Liigat

SPV nappasi siirtomarkkinoiden kuumimman nimen – Eero Kosonen siirtyy Seinäjoelle

14.04.
2018
Liigat

Eero Kosonen palaa Suomeen. Kuva: perwiklund.se

SPV julkisti lauantaina siirtomarkkinoiden toistaiseksi kovimman hankinnan, kun se kiinnitti maalivahti Eero Kososen, 31, maalinsa suulle. Kososen sopimus on malliltaan 1+1-vuotinen.

Kosonen pelasi viimeiset kolme kautta Ruotsin liigan Växjö Vipersissa. Suomen maajoukkueen ykkösvahti on edustanut Suomessa aiemmin Happeeta vuodet 2008-2015 ja NST:tä vuodet 2004-2008. Hieman erikoisena kuriositeettina voidaan nostaa esille se, että Kosonen aikoo tiettävästi asettua asumaan pääkaupunkiseudulle.

Växjössä parhaaksi saavutukseksi jäi viime kevään hopeamitali. Tällä kaudella joukkueen tie nousi pystyyn puolivälierissä.

Henkilökohtaisella tasolla lappeenrantalaislähtöinen Kosonen on kerännyt kunniaa viime vuosina, sillä veräjänvartija arvostettiin vuonna 2016 maailman toiseksi parhaaksi salibandypelaajaksi ja vuonna 2017 maailman neljänneksi parhaaksi pelaajaksi. Molempina vuosina sijoitus oli korkein maalivahtien kategoriassa. Kosonen valittiin Ruotsin liigan parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2016-2017.

Suomen liigassa Kosonen juhli SM-kultaa vuonna 2014 ja SM-hopeaa seuraavana keväänä. MM-kisoissa Kosonen on saavuttanut kultaa vuonna 2016 sekä hopeaa vuosina 2012 ja 2014. Kosonen valittiin parhaaksi suomalaiseksi salibandypelaajaksi urheilutoimittajien toimesta vuonna 2015.

Puolivälierissä Nokian KrP:lle pudonneen SPV:n maalivahtitriossa nähdään ensi kaudella myös Nurmon Jymystä siirtynyt Rasmus Hasu. SPV on julkistanut viime viikkoina tukun jatkosopimuksia ja tuorein niistä on perjantaina julkaistu Sami Kosken jatkosopimus.

SPV:n livelähetystä voit seurata tästä:

SPV:n uutinen

Juttua muokattu 14.4. klo 19.27. Hannes Hannulalla ei ole tällä hetkellä julkaistua sopimusta ensi kaudesta SPV:n kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen