Juniorit

Mikko Kohonen Cup pelataan uudistetussa Seinäjoki Areenassa – ”Turnauksen tuntu on loistava”

06.04.
2018
Juniorit

Mikko Kohonen Cup kerää Seinäjoelle vuosittain noin 1500 junioripelaajaa. Kuva: SPV.

Mikko Kohonen Cup on jo perinteikkääksi muodostunut kevätturnaus Seinäjoella. Kohonen Cup kerää joka kevät noin 1500 junioria Seinäjoki-Areenalle. Tänä vuonna turnaus pelataan 19.-20.5.

Huom. Artikkeli on tehty yhteistyössä Mikko Kohonen Cupin kanssa.

SPV:n monivuotinen maaliruisku osallistuu turnauksen päätähtenä itse tapahtumaan luonnollisesti hyvinkin vahvasti.

– Ajatus lähti aikanaan SPV:n taustoilta, kun olin vuoden-pari Seinäjoella pelannut. He halusivat hyödyntää minun osaamistani hymyillä, sekä sitä, että ihmiset salibandyn parissa tuntevat minut ja kysyivät saako turnausta markkinoida minun nimelläni.

– Koko turnauksen ”jujuhan” on se, että meitä pelaajia tuodaan lähemmäs junioreita. Minun tehtäväni on viikonlopun aikana kohdata ihmisiä, heittää ”yläfemmaa” ja touhuta junnujen kanssa. Turnauksen aikana tulee monenlaisia salibandykohtaamisia ja joka vuosi saa käden kipeäksi nimikirjoitusten kirjoittelusta. Joka kevät turnauksessa tulee aika nöyrä olo ja sellainen fiilis, että jotain on jossain vaiheessa uraansa tehnyt oikeinkin.

Tämän lisäksi Kohonen käy ammentamassa kokemuksestaan kokonaisille juniorijoukkueille.

– Jotkut joukkueet pyytävät, että kävisin hieman puhumassa heille viikonlopun aikana. Kuuntelen myös heidän kysymyksiään ja koitan parhaani mukaan vastailla. Olen käynyt juttelemassa joukkueille aivan pienimmistä junioreista jo enemmän tosissaan pelaaviin nuoriin saakka.

Turnaus kerää vuosittain satakunta joukkuetta ja puolisentoista tuhatta junioria pelaamaan Seinäjoki Areenaan. Se on melkolailla myös maksimimäärä, mitä turnaukseen on voitu ottaa. Turnauksen pääpaikka on aina ollut juuri Seinäjoki Areena, mutta aikuisten turnauspelejä on pelattu myös Seinäjoen Urheilutalolla ja Nurmossa Qmax Arenalla.

Tänä vuonna Seinäjoki Areenan fasiliteetit ovat entistä paremmat, kun halli sai uuden lisäsiiven, jossa on tilaa kolmelle aikuisten kentälle. Juniorikenttiä sinne saa enemmänkin, koska ne ovat turnauksessa pienempiä.

– On mielenkiintoista nähdä vielä hienompi Kohonen Cup uudistetussa Seinäjoki Areenassa. Sunnuntain ratkaisupeleistä on tullut todella hyvää palautetta, että tunnelma on mahtava, kun koko turnauksen ratkaisukamppailut pelataan samassa tilassa. Turnauksen tuntu on loistava. Nyt kenttiä on tilassa vielä entistä enemmän.

Lisäsiiven myötä myös oheispalvelut kahviotiloineen, sekä esimerkiksi sisäänkäynteineen paranevat huomattavasti aiemmasta. Kauden aikana SPV pelasi yhden liigapelinkin uudessa lisäsiivessä ja Kohosella itsellään on paikasta todella hyvät kokemukset.

Väli-Suomen suurimmaksi salibandyturnaukseksi tituleerattu kaksipäiväinen Mikko Kohonen Cup on tärkeä tapahtuma nimikkohahmon mukaan sen takia, että se kerää joukkueita laajasti ympäri Suomea, mutta lisää myös salibandyväen yhteisöllisyyttä Seinäjoella.

– Turnaus yhdistää ihmisiä hienosti. Yhteisöllisyys ja talkoohenki ovat huipussaan ja tapahtumasta on tullut tosi tärkeä asia SPV:lle. Monelle viikonloppu voi olla raskas rypistys, mutta kuitenkin mukava sellainen, Kohonen kommentoi.

Seuraava askel olisi viedä turnausta kansainväliseen suuntaan. Siitäkin on jo ollut keskusteluja.

– Olen saanut paljon viestejä siitä, milloin turnauksesta tehdään kansainvälinen. Yhteydenottoja on tullut esimerkiksi Venäjältä, Tshekistä ja Australiasta tässä vuosien aikana.

– Voi olla, että tuo haave joskus vielä toteutuukin, mutta haluamme, että siinä vaiheessa kaikki on valmisteltu niin hyvin, että hommat ovat sataprosenttisesti selvillä. Näimme Champions Cupin myötä, että täysin kansainvälisen turnauksen luominen on todella iso rykäisy. Vielä emme ole siis menossa esimerkiksi Storvreta Cupin suuntaan, mutta hienoa se olisi, jos tapahtuma sellaiseksi kasvaisi. Tilat siihen olisivat hyvät, Kohonen pohti.

Mikko Kohonen Cupissa pelataan niin tytöissä kuin pojissakin G-junioreista B-junioreihin, sekä miesten, että naisten sarjoissa. Naisten sarjaan on jo useana vuotena osallistunut nimikkohahmon nimeä kantava Kohosen Enkelit. Ilmoittautuminen päättyy 29.4. Lisätietoa turnauksesta saat täältä.

Tämä artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Mikko Kohonen Cupin kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.