Liigat

Naisten Superfinaalissa tuttu parivaljakko – SB-Pro ja Classic selvittivät välierät kolmessa pelissä

11.04.
2018
Liigat

SB-Pro kaatoi PSS:n keskiviikkona maalein 6-3 ja eteni naisten Superfinaaliin. Kuva: Anssi Koskinen

SB-Pro ja PSS kohtasivat keskiviikkona naisten liigan kolmannessa välieräpelissä Nurmijärven Arkadia-hallissa. SB-Pro voitti kamppailun maalein 6-3 ja varmisti paikan naisten Superfinaalissa.

PSS aloitti hyvin, mutta avausmaalin iski Pron Laura Hietamäki, joka pääsi yksin läpi PSS:n harhasyötön avustuksella ajassa 5.05. Ajassa 7.38 Jaana Lirkin tarkka laukaus vei Pron 2-0-johtoon. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen PSS iski kavennuksen hieman varkain. Pitkän avauksen jälkeen maalille heitetty pallo löysi verkkoon Miia Murtorinteen toimesta.

Porvoolaisten tasoitus syntyi ajassa 11.23, kun Riikka Pohjola osui maalin edustalta. PSS onnistui erässä paremmin varsinkin pitkien hyökkäysten rakentelussa ja loi muutaman paikan enemmän kuin kotijoukkue. Ensimmäinen kaksikymppinen oli kuitenkin melko tasainen.

Pro vastasi toisen erän avausmaalista. Anu Raatevaara karkasi omalta alueelta vapaaseen paikkaan ja kiskaisi pallon vakuuttavasti PSS:n maalin etuyläkulmaan. PSS oli toisessa erässä vahvempi osapuoli varsinkin ensimmäisellä kympillä. Ennen erän puoliväliä vierasjoukkue sai ylivoiman ja sen loppuhetkillä Annina Levälampi iski 3-3-tasoituksen.

Pro sai myös erässä ylivoimansa erän loppupuolella, ja tilanne aiheutti PSS-leirissä parranpärinää. Denisa Ratajova naulasi Pron 4-3-maalin taidokkaan sommitelman päätteeksi. PSS pelasi todella vahvaa pallollista peliä toisessa erässä ja olisi voinut iskeä enemmänkin maaleja. Pro oli sen sijaan omissa paikoissaan tehokas ja hyökkäykset olivat pääsääntöisesti vaarallisia.

Ajassa 47.37 Karoliina Kujala sai avopaikan ja vei Pron 5-3-johtoon maalin edestä. PSS sai aikaiseksi hyvää pyöritystä ottelun loppua kohden ja pelasi pitkiä aikoja ilman maalivahtia. Pro ja varsinkin maalivahti Tiltu Siltanen kestivät kovan myllytyksen. Laura Hautamäki iski Pron 6-3-maalin tyhjiin viimeisellä minuutilla ja peli oli selvä.

SB-Pro eteni täten Superfinaaliin otteluvoitoin 3-0 ja samassa tempussa onnistui myös Classic ErViä vastaan. PSS ja ErVi kohtaavat pronssiottelussa.

HUOM: tulospalvelu ei toiminut julkaisuhetkellä, joten tarkempia tilastoja ei ollut tarjolla.

Naisten Salibandyliigan välierät:
Classic-EräViikingit 6-5 Ottelutilastot Classic Superfinaaliin voitoin 3-0.
SB-Pro-PSS 6-3 Ottelutilastot SB-Pro finaaliin otteluvoitoin 3-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen