Loviisan Tor jäi Steelersin jalkoihin liigakarsinnassa – Lastikka kuritti neljällä maalilla

Ville Lastikka (vas.) yltyi hirmuvireeseen lauantain liigakarsinnassa. Arkistokuva: Esa Takalo

Ville Lastikka (vas.) yltyi hirmuvireeseen lauantain liigakarsinnassa. Arkistokuva: Esa Takalo

Hämeenlinnan Steelers nappasi ensimmäisen kiinnityksen liigapaikkaan kaatamalla Loviisan Torin kotonaan maalein 9–4. Salibandyliigan karsintojen avauksessa Ville Lastikka tehoili pisteet 4+1.

Divarin finaalit hävinnyt Tor pystyi ajoittain rimpuilemaan isäntien kyydissä, mutta ”teräsmiehet” olivat selkeästi enemmän niskan päällä 60 minuutin ajan.

Jo avauserän 3–1-lukemat enteilivät hankalaa päiväpuhdetta loviisalaisjoukkueelle. Toisen erän alussa Ville Lastikka lisäsi johtoa 4–1:een, mutta sen jälkeen Tor käynnisti pienoisen kirin.

Ajassa 35.33 Jere Jokinen tälläsi pallon voimalla taka-alanurkkaan ja muutti ylivoimamaalillaan tilanteen 4–3:een.

Viimeinen tarvittava ponnistus kuitenkin puuttui vierasjoukkueelta. Steelers iski riittävän eron vahvalla päätöserän alullaan, kun Julius Aaltonen lisäsi heti johtoa ja hieman myöhemmin Lastikka viimeisteli hattutemppunsa kahdella osumallaan.

Hattutemppumaali oli oiva osoitus Lastikan taidoista. Tähtihyökkääjä pääsi yksin läpi ja tykitti täydestä juoksusta pallon kylmänviileästi etuyläkulmaan.

Hetkeä myöhemmin Antti Aarnio hassutti Tor-puolustuksen näyttävillä harhautuksillaan ja viimeisteli 8–3-maalin.

Ottelua oli jäljellä reilut viisi minuuttia, kun Tor pääsi ylivoimalle. Kasper Tähkä liikkui hämeenlinnalaisnelikon keskustaan ja napautti pallon verkkoon. Lastikka ujutti vielä Niko Nordströmin kainalosta loppulukemat 9–4 tulostaululle kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua.

Taistelu jatkuu sunnuntaina Loviisassa. Liigapaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Ottelutilastot

6 comments

  1. Ei vain riitä toorilla harmin paikka.. Steelers joka osa-alueella piirun tai kaksi edempänä.. Mv puolella tor vie mutta se ei riitä tämän ottelusarjan voittoon..

  2. Siltähän tuo näyttää. Harmi kun Torilla ei ole täysi kokoonpano. Haastoi hyvin alussa. Mutta väsy taisi tulla.

  3. Torilla aivan liian monta avainpelaajaa loukissa, todella todella harmittavaa että kaatui (karhut) ja kaatuu (steelers) siihen. Muuten olisi vähintään tasaista, itse uskon että torilla olisi hyvin voinut vpoittaa kumpikin joukkue.

  4. Eipä taida noista Torin vakiopelaajista olla apua. Kokeneet pelaajat alisuorittaa joka kevät, nuoriso-osasto sensijaan pelaa omalla tasollaan.

  5. PITÄISIKÖHÄN
    tämän kisumisun ensin katsoa jonnekkin muualle kuin oman napansa alle , ennennenkuin kolmen teinijuoman jälkeen innostuu kommentoimaan tätä asiaa. Taitaa tyttö/poikarukka olla ihan pihalla näistä asioista.

  6. Varo Teemu sitä palosireeniä.Se ei tee hyvää eläkeläisen sydämelle 🙂 Tätä lajia ei sinun nuoruudessasi pelattukkaan.Se että Tor pelaa divarissa ei tee kaikista loviisalaisista todellakaan mitään salibandyasiantuntijoita.