Pelicans ja Loisto mittelevät A-tyttöjen Suomen mestaruudesta lauantaista lähtien

Pelicans pelaa A-tyttöjen SM-finaaleissa. Kuva: Esa Takalo

Pelicans pelaa A-tyttöjen SM-finaaleissa. Kuva: Esa Takalo

FBC Loisto ja Pelicans SB ratkovat kauden 2017-18 A-tyttöjen Suomen mestaruuden. Paras viidestä -finaalisarja alkaa lauantaina Turun Sport Gardenissa ja jatkoa seuraa sunnuntaina Lahden Suurhallissa. Pronssiottelussa lauantaina 7.4. kohtaavat Classic ja PSS.

FBC Loisto vei A-tyttöjen runkosarjan ja Pelicans SB tuli toiseksi. Puolivälierissä FBC Loisto kukisti EräViikingit voitoin 2-0 ja Pelicans SB pudotti Kooveen samoin suoraan kahdessa ottelussa. Kummankin välierät olivat astetta tiukemmat ja venyivät kolmansiin otteluihin. FBC Loisto voitti ratkaisevan pelin PSS:aa vastaan 8-7 ja Pelicans SB kaatoi Classicin kolmannen välierän jatkoajalla 5-4.

A-tyttöjen loppuottelut (kolme voittoa)
La 7.4.2018 klo 15:00 FBC Loisto – Pelicans SB, Sport Garden Turku
Su 8.4.2018 klo 17:00 Pelicans SB – FBC Loisto, Lahden Suurhalli
Ke 11.4.2018 klo 19:00 FBC Loisto – Pelicans SB, Sport Garden Turku
La 14.4.2018 klo 17:00 Pelicans SB – FBC Loisto, Lahden Suurhalli (tarvittaessa)
Su 15.4.2918 klo 15:00 FBC Loisto – Pelicans SB, Sport Garden Turku (tarvittaessa)

Pronssiottelu (yksi voitto)
La 7.4.2018 klo 10.30 Classic – PSS, Tampere Areena

Teksti: Salibandyliiton tiedote

11 comments

  1. Mahtavaa, hienoa Masa!

    Joko alkaa olla Pienihäkkis Masa omissa lukemissaan SM-Mitskujen määrässä valmentajana vai eikö Erän Ransu eellä?

  2. Mielestäni alkuvuodesta oli juttua että alaikäisten sarjoista ei tule juttuja kommenttikäytöksen vuoksi:)

  3. LOISTO VS. PELICANS
    Tulipas mielenkiintoiset vastustajat toisilleen. Pelicans (entinen PHSB) on saanut uskomatonta myötätuulta toimintaansa ja joukkue on pelannut pirteästi. Vielä 3-4 vuotta sitten ei PHSB:n kauhtuneelle oranssille paljoa tyttöpuolella povattu, mutta niin vain on Lahti ja lähiympäristö onnistuneet kokoamaan pirteän ja hyvän ryhmän kokoon ja saaneet vielä porukan pelaamaan hyvin. Maalivahti on oman ikäluokkansa huippua, samoin Vilenius ja Mittentag, unohtamatta useita muita profiilipuolen pelaajia.

    ja toisaalta vastassa on Loisto, jonka ikäluokka on käytännössä jo C-tyttöjen ajoista tottunut keikkumaan finaaleissa. Siinä missä vuosia hallinnut Koovee ja M-Team sekä PSS ovat hivenen vuosien varrella heikentyneet, on Loisto onnistunut pitämään oman pelitapansa ja heidän maalilaulustaan on tullut jo Sport Gardenilla vierailleille katsomonauriille varsinainen korvamato. Loiston pelitapa on Matti Pienihäkkisen pelikirjasta ja pohjautuu mitä erilaisempiin variaatioihin. Välillä odotellaan N. Keihään toimesta oman maalin takaa, josta tulee tehokkaita volttilähtöjä ja rakennettuja ylivoima hyökkäyksiä ja välillä Ullan nousuilla ja Sinin vedolla rakennetaan vaarallisia maalipaikkoja.

    Se, että Loisto ja Pelsu ovat finaalissa ei pitäisi olla yllätys, mutta on se positiivinen yllätys, sillä todella mukava nähdä välillä näitä tuoreita joukkueita, pelaajia ja valmentajia mukana.

    Nyt enää ei muuta toivota, kuin että tulisi laadukkaita nettistriimejä, joiden kautta voisi pelejä seurata. Turha toivottaa, että pelatkaahan hyviä pelejä. Tiedän että pelaatte!

  4. Pikku korjaus PHSB on olemassa. Pelicans sb on joukkueille maksettu nimi…

  5. Junnumitalit… 😀 olisipa näistä jollain kyky ajatella ja viedä myös pelaajia eteenpäin pitkällä tähtäimellä. Onko keretty tehdä kehittävää harjoittelua fysiikan osalta vai pelattu kokoajan 2-3 eri sarjaa niin, että harjoituspäivät menee palautumiseen – jopa samana päivänä peluutetaan eri sarjoissa samoja pelaajia mitalin kiilto silmissä. Onneksi hyvin organisoiduissa seuroissa nämä asiat on jo korjattu viimeisen 5 vuoden aikana ja saatu tekemään valmentajat sitä työtä mitä seuroissa, maajoukkueissa odotetaan. Tietysti onhan se kiva pitää vanhemmat tyytyväisenä kun mitalia sataa pelaajien kehityksen kustannuksella, eihän sitä kukaan oikeasti tajua. Isommissa ja uskottavammissa seuroissa menestyskin on määrätietoisen tekemisen tulos, jossa yksilön kehittymisestä sekä henkisestä ja fyysisestä palautumisesta huolehditaan.

  6. Pelicans on sentäs aito Lahtelainen seura toisin kuin suurhallilla vieraileva nimihirviö lasb.
    lasb ei tarkoita mitään ja seura on kuin käki. Munii toisten pesiin. Pelkkä parasiitti.

  7. Onko tosiaan Komplex nimimerkki sitä mieltä, et jos saavuttaa mitalleita niin valmennus on paskaa ja asioita ei tehtäisi oikein ja kaikki tapahtuu muka mitallin kiilto silmissä 😀 Taidat vaan olla katkera ja uskot sitä paskaa mitä isot seurat syöttää sulle puolustellessaan omia tappioitaan. Meillä on kokemusta isosta sekä pienestä seurasta ja voin sanoa, et isossa seurassa vain puheet ja lupaukset oli hienoja. Todellisuus jotain aivan muuta.

  8. Mulle jäi kyllä ihan auki, mitä toi Komplex omalla viestillään tarkoitti. Ilmeisesti se oli hyökkäys jompaa kumpaa finaalissa olevaa seuraa kohden. En vaan osaa yhdistää sitä mihinkään, kun Vilander ei valmenna kummassakaan.

  9. Ei vielä liikaa seuroista kokemuksia, mutta onko joku luvannut teille mitaleja 😀