Liigat

Kulttipelaajan ura loppunee tähän kauteen: ”Todella pieni takaportti, että jatkaisin”

21.04.
2018
Liigat

Lassi Vänttinen lopettaa suurella todennäköisyydellä komean salibandyuransa. Kuva: Jarmo Koskela.

Classic voitti kolmannen perättäisen Suomen mestaruutensa lauantaina, kun se kaatoi Superfinaalissa Happeen maalein 6-2. Ottelu jäi suurella todennäköisyydellä Classicin Lassi Vänttisen viimeiseksi.– Todella iso todennäköisyys on, että ura oli tässä, Vänttinen kommentoi pelin jälkeen median piirittämänä.

Eli täysin varma päätös ei vielä ole?

– No sanotaan nyt näin, että todella pieni takaportti on sille, että jatkaisin. Melko varmasti pelit loppui tähän.

Kolmeen perättäiseen Suomen mestaruuteen on hyvä lopettaakin. Kokenut 37-vuotias hyökkääjä on tehnyt Salibandyliigassa runkosarjan ja playoffien pelit yhteen laskettuna 510 peliin 957 tehopistettä.

– Joo, onhan tämä ihan ”ookoo” lopetus, Vänttinen nauroi.

Mitäs jatkossa sitten?

– Huilataan nyt hetki ja mietitään sitten. Eiköhän sitä aina jotain keksi.

Kulttipelaajan maineen uransa aikana saavuttanut liehuletti oli merkattu ennen peliä neloskentälliseen. Hän ei myöskään ollut kuulutetussa avauskentällisessä. Kun peli alkoi, Vänttinen tallusteli kuitenkin aloitukseen.

– Minulla vähän kesti siinä alussa. Ei siinä mitään sen kummempaa. En tiennyt, että minut oli merkattu neloskenttään, mutta hyvä, että oli, Vänttinen myhäili varsin salaperäisesti.

Päävalmentaja Nykyn vastaus aiheeseen oli niin ikään suhteellisen erikoinen.

– En tiedä mitä oli sovittu. Eihän hän ikinä näissä peleissä ole siihen esittelyyn ole halunnut mennä. Hän ei halua mennä sinne patsastelemaan, kun ei tykkää siitä. Hän haluaa mennä kentälle, kun peliä ollaan viheltämässä käyntiin, Nykky sanoi.

Itse pelissä Vänttisen omien sanojen mukaan Classic oli alussa niin sanotusti telineissä, mutta asiasta ei muodostettu minkäänlaista ongelmaa.

– Tiesimme, että jossain vaiheessa se sieltä meille kääntyy, vaikka alku oli hankala. Ei siinä mitään ihme kikkoja sovittu. Kolmannessa erässä laskettiin vähän karvausta ja katsottiin, mitä sieltä tulee. No eipä sieltä mitään ihmeempiä tullut, Vänttinen pohti.

Kauanko tätä juhlitaan?

– Jonkun aikaa, Vänttinen sanoi ja väläytti varsin veijarimaisen hymyn.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila