Liigat

Uransa päättävä Luomaniemi ironisesti karvaan tappion jälkeen: ”Olen nyt kokenut kaiken”

21.04.
2018
Liigat

SB Pro juhli, Katri Luomaniemi pettyi raskaasti. Kuva: Salibandyliiga.

Tampereen Classic koki kirvelevän tappion naisten Superfinaalissa SB-Prolle lukemin 3-2. Classicin Katri Luomaniemi vahvisti pelin jälkeen, että ura loppui tähän otteluun.

– Siltä se tuntuu tällä hetkellä, että tämä oli viimeinen peli, Luomaniemi sanoi Hartwall Arenan mixed zonella.

Tappiosta huolimatta Luomaniemi pystyi katsomaan asiaa varsin ironisesti.

– Olen nyt kokenut kaiken. En ollut koskaan voittanut cupia ja tänä vuonna voitin. En ollut koskaan hävinnyt Superfinaalia ja tänä vuonna hävisin, Luomaniemi naurahti, mutta vakavoitui saman tien.

Karvas maku ei kuitenkaan jättänyt nälkää tulevaan tai kääntänyt pelaajan päätä.

– Ei tämä tietenkään ollut hieno tapa lopettaa. Tulos ei kuitenkaan vaikuta päätökseen.

Itse pelistä numerolla 66 pelaava Classic-konkari totesi, että erona joukkueiden välillä olivat hyvin yksinkertaiset asiat.

– Olimme hyvin mukana pelissä, jopa dominoimme ekassa erässä. Se mikä erotti oli, että Pro teki enemmän maaleja. Heidän maalivahtinsa pelasi hyvin ja me emme ehkä olleet niin röyhkeitä maalin edustalla mitä olisi pitänyt.

Koko kausi oli Luomaniemen mukaan viimeistä ottelua vaille varsin onnistunut.

– Saimme ajettua junnuja sisään. Osin se tapahtui loukkaantumisten kautta, mutta ansaitusti he raivasivat tiensä pelaamaan. Lisäksi taustalla on ”bubbling under”-pelaajia, jotka eivät tänään pääseet näyttämään osaamistaan, Luomaniemi pohti.

Tunnelma hallissa oli tamperelaispelajaan mielestä viime kautta parempi.

– Yleisö tuntui olevan jotenkin tiiviimpänä nyt. Kahdesti kun on nähnyt saman tapahtuman Sveitsissä, niin onhan siellä kelloineen päivineen erilaiset sfäärit, mutta mielestäni silloin, kun ei kuule kentällä puhetta, niin tunnelma on hyvä. Tänään oli sellainen meininki ja sitä myötä hieman parempi tunnelma kuin vuosi takaperin, Luomaniemi analysoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila