Divarit

L-S: SalBa palkkasi toiminnanjohtajan – Rokosasta urheilutoimenjohtaja

15.04.
2018
Divarit

Nämä kaksi herraa ovat SalBan tulevan kauden työntekijät. Kuva: SalBa.

Miesten Salibandyliigasta tippuneen Rauman SalBan organisaatiossa tapahtuu uudistuksia. Seura ilmoitti muutoksista nettisivuillaan aiemmin tällä viikolla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsi-Suomi.

Rauman SalBa on nimittänyt päätoimisen toiminnanjohtajan. Seuran palvelukseen astuu aiemmin muun muassa edustusjoukkueen managerin tehtäviä hoitanut Mika Puhakka. Samassa yhteydessä seuran urheilutoimenjohtajaksi on nimitetty seuratyöntekijänä viimeisen vuoden ajan toiminut Joni Rokosa. Samalla Rokosan titteliksi tarkentuu samalla urheilutoimenjohtaja, ja hänen sopimuksensa SalBan kanssa pitenee kesään 2021 asti.

– Seuran toiminta on kasvanut niin paljon, että pelkkä vapaaehtoistoiminta ei ole enää paras tapa pyörittämiseen. Jos haluamme olla kilpailukykyinen ja houkutteleva, tarvitsemme ammattilaiset pyörittämään asioita, SalBan puheenjohtaja Teppo Lundell perustelee Länsi-Suomen artikkelissa.

Puhakka astuu virallisesti SalBan palvelukseen 1.5.2018. Hän on toiminut miesten edustusjoukkueen managerina viimeiset kaksi kautta oman päätyönsä ohessa.

– Aiemmin toimenkuvani seurassa on ollut tietyllä tapaa niiden kaikkein kiireisimpien tulipalojen sammuttamista, sillä aikaa on ollut rajallisesti. Nyt myös minä pystyn keskittymään täysillä niihin oikeisiin asioihin ja saattamaan juttuja maaliin ajatuksella. Yhdessä Rokosan kanssa voimme aika ajoin pysähtyä miettimään, mitä me haluamme ja miten me sinne pääsemme, Puhakka sanoo SalBan tiedotteessa.

Joni Rokosan päävastuualueena urheilutoimenjohtajan ominaisuudessa on seuran urheilutoiminta.

– Ohjaan seuran urheilupuolta tekemämme strategian mukaisesti. Suunnitelma koskee pelaajia aina niistä kaikkein pienimmistä junioreista miesten ja naisten edustusjoukkueisiin asti. Haluamme tarjota tasa-arvoisesti niin kilpailu- kuin harrastetoimintaa. Jatkamme seuran eteenpäin viemistä suunnitelmallisesti yhdessä Puhakan ja seuran vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa, Rokosa kertoo SalBan nettisivuilla.

Rokosa jatkaa myös pelaamista SalBan miesten edustusjoukkueessa. Niin sanottu kaksoisrooli ei kuitenkaan ole ongelma, sillä edustusjoukkueen toimintaa pyöritetään yhdessä Puhakan kanssa.

– Olemme sopineet, että niin kauan kuin pelaan, teemme tätä yhteistyössä. Olen mukana joukkueen rakentamisessa, mutta suurimmat päätökset, kuten esimerkiksi pelaajasopimukset hoitaa Puhakka. Eli en tiedä joukkuekaverieni sopimusten sisältöjä, Rokosa painottaa.

Linkit:
Länsi-Suomi: SalBa palkkasi tutun miehen toiminnanjohtajaksi: ”Tarvitsemme ammattilaiset pyörittämään asioita”
SalBan tiedote aiheesta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila