SalBa-kaksikko suuntaa Sveitsin toiseksi korkeimmalle tasolle

Niko Kaerla pelaa ensi kaudella NLB:ssa. Kuva: Elmeri Elo.

Niko Kaerla pelaa ensi kaudella NLB:ssa. Kuva: Elmeri Elo.

Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla NLB:ssa pelaava Verbano Gordola julkaisi Facebook-sivuillaan pestanneensa kaksi suomalaispelaajaa.

Verbanoon siirtyvät puolustaja Niko Kaerla ja hyökkääjä Tomi Lahti. Molemmat siirtyvät alppimaahan Salibandyliigasta tippuneesta Rauman SalBasta.

Kaerla on ollut jo pitkään SalBan profiilipuolustajia. Divarissa hän edusti raumalaisia kolmen kauden aikana 73 ottelussa ja teki 55 tehopistettä. Neljän liigakauden aikana Kaerla teki 96 ottelussa 75 pistettä.

Lahti on kärsinyt urallaan hieman enemmän loukkaantumisista, mutta niin ikään kolmen Divari-kauden aikana SalBassa pelejä kertyi 55 ja tehopisteitä 71. Salibandyliigassa Lahti edusti SalBaa myös 55 kertaa ja teki noissa kamppailuissa 45 tehopistettä.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Verbanossa pelanneista suomalaispelaajista ainakin Topi Kanervisto ja Jarmo Eskelinen jatkavat seurassa.

Linkki:
Verbanon Facebook-päivitys aiheesta.

10 comments

  1. Koko pakka tyhjenee. Huhujen mukaan Lehtoniemi ja Hyvönenki vaihtamassa seuraa.

  2. Miikka Sokka saattaa kyllä palata koirapaitaan mutta mahtaako muita vahvistuksia olla tiedossa paikkaamaan lähtijöitä.

  3. Ei sinne ny kovin ihmeellisiä hankintoja tarvita/saada. Omia junnuja vaan kehiin.

  4. Mihin hyvönen nyt lähtisi? Eikös ole firma pidettävänä raumalla?

  5. Kun olis edes muutama junnu joka pärjäis edes asm niin vois toimia. Mutta kun junnutuotanto on surkeaa, niin eipähän oikein sieltä löydy pelastusta.

  6. Olet oikeassa, että junnutuotanto ei ole mitään eliittiä mutta kyllä siellä on pelaajia kenel olisi potenttiaalia. Muutamalla kunnon pelaajalla ei voiteta mitään sarjaa. Raumalla lätkä vie suurimmat lahkakkuudet. Lukolla tulee olemaan yksi joukkue per ikäluokka joten ehkä sieltä saataisiin näitä pelaajia ketkä pystyvät pelaaman sm sarjatasolla.

  7. Kun minä totesin Raumalla pelissä, että SalBan junnutuotanto on olematonta, niin siellä vedettiin porot nokkiin, että eihän ole. Ihan hirveän montaa SalBan peliä en ole nähnyt A-, B-, C1- tai C2- SM-sarjassa, vaikka suhteellisen monta Oilersin ottelua olenkin kyseisissä ikäluokissa nähnyt. Ja jos noista neljästä ei ole yhtä ainutta SM-sarjan joukkuetta, niin mielestäni siinä junioripolussa on hieman toivomisen varaa.

  8. Tuosta kun äkkiseltään katsoin, niin vastaava tilanne on peräti kahdella muulla liigaseuralla, eli LASBilla ja Welhoilla, että kaudella 2017-18 ei ollut näistä neljästä junioriluokasta ensimmäistäkään SM-sarjan joukkuetta. Varsinkin LASBilla tuo yllättää, kun puhutaan kuitenkin hallitsevasta mestarista B-pojissa. Tästä huolimatta uskallan väittää, että LASBin junioritilanne on luokkaa parempi kuin SalBan.

  9. LASB sentään nousi asm kauden päätteeksi. Se seurauutenkin hieman sekasikiö kun ”siirtynyt” vastikään lammilta lahteen. Salballa ottaa A-junnut 1-divisioonassa kuokkaan kaiken maailman rupusakeilta vaikka kuinka olisi näitä entisiä ”liigavahvistuksia” pelillä. Yksikään sieltä junnuista ei ole oikeasti Liiga-tasoa, Divaria ehkä.