Liigat

TPS:n tehohyökkääjä ei saanut sopimusta ja jatkaa Divarissa: ”Aluksi oli aika kova shokki”

26.04.
2018
Liigat

Jani Hyytiäinen palaa FBC Turun paitaan. Kuva: FBC Turku

FBC Turku julkaisi keskiviikkona hyökkääjä Jani Hyytiäisen, 27, pelaajasopimuksen. Hyytiäinen siirtyy FBC:n riveihin Turun Palloseurasta, jonka paras pistemies laitahyökkääjä oli kahdella edellisellä kaudella.

Hyytiäisen sopimusta ei kuitenkaan haluttu jatkaa TPS:n puolelta.

– Viime viikolla kun puhelin soi ja ilmoitettiin, että ensi kauden TPS:ssä ei ole roolia tarjolla, niin kyllä se aluksi oli aika kova shokki. Elettiin kuitenkin jo huhtikuun loppua ja oma-ajatus oli lähteä hakemaan ensimmäistä SM-mitalia ensi kaudella.

– Ei siinä kauaa mennyt kun Ande (Antti Vääri) soitti palaveriin ja saatiin asiat liikkeelle. Oma siviilielämä keskittyy kuitenkin Turkuun niin, ajatus muualle lähtemisestä ei tuntunut ajankohtaiselta. Tulevan kauden joukkue on kaiken lisäksi kilpailukykyinen niin näen että meillä on mahdollisuudet mennä ihan päätyyn asti, Hyytiäinen kertoi FBC Turun tiedotteessa.

Hyytiäinen on FBC Turun kasvatti ja pelasi seuran väreissä Divaria vuodet 2009-11. Viimeisen viiden kauden aikana hyökkääjälle kertyi TPS:ssa ja Viikingeissä runkosarjassa sekä pudotuspeleissä 137 liigapeliä tehoin 88+43=131.

– Aika nopein kääntein tämä nyt tuli kaiken kaikkiaan ja luonnollisesti kun tämän tason pelimies tulee tarjolle ja vielä kun oma kasvatti, niin kaikki kivet käännettiin jotta saatiin nyt kotiutettua Jani meille. Joukkueen rakennus on muutenkin hyvällä mallilla ja lisää julkaisuja on luvassa lähipäivinä, FBC Turun manageri Antti Vääri sanoi.

FBC Turun päävalmentaja Perttu Kytöhonka kommentoi hankintaa seuraavanlaisesti.

– Aikamoisen spesiaali tilanne, että saadaan Janin tasoinen pelaaja meitä vahvistamaan. Hän on pelaaja parhaassa iässä ja kun kyseessä on vielä kaveri, joka on vasta vähän kypsemmällä iällä lyönyt läpi, hänen kehityskaarensa on kaikkea muuta kuin lopussa.

– Jani on ollut tuossa kaksi kautta peräkkäin TPS:n paras pistemies Salibandyliigassa, painanut kahteen viime kauteen 50 runkosarjan pelissä 43 maalia. Jani tuo meille tosi ison uskottavuusbuustin lisäksi luonnollisesti ison hyökkäyspään aseen, Kytöhonka kommentoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen