katsojaa.

Esa Takalon ottelukuvat
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen