KrP nappasi osaamista naapuriseuroista – hyökkääjälupaus Classicista Nokialle

Tuukka Salo (vas.), Arvid Vonk ja Joona Rantala edustavat ensi kaudella KrP:ta. Kuva: Nokian KrP

Tuukka Salo (vas.), Arvid Vonk ja Joona Rantala edustavat ensi kaudella KrP:ta. Kuva: Nokian KrP

Nokian KrP julkaisi perjantaina kolme uuttapelaajasopimusta. Puolustaja Tuukka Salo sekä hyökkääjä Joona Rantala siirtyvät Nokialle Suomen mestaruuden voittaneesta Classicista ja maalivahti Arvid Vonk Kooveesta.

Rantala, 19, kuuluu ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin koko maailmassa. Sentteri pelasi viime kauden runkosarjassa 24 ottelua tehoin 7+8. Varsinkin runkosarjassa Rantala nähtiin kolmosvitjan keskellä, mutta kauden loppua kohden rooli pieneni ja hyökkääjä pelasi vähemmän.

Rantala on pelannut Salibandyliigassa yhteensä 58 peliä NST:ssä ja Classicisssa tehoin 30+13. Menneellä kaudella hän voitti myös A-poikien SM-kultaa ja juhli vuosi sitten nuorten maailmanmestaruutta.

Salo, 20, on ollut Classicin edustusjoukkueen mukana neljän kauden ajan, mutta rooli jäi melko pieneksi. Runkosarja ja pudotuspelit huomioiden otteluita on kertynyt 81 ja niissä tehopisteet 3+3. Salo on kolminkertainen Suomen mestari.

23-vuotias Vonk on jo melko kokenut maalivahti liigatasolla. Porista ponnistava veräjänvartija on ollut Kooveen ykköstorjuja viimeiset kaudet ja liigapelejä on kertynyt pudotuspelit huomioiden 116. Ensimmäisellä liigakaudellaan Vonk edusti FBT Poria.

36 comments

  1. Rahalla saa ja kalusteilla kruunataan tulevat Suomen mestarit.

  2. Rantala ja salo ois varmaan saanu enemmän clasussa. Eivät saaneet vastuuta siksi varmasti lähteneet. Toivottavasti äijien itseluottamusta ei oo täysin pilattu.

  3. Joku taisi alkukaudesta sanoa että Nokian Eklund on kevyt ja silti paino playoffiin aika kovat tehot krpn kakkoskentässä.

  4. Tässä tulos kun junnut korvataan ikämiehillä. Krplle isoja vahvistuksia. Ainut ens vuonna ei kukaan enää aliarvioi, eli ei pääse yllätysmomenttia käyttämään. Kovanen-Rantala-Laakso tulee tekemään kovaa jälkeä! Sitten vielä se lätkäjätkä johonkin ketjuun.

  5. Nyt on hyvä koostumus KrP:llä. Kova ykköskenttä, joka pystyy kantamaan vastuuta vaikeillakin hetkillä. Ja nuoria huippulahjakkaita kavereita pariin kentällisen ja siihen joukkoon jokunen kokeneempi takaamaan taistelun pelipaikoista. Ei liikaa paineita kehittyville kavereille, mutta silti joutuvat taistelemaan pelipaikastaan. Hyvä tilaisuus ottaa uusia kehistysaskelia ja treenata kunnolla. Ja osalle tarvittaessa A-junnujen SM-sarjasta(/2-divarista lisäpelejä) jos liigapelit ei riitä.

  6. Sillä rahapuolella ei ole suuria eroja, kun summat ovat tässä lajissa mitättömät.

  7. Raikas tulevaisuuden nippu, jolla ainekset jo nyt pelata todella hyvistä sijoituksista kunhan pelaajien kehitys jatkuu ja potentiaali realisoituu.

  8. Erinomaista että nuoret lupaavat vamily-junnut hakee isompia ”liigaminuutteja” toisista Tampereen liigajoukkueista. Ruokostenpohjan näkeminen kilpaveljissä ja Syväsen laina Lasbissa menneillä kausilla on ollut ehdottomasti kehitystä parempaan. Onneksi Classicin kakkosjoukkueesta ei ainakaan vielä ollut divariin-nousijaksi..(?)

  9. classic ii olisi päässyt pleijareihin, mutta koska oli samassa organisaatiossa eivät saaneet osallistua. Ensi kaudella ei tätä ongelmaa.

  10. Itseluottamus pilattu? Rantala nyt siirtyi vaan sen takia ettei heti ensimmäisellä kaudella suomen parhaassa organisaatiossa saanut samanlaista tähtipelaajan roolia kun sveitsissä. Toivotaan että joku tuonkin pojan palauttaa takaisin maanpinnalle..

  11. Hyvä siirto kaikilla. Pakko nähdä myös HJ ja JR samassa ketjussa jossain matsissa. Voisi toimia yllättävän hyvin. Myös hyvät kaappaukset KrP.llä.

  12. Veikkaan kuitenkin, että tulee tekemään ison läpimurron ensikaudella. Harva nuori lupaus pystyy tekemään 16v. Yli 30 pistettä salibandyliigassa? Mielestäni oli myös Clasun ylivoimaisesti paras pelaaja A-junnujen finaaleissa.

  13. Niin oli, sitä en voi kiistää. Kuitenkin odotti heti pääsevänsä miehissä ”tähden” rooliin. Jokatapauksessa tsemppiä tulevaan!

  14. Miks ihmeessä näitä lahjakkaita ja hyviä pelaajia pitäis palauttaa maan pinnalle?? Ne tekee kentällä sitä mitä osaavat ja siksi ne pärjää. Kentällä. Kentällä. !!! Jos et pärjää jollekin Rantalalle niin tee jotain sen eteen että voit olla sinäkin ylpeä siitä mitä osaat. Vai veikö Rantala sun tai jonkun tutun paikan ja nyt harmittaa. Tää on kilpaurheilua ja onneksi pisteet jaetaan kentällä tehdyn tuloksen mukaan, ei sen miten ylimielinen/ärsyttävä yms oot siviilissä jonkun mielestä. Kaikkea voi toki täällä yrittää…

  15. Tukka pois silmiltä - Krp taas kärkikahinoissa sanoo:

    Krp liiga on hiton kova ens kaudella.
    Ei tarvita Huhumaata, nyt jo niin kova nippu kasassa.

  16. Tulee Nokialla ens kaudella pitkä kausi… Enkä tarkoita nyt pleijareita.

  17. No se runkosarja nyt on kaikille ihan yhtä pitkä.

    Tiedoksi vaan.

  18. Minusta on hienoa, että nuoret tekevät ratkaisuja perusteena oman pelaajauran kehitys ja omat toiveet eivätkä jää seuraan vaan seuran ja sen maineen vuoksi. Mikäli on halu pelata ja rooli jossain joukkueessa isompi kuin toisessa, pitää rohkeasti vaihtaa seuraa ja pyrkiä toteuttamaan omia unelmia. Positiivista kannustusta eikä aina negatiivista piikittelyä, pyydän kommentoijilta.

  19. Kyllä se nyt on vain niin, että ensikadella krp:n kolmoskenttä on kovempi, kuin puolien liigajoukkueiden ykköskenttä

  20. Kuka lassikkia valmentaa ens kaudella? Tainnu mennä ko uutinen ohi. Härmähän on just oikee valmentaja näille junnuille..

  21. KUn ei ole hyviä koutseja vapaana niin epäilen että Passo käyttää vanhaa konstia ja koutsiksi joku sisäpiiriläinen. Sekä miehissä että naisissa on kandidaatti.

  22. Veikkaan että Kuitunen nousee päävalmentajaksi ja kakkoseksi tulee joku, ehkä Jäntti.

  23. Sitä juuri tarkoitin että tuli sveitsistä tähden roolista suomeen jossa odotti saavansa miehissä saman roolin, ei onnistunut joten siirry muualle. Ei tää mun mielestä kerro ainakaan siitä että haluaisi siihen rooliin nousta.. 😀 Se ettet ole roolissa missä haluat niin hyvänen aika tee hommia sen eteen! 😀

  24. Minä näkisin että oli Rantalalta alun perin tyhmä ratkaisu mennä Classiciin sillä ei ole vaan realistista raivata siitä sentteriosastolta Pihaa tai Pylsyä edeltä. Ensi kaudella kuka tietää Salokin siellä taas. Sikkinen myös parempi. Nyt fiksua korjata virhe ja hakea joukkue joka on hyvä mutta jossa on realistinen mahdollisuus mahtua kahteen ensimmäiseen kentälliseen.

  25. Joo osittain kyllä samaa mieltä siitä että alunperin olisi voinut valita toisin.. Kuitenkin jos näin itse valitsee niin varsinkin junnuna tee sen verran hommia sen eteen että haluamasi rooliin nouset.