Liigat

Sankarivahti Tiltu Siltanen päätti huiman vuotensa mestarina – ”Urani paras kausi”

21.04.
2018
Liigat

Uran toinen Suomen mestaruus oli SB-Pron maalivahti Tiltu Siltaselle erityinen. Kuva: Jarmo Koskela

SB-Pron torjuja Tiltu Siltanen piti joukkuettaan tärkeillä hetkillä pystyssä naisten Superfinaalissa. Nurmijärveläisten johtomaalin jälkeen ajantaju hävisi, ja yhtäkkiä hän olikin juhlimassa mestaruutta.

Palkintojenjakoseremonian jälkeen Siltanen saapui haastattelupisteelle leveä hymy kasvoillaan, eikä tunnelmia ollut vaikea arvata.

– Fiilis on sanoinkuvaamaton tällä hetkellä, todella hieno, tuore mestarivahti hehkutti.

Superfinaalin alku oli Classicilta vahva, kun joukkue pääsi pyörittämään peliä ja luomaan useita tilanteita. Siltanen saikin hyvän lämmön päälle tamperelaisten pallosateessa.

– Kivaahan se oli, kun sain alkuun vähän tilanteita ja pääsin peliin sisään. Jos alussa joutuu odottelemaan hirveästi, niin se on maalivahdille aina vähän vaikeaa.

SB-Pro toipui Classicin kahdesta ylivoimamaalista. Usko ei horjunut, ja Jenni Torkin maaleilla joukkue nousi tasoihin. Superfinaalin voittomaaliksi jääneen osuman iski ylivoimalla kolmannen erän lopussa Denisa Ratajova.

– Finaali oli semmoista tarkan markan peliä. Molemmat joukkueet olivat toki aktiivisia, ettei se mennyt ihan kyttäilyksi, Siltanen purki.

– En muista enää, mitä puhuimme erätauolla, mutta meillä on ollut hyvät kolmannet erät ja olemme aiemmissakin peleissä ottaneet pari maalia omiin alussa. Ehkä kaveri on ollut valmiimpi aluissa, mutta se ei onneksi ratkaise vielä pelejä.

Loppuminuutit olivat tunteella pelissä elänneelle Siltaselle hieman hämärän peitossa. Loppusummerin soidessa tunteet purkautuivat.

– Se oli ihan omituinen fiilis. Näin, että maali tuli ja siinä hävisi sitten ajantaju. Sitten summeri soi, ja huh, se oli huikea fiilis, hän nauroi.

Siltasen kausi oli kokonaisuudessaan menestyksen täyteinen. Pro-veskari nousi maajoukkueen ykköstorjujaksi ja nappasi Bratislavan MM-kisoissa parhaan maalivahdin palkinnon, vaikka Suomi finaalin hävisikin. Kauden kruunasi uran toinen Suomen mestaruus, joka oli ensimmäistäkin maukkaampi.

– Ensimmäinen mestaruuteni tuli Laura Loisan kakkosena, penkkiä lämmittäen. Siksi tämä on vielä erityisempi.

– Tämä kausi oli urani paras tähän mennessä, ainakin tilastojen valossa. Oli tosi siistiä päästä pelaamaan ensin MM-kisat, vaikka siellä voitto jäikin pienestä kiinni. Seurajoukkueen kanssa olemme menneet koko ajan eteenpäin hienosti.

Haastattelurumban jälkeen ikionnellinen maalivahti suuntasi nauttimaan mestaruutta pukukoppiin, jossa jo odotti kovat juhlat.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen