Maajoukkueet

Vahva avauserä ei riittänyt – Sveitsi höykytti Suomea ennätyslukemin

27.04.
2018
Maajoukkueet

Kuva: Mika Hilska

Suomen ja Sveitsin miesten salibandymaajoukkueet kohtasivat perjantaina Tshekin Brnon EFT-turnauksessa. Sveitsi kaatoi Suomen loppulukemin 10-6.

Suomi johti ottelua parhaimmillaan 4-1 ensimmäisessä erässä Krister Savosen, Sami Johanssonin, Ville Lastikan ja Juha Kivilehdon maaleilla, mutta Sveitsin viimeisen sekunnin kavennusmaalin myötä erätauolle mentiin lukemissa 4-2. Toinen erä olikin sitten sveitsiläisten, sillä viimeiselle kaksikymppiselle mentiin Sveitsin 6-5-johdossa.

Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä Sveitsi osui kahdesti ja naulasi vielä kaksi osumaa Suomen tyhjään maaliin. Johansson kavensi vielä viimeisillä minuuteilla. Suomen pelaajista tehokkaimpia olivat Johansson (2+0) ja Jami Manninen (0+2). Sveitsin Manuel Maurer ja Jan Zaugg iskivät hattutempun mieheen.

Kyseessä oli Suomen kaikkien aikojen suurin tappio Sveitsiä vastaan salibandyssa. Aiemmin Suomi on hävinnyt Sveitsille kaksi kertaa kolmella maalilla. Myös päästettyjen maalien määrä oli kaikkien aikojen suurin sveitsiläisiä vastaan.

Suomen seuraava ottelu on lauantaina klo 13, jolloin vastassa on Ruotsin maajoukkue.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen