Ruotsi liian kova pala Suomelle Nurmijärven turnauksen päätöspelissä

Kuva: Jarmo Koskela

Kuva: Jarmo Koskela

Suomi ja Ruotsi kohtasivat Nurmijärven EFT-turnauksen päätöspelissä Arkadia-hallissa. Ruotsi oli etevämpi loppulukemin 9-5.

Suomi pääsi 1-0-johtoon ajassa 11.36, kun Kristiina Järvinen laukoi pallon maaliin Milla Nordlundin syötöstä. Ruotsi iski kuitenkin erässä kolmesti ja erätauolle mentiin länsinaapurin 3-1-johdossa.

Toisessa erässä ruotsalaisten Sofia Joelsson osui kahdesti ja Suomi käytti 5-1-tilanteessa aikalisänsä. Kolmannelle kaksikymppiselle lähdettiin Ruotsin neljän maalin johtoasemassa.

Molemmat joukkueet naulasivat neljä maalia päätöserässä. Nina Rantalan yksi maali ja Ella Alangon maalit syntyivät loppuminuuteilla ilman maalivahtia pelaamalla. Oona Kauppi osui erän ensimmäisellä kympillä.

Ruotsin tehopelaaja oli 2+1 naulannut Johanna Hultgren. Alanko oli Suomen tehokkain pelaaja samoin pistelukemin. Tiltu Siltanen pysäytti maalillaan 28 kutia.

Ottelutilastot

33 comments

  1. Olisi mukava kuulla valmentajan yhteenveto EFT:stä. Ihmettelen sitä, että millä logiigalla otetaan puolivälierissä pudonneesta joukkueesta kentällinen maajoukkueeseen? Oliko valmennukseen tulleen jampan tuliainen? Ihan purjeessa olivat!

  2. Kaipio peräsimeen. Kulta-Matti kääntää pienet marginaalit kultasuihkuksi

  3. Ryssivät ihan paraatipaikat! Hyökkäyksen osaaminen on maalin teko, ei ohilaukaukset! Ja pakkipuolen avaaminen ei voi olla näin epävarmaa ja niistähän Ruotsi rokotti!

  4. Nordlund on loistava pelaaja, ollut tepsissä Vuorelan kanssa selkäranka. Järkiveto lähteä Ruotsiin kehittymään. Muut valinnat tepsistä ovatkin sitten vähintään kyseenalaisia.

  5. Jos on niin huippupelaaja ja häviävät puolivälierän?? Siellä Hartwall-areenalla jotkut Torkit ja Sotalat ratkovat finaaleja – hei haloo!!!

  6. Eniten ihmettelen Suomen niin sanottua ykköskenttää. Siellä häärää hyökkäämässä joku Kauppila, joka ei ole edes 20 parhaan joukossa runkosarjan pistepörssissä, vaikka pelannut liigan hopeajoukkueessa. Eivätkä Kujalatkaan kyllä maajoukkuetasoa enää ole. Olisi mahtavaa, jos seuraaviin MM-kisoihin ei jaettaisi kisapaikkoja kahta vuotta etukäteen niin kuin viime kisoihin tehtiin. Ehkä nyt voisi jo huomata, että vanhat pelaajat eivät Ruotsin kaatoon pysty, joten nyt voisi antaa nuoremmille tilaa ja tehdä pelaajavalinnat lähempänä kisoja todellisen osaamisen, ei nimen mukaan.

  7. Kyllähän Torkin laukaus kestää vertailun keneen tahansa tai mitä tarkoitat? Se että tepsi tippui proolle ei ollut yllätys. Erittäin kapea materiaali, taitoa ei juurikaan, kovia ajelijoita kyllä löytyy. Toivotaan maajoukkuevalintoihin tulevaisuudessa ryhtiä, tosin tuskin kun vilanderi otettu tuonnekin sähläämään.

  8. Jonkin asteinen puolustajapuute on nähtävissä! SB Pro voitti Suomen mestaruuden puolustamalla! Mutta eihän näistä finujoukkueista valintoja ole tehty! Ei nuoria otettu mitenkään huomioon! Onnee vaan majulle jatkossa – ehkä muualle kelpaa!

  9. Nyt alakiventiellä valot päälle! Tämä projekti on mahdollista pelastaa. Nyt rohkeutta ottaa Kaipio päävalmentajaksi! Suomessa aivan ylivoimaiset näytöt ja valmentaja kenelle vain voitto kelpaa!

  10. Aika säälittävää! Ei uskalleta ottaa kuumia pelaajia majuun, vaan nuollaan jotain tepsin joukkuetta, eikä nämä pessinkään pakit ihan liekeissä olleet! Montako pelaajaa mitallijoukkueista oli valittu? Ja miksi kokoonpanossa ei ollut esim. Piispa, Voivalin, Torkki, Sotala, Raatevaara, Leminen, Ruokostenpohja….

  11. Kyllä! Matti kehiin ja Matille viestintävastaava, niin homma toimii!

  12. Pelaajavalinnat ei tässä vaiheessa MM-projektia olleet huonot ollenkaan.. joitain ehkä kunnioitettiin pelaajaurasta ja osoitus siitä ”maajoukkuepaidassa kotona.” Pidempi tauko oikeista peleistä saattoi näkyä muutamilla pelaajilla pieninä huolimattomuusvirheinä pallonhallinnassa tai laukauksissa. Tyhmää on täällä palstalla parjata ja haukkua esim TPS pelaajia joista ei osan kommentoijien mukaan ole yhtään mihinkään. Saario ja Nordlund erittäin pirteät näytöt.. nälkää löytyy molemmilta ja tietävätpähän nyt mitä osa-alueita tulee parantaa että kehittyisivät entistä paremmiksi pelaajiksi. Tsemppiä heille! Westerlund ei ihan vielä fysiikaltaan ehdi mukaan ainakaan Ruotsia vastaan tai sitten oli vain huono päivä. kädet myös tällä neidillä pitäisi olla kunnossa. Tsempit myös sinne! Puolustuspään ongelma ei mielestäni ole pelkästään puolustajat vaan myös sentterin pelaaminen alaspäin, useita tilanteita 2 vs 1 tai 3 vs 2 ihan oman maalin edessä. onko vika karvauksessa vai puolustajien ja senttereiden kommunikaatiossa? Sitä en tiedä. Otetaan esiin vielä kommentoijien Torkki tarve. Torkilla maailman luokan veto, mutta pelkkä laukaus ei ole se millä näissä peleissä loistetaan. Odoteltaisiinko vielä hänen osalta vähän pidempään. Kisoihin on kuitenkin vielä aikaa ja kehitystä pitää tapahtua paljon jos aiotaan Ruotsi kaataa. Isot tsempit koko maajoukkueelle ja kaikille ringissä oleville sekä pyrkiville! älkää unohtako mailoja kesäksi.

  13. Toivottavasti Ella Alanko nyt ei sit lopeta pelaamista. Hän on ylivoimaisesti yksi Suomen parhaita pelaajia!!

  14. Eiköhän näistä tepsiläisistä valiteta, kun täällä kehuttu maasta taivaisiin ja pitänyt tepsin viedä kaikkia, ja sitku ei mennytkään näin. Nämä samat haukkuneet esin J.Lirkin, joka oli superissa yksi parhaista. Eli sitä saa mitä tilaa 🙂

  15. Ei hyvää päivää! Siinä sitä selitellään! Ei riitä, niin ei riitä! Westerlund on pelkällä nimellä mukana! Nyt pitää ihan oikeasti ottaa niitä pelaajia mukaan, jotka osaa pelata! Jos on maailman luokan laukaus, niin eikö kannattaisi kokeilla maajoukkueessa? Ruotsi on kuitenkin valmis kokeilemaan omia huippujaan maajoukkueessa. Ja mitkä ihmeen pirteät näytöt? Ei mitään! Jos saat maailmanluokan syötön, etkä onnistu tekemään maalia, niin miksi sitä kutsutaan – epäonnistumiseksi, ryssimikseksi ja ihan turha pelaaja!

  16. Olli. Olen katsoja siinä missä sinäkin.
    kuten sanoin PELKKÄ laukaus ei riitä.
    ja asioista saa olla erimieltä mutta lupaan että kukaan ei kehity jos jatkuvasti haukutaan ja lytätään. #posinkautta ?? odotan innolla Ollin listausta ”pelaajat jotka osaavat pelata”

  17. Eiköhän toi paavo jo luetellut potentiaalisia pelaajia! Ja onhan se ikävää, mutta maalintekijät on maalintekijöitä ja finussa kaksi maalia kertoo siitä, että pää kestää maalipaikoissa! Nämä toi toivotaan toivotaa pelaajat voisi jäädä kotiin!

  18. Tässä sulle pelaajia: Piispa, Voivalin, Torkki, Sotala, Raatevaara, Leminen, Ruokostenpohja….

  19. Ruotsilla 10 keltanokkaa pelillä . Montako Suomella? Suomalaiset juhli vain maaottelu määrillä.

  20. Ihme kitinää taas. Naisten MM-kisat Sveitsissä 2019 joulukuussa. Eiköhän näillä ajeta pelaajia sisään ja kartoitetaan osaamista. Eli ei jakseta itkeä 🙂

  21. Onkos sulla ihan oma tytteli kehissä, kun ei osata veikata parasta mahdollista joukkuetta? Nämä TPS:n tyttelit voi ihan hyvin jättää kotiin jo tässä vaiheessa ja katsoa oikeasti pelaava joukkue kehiin! Aivan surkeeta, jos jo alkuvaiheessa jäädään tähän vaiheeseen, että kyullä ne tässä pärjää!

  22. Kooveen leffahuone AutoCenterillä eli Kai Bio sanoo:

    Kulta Masasta sen verran vielä että Malta Kusasta. Sillä suihku on kultaisena paras

  23. Pidemmän aikaa palstaa terrorisoinut joku Botti, joka aina mainitsee 5-10 nimeä joista yksi aina Sotala, ja yleensä majusta kyse. Kyllä minä, pääkallon automode nämä haistan

  24. Nimimerkit Paavo ja Olli valitettavasti sama henkilö sanoo:

    Vai miksi kukaan parivaljakko kirjoittaisi Voivalin aina väärin 😀

  25. En katsonut viikonlopun MM-pelejä, joten en osaa niistä tarkemmin sanoa. Oma mielipiteeni kuitenkin se, että maajoukkueessa tulisi katsoa kehittymiapotentiaalia, urheilullisuutta, motivaatiota. Lähdetään liikkeelle vaikka tuosta kehityspotentiaalista. Jos pelaaja on lähepänä 30v tai jopa yli, on luonnollista että pelaajalla ei ole lukuisia kausia enää pelaajauraa jäljellä. Silloin nämä tämän ikäluokan pelaajat pitäisi olla ehdottomia vahvistuksia joukkueelle, koska kehityskaari on kääntymässä laskuun. Nina Rantala on vahvistus iästään huolimatta, ja siksi kuuluu ehdottomasti majuun. Mia Karjalainen tai kujalat sen sijaan eivät enää pärjää kansainvälisissä kisoissa ja heidän kohdallaan valmennuksen pitäisi antaa tilaa kehittyville pelaajille, tähdätä siihen että runko koostuu n.25 v ja nuoremmista pelaajista. Nuoret pelaajat kehittyvät yhdessä kaudessa huimasti. Toinen seikka on tuo urheilullisuus. Urheilullisuuden kriteerit täyttäviä pelaajia joukkueessa ovat mm ella alanko, jenna saario, laura manninen. Juoksuvoimaa, fyysiikkaa. Nämä ovat perusedellytykset mj-pelaajalle, jotta kivenkovia nopeita ja vahvoja ruotsalaisia vastaan pärjätään. Tässä olisikin monelle nykyiselle ja tulevalle pelaajalle tekemistä. Ei voida ottaa ylipainoisia, hitaita pelaajia maajoukkueeseen, näin se vaan on. Tärkein pelaajan ominaisuus on kuitenkin halu kehittyä. Jos tätä ei ole, niin kehitystä ei tapahdu.

  26. Alanko ja Nina Rantala samaan ketjuun vaikkapa veera kaupin kanssa. Johan alkaa tapahtua.

  27. Eikös Torkki ole tyttöjen mj-leirillä Italiassa valmistautumassa kisoihin.

  28. Nyt mennään jo henkilökohtaisuuksiin ja hyvän maun väärälle puolelle. Toivottavasti ylläpito siivoaa kaikki kommentit missä tyttöni nimi mainitaan!

  29. Ei riittänyt pelkkä maailmanluokan laukaus myöskään Laineen Patella, eiku…

  30. Eiköhän nykyinen mj valmennus ole yksi syy, miksi osa pelureista ei enää maajoukkueen suuntaan katsokaan.. Nuoria nimiä olisi kiva nähdä! Esim paljon puhuttu Sotala on varmasti parin vuoden päästä oikein etevä maajoukkuepelaaja, mikäli vain motivaatio ja paikat pysyvät kunnossa!

  31. Hyvää pohdintaa majun koostumuksesta. Jätetään vielä tarpeeton nega pois, se ei vie pelaajia eteenpäin. Tyttöjen MM-joukkueessa saattaa olla pari naisten seuraavaan joukkueeseen mahtuvaa pelaajaa. He ovat kuitenkin valmistautumassa kisoihin. Eivätkä voineet pelata Nurmijärvellä. Suomessa on tällä hetkellä useita lahjakkaita nuoria tulossa haastamaan kokeneita pelaajia. Kokemus tuo varmuutta ja nuoren pelaajan murtautuminen naisiin ei ole ihan helppoa. Aiemmissa kommentoinneissa on mainittu useita lahjakkaita nuoria pelaajia. Heillä kaikilla on selkeitä kehityskohteita, joita he parhaillaan työstävät. Pyritään jatkossa tuomaan mieluummin esille onnistumisia. Ella Alanko on pelannut upeita otteluita, Veera Kauppi valittiin Innebandymagasinetin toimesta maailman parhaaksi naispelaajaksi, Tiltu Siltanen on maailman paras maalivahti, Jenni Torkki tulevaisuuden huippupelaaja, vielä nuoremmissa nousevia tähtiä on useita, esimerkkinä Pirkkojen Suvi Hämäläinen. Mielenkiintoisista nuorista, jotka eivät pelaa maajoukkueissa voisi mainita Pelicansin Veera Vileniuksen, SB Pron Juulianna Sotala ja Classicin Julia Woivalin (meniköhän nimi oikein?). Kokeneet pelaajat ovat aikanaan haastaneet nuorina silloin kokeneita pelaajia. Nyt on näiden mainittujen ja muiden nuorten aika haastaa kokemusta. Kilpaurheilu on hienoa.