Liigat

Salin nautti yleisön huudattamisesta: ”Sitä vartenhan tässä pelataan”

21.04.
2018
Liigat

Eemeli Salin nautti, kun sai nostaa kädet kattoon Hartwall Areenan yli 7000-päisen yleisön edessä. Kuva: Jarmo Koskela

Salibandyliigan pudotuspelien tehopelaaja, Classicin Eemeli Salin, ei jättänyt uransa kolmannessakaan Superfinaalissa mitään sattuman varaan. Tähtihyökkääjä nousi toisessa erässä johdattamaan joukkueensa Suomen mestaruuteen.

Classic oli vielä avauserässä pinteessä. Jyväskylän Happee johti peliä 2–0 ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen. Toisessa erässä tilanne kuitenkin kääntyi.

– Äijillä alkoi hymyä tulemaan kasvoille. Kun joku peitti palloa, niin koko penkki syttyi. Ne on pienistä jutuista kiinni, miten peli lähtee kääntymään.

Miksi ensimmäinen erä oli teille vaikea?

– En oikein osaa sanoa. Mielestäni meillä oli ihan hyviä paikkoja siinä, mutta ehkä halusimme vähän jopa liikaa. Itsekin puskin muutaman kerran liikaa. Jos olisin vähän nostanut päätä ja syöttänyt vierelle, niin se olisi voinut olla parempi ratkaisu.

– Toisessa erässä lahjoitin Jonne Junkkarisen läpiajoon, ja hän veti sisätolppaan. Kaksi milliä oikealle, niin peli olisi ollut 3–0. Siinä samassa vaihdossa sitten kavensimme, ja nyt olemme mestareita, Salin kertasi tapahtumia taiston tauottua.

Salin vastasi juuri kyseisestä 2–1-kavennusosumasta. Kuten myös siitä seuraavasta. Krister Savonen syötti pallon Salinille, jonka laukaus upposi oikeaan yläkulmaan. Finaalin sankari ei peitellyt hyvän olon tunnetta siitä, että sai huudattaa tamperelaisjoukkueen kannattajia.

– Olihan se ihan sairaan siistiä. Sitä vartenhan tässä pelataan, että saa tuollaisia fiiliksiä. Näkee, että pallo menee maaliin ja kun saa nostaa kädet kattoon, on se mahtavaa, hän hehkutti.

Salinin tehot olivat Superfinaalissa 2+1. Hän sijoittui lopulta pudotuspelien pistepörssissä toiseksi tehoillaan 15+9=24. Varsinkin välierissä Indiansia vastaan Salin ja koko Classicin ykkösketju oli huippuvedossa. Sama jatkui myös kauden tärkeimmässä ottelussa.

– Pirun hyvältä on tuntunut ja onhan tuossa nyt mahtava pelata, kun on neljä noin hyvää jätkää samassa kentässä. Nyt sain itseni vielä näihin viimeisiin peleihin hyvään kuntoon, sen kanssa oli vähän on oli aiemmin vähän hakemista.

Rempseästi median edessä esiintynyt Salin muuttui hieman mysteerisemmäksi kysyttäessä uran jatkosta.

– Joo, niin, kyllä on sopimus. En varmaan sellaisia saa tässä sanoa, missä jatkuu. Ura jatkuu ensi viikon torstaina, kun lähdemme aamulla Tshekkiin maajoukkueen kanssa.

Classicin kausi oli ylivoimaista näytöstä. Superfinaalin voiton myötä tamperelaisten voittoputki oli lopulta 33 perättäisen ottelun mittainen.

Eemeli Salin puhui mystisesti uransa jatkosta Superfinaalin jälkeen. Kuva: Jarmo Koskela

Sen lisäksi, että Classicilla on liigan nimivahvin joukkue, se on oppinut käsittelemään erilaiset jaksot kauden aikana oikein.

– Pystymme kääntämään tiukat pelit voitoiksi. Se luo itseluottamusta, emmekä lannistu heikoimmillakaan hetkillä. Olemme tavallaan oppineet voittamaan.

Salin saapui Classiciin kaudeksi 2015–2016, eli samaan aikaan päävalmentaja Petteri Nykyn kanssa. Tuona aikana kultamitali ojennettiin kaulaan yhtä monta kertaa. Salin suitsutti ”Alkemistina” tunnetun Nykyn merkitystä joukkueelle.

– Hän on ollut todella merkittävä meille ja tuonut paljon asioita arkitekemiseen ja treenaamiseen. Voi sanoa, että olemme aika paljon parempia urheilijoita kaikki kuin vaikka kolme vuotta sitten. Iso kiitos sinne.

Juhlat jatkuvat totuttuun tyyliin ”Familyn” kanssa.

– Kyllä siellä varmaan on joku miettinyt, miten juhlitaan. Itse en ole hirveästi vielä ehtinyt. Sen voin taata, että tänään pidetään pirun hauskaa, Salin päätti hymyillen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen