Liigat

Legenda päätti uransa helpottuneena ja ilman ”hevilettiä” – ”Happee on ollut iso osa elämääni”

22.04.
2018
Liigat

Veli-Matti Hynynen tunsi haikeuden sijaan helpotusta uran viimeisen liigaottelun jälkeen. Kuva: Jarmo Koskela

Lauantaina tuli päätökseen yksi merkittävä ura miesten Salibandyliigasta. Jyväskylän Happeen hyökkääjälegenda Veli-Matti Hynysen pelit loppuivat hopeamitalikaulassa, mutta pettynyt hän ei tulokseen ollut.

– Olen ylpeä kuitenkin meidän joukkueesta ja muuten vähän tyhjää pyörii päässä, Hynynen kertoi saapuessaan Hartwall Areenan valoloisteesta haastattelualueelle.

Kuten jo Pääkallo.fi:n aiemmin tekemästä haastattelusta selviää, maalitykki ei ole koskaan pitänyt itsestään meteliä. 6–2-tappioon päättyneen Superfinaalin jälkeen Hynynen, 34, oli oma tyyni itsensä ja osasi antaa kunniaa Suomen mestari Tampereen Classicin suuntaan.

– Ei voi oikeasti olla hirveän pettynyt. Kaveri oli tosi hyvä, se on ollut koko kauden. He ovat Suomen paras joukkue, Happee-ikoni jatkoi.

Jyväskyläläiset aloittivat ottelun vahvasti ja johtivat avauserän jälkeen 2–0. Happee koki kuitenkin pahan menetyksen, kun Peter Kotilainen loukkasi takareitensä. Nuoren tähden peli loppui siihen, kuten myös sen jälkeen loukkaantuneen puolustaja Jalo Kouvosen.

Toisessa erässä Happee jäi Classicin jyrän alle.

– Ehkä vähän vetäydyimme kuoreen, kun pääsimme johtoon. En edes itse asiassa muistanut, että Pete (Kotilainen) loukkaantui. Kyllä se varmasti vaikuttaa, kun parhaita pelaajia tippuu pois, vaikka se ei saisi vaikuttaa.

Viikko sitten Hynynen esiintyi viimeistä kertaa Happeen kotiyleisön edessä Jyväskylän jäähallissa. Superfinaaliin oli saapunut sankoin joukoin jyväskyläläiskannattajia, jotka pitivät äänekkäästi tunnelmaa yllä läpi 60-minuuttisen.

Katsomossa näkyi myös Hynysen perhe, jolla oli mukanaan miehen kuvalla varustetut terveiset ”isille”.

Uran viimeinen ottelu ei laittanut konkaria tunteikkaaksi, vaan hän oli silmin nähden huojentuneen oloinen, kun paljon aikaa vievä liigaura tuli päätepisteseensä.

– Tunnen nyt jopa pientä helpotusta. On tämä ollut rankkaa. Hienoa, että saimme tänne porukkaa mukaan, vaikka oliskin parempi, että finaalit pelattaisiin sarjoina pienemmissä jäähalleissa. Jos on 3000–5000 katsojaa, niin tunnelma on paljon parempi niissä.

Tulevan kauden suunnitelmat ovat jo selvät.

– Kyllähän minä pelaamista jatkan ikämiehissä. Joukkue on jo kasassa. Ilmoitin jo jätkille, että kesä vedetään omatoimisena, Hynynen virnisti.

Yksi radikaali muutos miehessä saattoi pistää jo lämmittelyistä alkaen katsojien silmiin. Pitkä ”heviletti” oli vaihtunut selvästi lyhyempään malliin.

– Aiemmin kysyttiin, että lähteekö letti, jos voitamme finaalin. Sanoin siihen, että ei. Se lähti jo ennen peliä. Kun tukka on ruvennut ärsyttämään tarpeeksi, niin aina se on lähtenyt.

Vaikka ”hopean myöhemmin kirkastumista” pidetään yleisesti jopa typeränä ajatuksena, niin Hynynen uskoi pystyvänsä nauttimaan viimeiseksi jääneestä liigakokemuksesta jo hyvinkin pian.

– Varmasti jo huomenna, ehkä jopa tänään helpottaa. Kuten sanoin, ei voi olla pettynyt tulokseen. Joukkueemme on kasvanut hienosti tänä vuonna.

Kuvaile, mitä paidassasi oleva hirvi merkitsee sinulle.

– Se on ollut iso osa elämääni tässä vajaat 10 vuotta. Iso palanen siitä lähtee, mutta eiköhän siitä selvitä, Hynynen päätti hymyillen.

Tämän kuvan pelaajista ainakin toisen liigaura päättyi Superfinaaliin. Veli-Matti Hynynen (vas.) ripustaa pelitossunsa naulaan, kun taas Lassi Vänttisellä on vielä pieni takaportti auki. Kuva: Jarmo Koskela

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen