Maajoukkueet

Toinen tappio miesten maajoukkueelle Brnossa – Suomi taipui niukasti Ruotsille

28.04.
2018
Maajoukkueet

Suomi koki kirvelevän tappion. Arkistokuva: Anssi Koskinen.

Tshekin EFT-turnaus Brnossa jatkui Suomen miesten maajoukkueen osalta ottelulla Ruotsia vastaan. Ottelu päättyi Ruotsin voittoon lukemin 7-6.

Ottelun avauserä oli tasainen ja viidentoista ensimmäisen minuutin ajan oikeastaan Suomi oli hieman niskan päällä. Eero Kosonen Suomen maalilla torjui neljä kertaa ja Måns Parsjö-Tegner puolestaan viidesti. Erän lopulla Ruotsi sai kuitenkin hallinnan ja Gustav Fritzell naulasi länsinaapurin 1-0 -taukojohtoon reipas kaksi minuuttia ennen erän päätössummeria.

Toisessa erässä Ruotsi aloitti todella hyvin. Kim Ganevik ja Oskar Hovlund iskivät ensimmäisillä maajoukkueosumillaan Ruotsin jo kolmen maalin karkumatkalle ennen kuin viisi minuuttia oli ehditty toista erää pelata. Pahasti altavastaajaksi jäänyt Suomi sai lisää kylmää kyytiä Alexander Galante-Carlströmin maalin muodossa ennen erän puoliväliä.

Erän loppupuolella tilanne kääntyi kuitenkin päälaelleen. Suomi pääsi ylivoimalle ja kun reipas viisi minuuttia oli erää pelaamatta, Nico Salo naulasi maalin kulmalta 4-1 -tasoituksen Eemeli Salinin nappisyötöstä. Valtteri Kainulainen jatkoi tästä vain 40 sekuntia myöhemmin Jani Kukkolan mainiosta esityöstä.

Erän viimeisellä minuutilla Suomen ykköskentällinen näytti pelaamisen mallia kun se ensin avasi peliä maltilla alhaalta ja sen jälkeen päätti suoran hyökkäyksen tehokkaasti Salinin toimesta. Pallon Salinille tiputti Sami Johansson.

Kolmannessa erässä Jami Manninen toi Suomen tasoihin maajoukkueuransa 60. maalilla laukoen pallon painavasti Kukkolan syötöstä takakulmaan. Vaan jos oli painava Mannisen laukaus, niin Robin Nilsberth vastasi tähän lataamalla pallon kaukaa lämärillä ohi Kososen.

Ajassa 45:48 Albin Sjögren pääsi yrittämään Ruotsin kuudennen maalin ujuttamista, mutta Kosonen veti pidemmän korren mainiolla torjunnallaan. Suomi kesti myös seuranneen Ruotsin ylivoiman ja rokotti tasaviisikoille päästyään Kukkolan toimesta iskemällä 5-5 -tasoituksen.

Seuraavan osuman iski jälleen sinikeltaisten Fritzell, joka onnistui nelisen minuuttia ennen loppua nopean vastaiskun päätteeksi. Sama mies viimeisteli illan kolmannen maalinsa ja neljännen tehopisteensä tyhjään maaliin 44 sekuntia ennen päätössummeria.

Nämäkään eivät kuitenkaan jääneet vielä loppulukemiksi, sillä Suomi kavensi vielä kertaalleen. Kavennus tuli kuitenkin vasta 15 sekuntia ennen loppua, eivätkä sinivalkoiset onnistuneet punnertamaan peliä enää tasoihin saakka.

Ottelun tehokkain suomalainen oli tehot 1+2 iskenyt Jani Kukkola.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila