Liigat

Puolustaja tasoitti trillerin historian nopeimmalla hattutempulla – Happee jatkoaikavoittoon

09.04.
2018
Liigat

Veli-Matti Hynynen (edessä) kuului Happeen parhaimmistoon, kun jyväskyläläiset tasoittivat välieräsarjan. Kuva: Esa Jokinen

Maanantai-iltana Jyväskylässä nähtiin huikea välierätrilleri, kun isäntäjoukkue Happee voitti Nokian KrP:n jatkoajalla 8–7 ja tasoitti ottelusarjan 2–2:een.

Kolmen maalin tappioasemassa lopussa ollut KrP esitti huiman nousun puolustajansa Mikko Revon johdolla ottelun lopussa. Sen ilon pilasi kuitenkin jatkoajan voittomaalilla Happee-puolustaja Asko Huisman.

Vauhdikkaan kamppailun avausmaali oli silmänruokaa katsojille. KrP-puolustaja Morics Krumins hassutteli harhautuksillaan näyttävästi Happen pelaajien ohi laidasta ja tarjoili pallon takatolpalle. Henri Johansson pääsi puttaamaan pelivälineen tyhjiin.

Happee kuitenkin tasoitti välittömästi. Paul Kotilainen syötti avauskuviossa pallon veljelleen Peter Kotilaiselle, joka lähti kokeilemaan melko kaukaa laukaustaan. Se kannatti, sillä pallo upposi maalivahti Santtu Pohjosen käsien välistä maaliin.

Kummankaan joukkueen puolustaminen ei ollut aivan parasta maanantai-iltana ja sama meno jatkui toisessa erässä. Asko Huisman ja Veli-Matti Hynynen pääsivät niittamaan Happeen 3–1-johtoon viidessä minuutissa.

Sen jälkeen Krumins–Johansson-duo iski uudestaan. Komea seinäsyöttökuvio ylempänä olleen Johanssonin kanssa vapautti latvialaispuolustajan avopaikkaan. Kova laukaus upposi aivan ylähyllylle.

Hetkeä myöhemmin Krumins laitettiin istumaan välieräsarjan toista viisiminuuttistaan jäähypenkille korkeasta mailasta. Happeen ylivoima oli kuitenkin tukkoista, ja lopulta heikon pyörityksen jälkeen KrP pääsi koettamaan tasoitusta rangaistuslaukauksesta rikkeen päätteeksi.

Johansson käänsi nopeasti rystyltä kämmenelle ja laukoi pallon Markus Laakso selän taakse.

Lopulta Happee sai palkintonsa ylivoimalla. Peter Kotilainen näki vaihdosta kentälle juosseen Hynysen. Hyvä syötti taskuun löysi konkarin, joka tinttasi pallon voimalla maaliin.

Päätöserää ehdittiin tahkota reilut neljä minuuttia, kun ”Hirvivaara” alkoi jälleen soida Monnarin kaiuttimista. Happee riisti pallon omalla kenttäpuoliskollaan, ja siitä aukesi 2-1-vastahyökkäys. Loistovireeseen välierissä äitynyt Hynynen jakoi poikittain ja Janne Hoikkanen viimeisteli yhdellä kädellä 6–3-osuman.

KrP kavensi eroa maalilla, mutta ratkaisu alkoi leijua ilmassa 7–4-maalin myötä. KrP nukahti omassa päässään ja Petri Kauko pääsi kaikessa rauhassa viimeistelemään jyväskyläläiset karkumatkalle.

Jarmo Härmän luotsaama nokialaisjoukkue kuitenkin näytti aikalisän jälkeen, ettei se ollut vielä luovuttanut. Puolustaja Mikko Repo iski kahdesti pallon Happeen verkkoon KrP:n pelatessa ilman maalivahti, ja peli olikin kaksi minuuttia ennen loppua 7–6. Jälkimmäinen osuma syntyi hurjasta lämäristä.

Vieraiden nousu huipentui käsittämättömään yhden miehen show’hun. Repo nappasi pallon kanttiin ja laukoi tarkan rannelaukauksen yläkulmaan ja tasoitti ottelun ajassa 58.57. Aikaa hattutempun syntyyn meni ainoastaan minuutti ja 43 sekuntia, joka on uusi Salibandyliigan pudotuspelien ennätys.

Edellinen ennätys, 1.46, oli vuodelta 2004. Silloin SSV:n Markus Neimo iski hattutempun Oilersin verkkoon.

Jännittävässä trillerissä siirryttiin jatkoajalla, ja peli ratkesi ajassa 76.58 jyväskyläläisille. Käännön jälkeen Peter Kotilainen teki erinomaisen työn laidassa karistamalla KrP-pelaajat kannoiltaan. Laituri heitti rystypuolelta ilmasyötön maalille ja puolustaja Huisman iski pallon viimeisen kerran maaliin.

Happeen tehokkaimpia olivat kolme pistettä saldonneet Hynynen (2+1) ja Peter Kotilainen (1+2). Revon hattutempun lisäksi Johansson (2+1) ylsi KrP:n puolelta samaiseen pistemäärään. Ottelusarja jatkuu perjantaina Tampereen Raholassa.

Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen twiittasi maanantaina, että Jyväskylässä pelattava kuudes välierä siirtyy todennäköisesti tämän viikon lauantaille ja pelipaikkana olisi silloin Jyväskylän jäähalli.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen