Liigat

Pääkalloennakko: Tiukkaa tekee, mutta naisten Suomen mestari ei vaihdu

20.04.
2018
Liigat

Kuvat: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic ja Nurmijärven SB-Pro kohtaavat toisensa lauantaina klo 13.30 alkavassa naisten Superfinaalissa. Ottelua voi seurata paikan päällä Hartwall Arenalla tai Yle TV2:n kautta.

Lähtökohdat:
Tampereen Classic oli ennakkosuosikki naisten Salibandyliigassakin kauden alla. Classic esiintyi vakuuttavasti runkosarjassa ja oli ykkönen, vaikka kärsinkin kolme tappiota enemmän (yhteensä kolme) kuin edellisellä kaudella. Pudotuspeleissä NST oli suupala puolivälierissä ja myös EräViikingit väistyi tieltä välierissä suoraan kolmella voitolla.

Classicin tehopelaajia ovat olleet tutut nimet. Nina Rantala on pudotuspelien pörssiykkösenä (4+13) ja kakkostilalla majailee Eliisa Alanko, jonka pistesaldo on oikeastaan juuri lähes päinvastainen (13+3). Myös Kristiina Kauppila on onnistunut pudotuspeleissä (3+11). Puoluspään johtohahmoja ovat olleet, ja ovat maajoukkueesta tutut Hanna Sipiläinen sekä Minna Kallio. Maalivahti Anna-Maria Linnoinen on ollut hyvässä iskussa pudotuspeleissä ja torjunut lähes 90 prosentin edestä palloja.

Classic teki runkosarjassa eniten maaleja (150) ja vahva maalitehtailu jatkui pudotuspeleissä. Classic pystyy puolustamaan tiukasti ja vaikka runkosarjassa se ei ollut selkein vahvuus, niin pudotuspeleissä verkko on heilunut omassa päässä vain 11 kertaa kuudessa pelissä. Classic luottanee finaalissa vahvaa pallolliseen peliin ja ottelun rytmin hallintaan.

SB-Pro sijoittui naisten liigan runkosarjan kakkoseksi, vaikka kausi ei ollut mikään varsinainen täysosuma. Pudotuspeleissä Pro joutui paikoin tiukoille TPS:aa ja PSS:aa vastaan, mutta voitti molemmat sarjat suoraan kolmessa pelissä ja pelaa toisena keväänä putkeen Superfinaalissa.

SB-Pro ei ole iskenyt kovin paljoa maaleja pudotuspeleissä ja tehokkain pistekolmikko Karoliina Kujala (3+4), Laura Hietamäki (4+2) ja Jaana Lirkki (4+2) on naulannut sangen vaatimattoman määrän pisteitä tähän mennessä. Kaksosista Mirja ja Laura Hietamäki ovat onnistuneet parhaiten ja molempien teholukema on + 7. Puolustuspään parhaimmistoa ovat olleet nuori Juulianna Sotala ja Ina Leminen. Maalivahti Tiltu Siltanen on maailman parhaimmistoa ja pudotuspeleissäkin on kulkenut, sillä torjuntaprosentti on 85,19.

Pro pyrkii puolustamaan tiukasti ja reagoimaan paikan tullen nopealla kääntöpelillä. Pron tavoite on pitää oma pää tiiviinä, ja pudotuspeleissä se on tehtävässään onnistunut sangen hyvin. Classic on kuitenkin tasoltaan erilainen joukkue. PSS:aa vastaan Pro oli paikoin kovassakin pinteessä, mutta selvitti vastustajan lopulta rutiinilla ja korkealla tehokkuudella.

Knopit:
Joukkueet ovat kohdanneet kuudesti finaalissa tai finaaleissa viimeisen kymmenen vuoden aikana. SB-Pro on voittanut vain kerran eli vuonna 2014.

Molemmat voittivat kotipelinsä runkosarjan kohtaamisissa. Classic nappasi Tampereella voiton luvuin 8-7 ja Pro voitti Nurmijärvellä luvuin 3-2.

Taistelupari:
Anna-Maria Linnoinen, Classic – Tiltu Siltanen, SB-Pro

Maalien suulla käydään kova taistelu, kun kaksi kovassa iskussa olevaa maalivahtia asettuvat lauantaina vastakkain. Linnoinen on parantanut otteitaan kauden edetessä, kun taas Siltasen koko kausi on ollut todella vahva. Viimeksi mainittu on kaksikosta kokeneempi kovissa paikoissa ja se tuonee pienen edun ison areenan otteluun. Molemmat joukkueet tarvitsevat maalivahdeiltaan hyvän ottelun, mutta eritoten altavastaajana peliin lähtevä SB-Pro.

Kumpi voittaa:
Classic on naisten finaalin ennakkosuosikki, kuten aiemminkin. Tamperelaisilla on laadukas ryhmä ja korkea rutiinitaso. Pro yrittää varmasti horjuttaa Classicia fyysisellä pelillä ja tiukoilla vastaiskuilla, mutta tehtävä on erittäin vaikea. Uskoaksemme kamppailusta tulee kuitenkin tiukka.

Classic uusii Suomen mestaruutensa voittamalla pelin maalein 5-3.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.