Liigat

Tampere juhlii jälleen – Classicille 33. perättäinen voitto ja Suomen mestaruus

21.04.
2018
Liigat

Kuva: Jarmo Koskela

Classic ja Happee kohtasivat lauantaina miesten Salibandyliigan Superfinaalissa. Classic voitti finaalin maalein 6-2 ja juhlii kolmatta perättäistä Suomen mestaruutta.

Ajassa 42.17 Classic pääsi ensi kertaa ylivoimalle. Classic ei onnistunut maalinteossa ja Happeen Juuso Heikkinen oli peräti kahdesti lähellä maalintekoa alivoimalla.

Happeen hermokontrolli alkoi selkeästi rakoilla erän puolivälin tienoilla. Ajassa 51.44 Panu Kotilainen nappasi Happeen toisen jäähyn. Classicin ylivoima oli kuitenkin toistamiseen sangen tehotonta.

Viitisen minuuttia ennen loppua Happee otti maalivahdin pois ja lähti hakemaan rohkeasti tasoitusta. Ajassa 57.03 Jussi Piha heitti roikkupallon tyhjään Happee-maaliin ja peli oli 5-2. Samassa ajassa Happee käytti aikalisänsä. Ajassa 59.39 Oskari Heikkilä iski Classicin kuudennen osuman tyhjiin.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jossa Classic osui neljästi. Tamperelaisten tehopelaajia olivat Eemeli Salin (2+1) sekä Janne Lamminen (0+2).

Classic voitti kauden 33 viimeistä liigaotteluaan ja on voittanut jokaisen miesten Superfinaalin.

Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 7153 katsojaa.

Ottelutilastot

2. Erä

Kuva: Juhani Järvenpää

Happeelle tarjoutui toisen erän alussa oiva paikka lisämaaleihin, kun Juha Kivilehto nappasi jäähyn ajassa 21.14. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta maalia ei syntynyt. Ajassa 24.01 nähtiin toinen Happeen loukkaantuminen, kun Jalo Kouvonen kannettiin pois kentältä.

Classicin avausmaali syntyi ajassa 25.36, kun Eemeli Salin latasi pallon verkkoon rannelaukauksella. Juuri ennen maalia Jonne Junkkarisen viimeistely-yritys osui Classic-maalin tolppaan. Ajassa 28.01 Classic sai vapaalyönnin hyvältä paikalta. Salin teki pienen kiepin ja latasi pallon toistamiseen Happeen maaliin ja peli oli 2-2.

Classicin erän kolmas osuma syntyi vastahyökkäyksestä. Krister Savonen ja Salin petasivat paikan Lassi Vänttiselle, joka iski pallon verkkoon maalin edustalta. Classic pääsi ensi kertaa johtoon ajassa 35.35. Lisää tuli ajassa 36.16, kun Sami Johanssonin hurja kuti upposi komeasti Happee-maalin ylähyllylle.

Toinen erä oli varsinkin loppua kohden vahvaa tamperelaisnäytöstä. Happee osui toisessa erässä kahdesti maalirautoihin, joten lisämaalit olivat sangen lähellä.

1. Erä

Happee juhli maaleja Superfinaalin avauserässä. Kuva: Esa Jokinen

Happee aloitti pelin vahvasti ja loi paikkoja Classicin maalille tiuhalla tahdilla. Avausmaalin iski jyväskyläläisten Paul Kotilainen ajassa 4.15. Avausmaalista ei kulunut kauaakaan, kun Happeen Joel Lahti huudatti Happeen faneja toistamiseen. Lahden laukaus luikahti hiukan helpon näköisesti verkkoon ajassa 5.31. Ensimmäisellä kympillä Happee loi enemmän maalipaikkoja ja oli vaarallisempi pallon kanssa.

Ajassa 15.47 nähtiin ikävä tilanne, kun Happeen Peter Kotilainen loukkaantui yrittäessään laukoa vastahyökkäystilanteessa. Kotilainen jouduttiin kantamaan pois kentältä. Classic paransi pallollista peliään erän edetessä, mutta Happee puolusti tiukasti koko kaksikymppisen.

Lue myös:
Yllätys hallitsevan mestarin rosterissa – kokenut maaliruisku pelaavan kokoonpanon ulkopuolella
Pääkallotodistus: Salin kentän kuningas miesten Superfinaalissa
Kulttipelaajan ura loppunee tähän kauteen: ”Todella pieni takaportti, että jatkaisin”
Salin nautti yleisön huudattamisesta: ”Sitä vartenhan tässä pelataan”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen