Liigat

Vänttinen ja Salin tulikuumina Espoossa – Classic haki jälleen voiton Indiansista

05.04.
2018
Liigat

Keskellä näkyvät Eemeli Salin ja Lassi Vänttinen saldosivat kahdestaan yhteensä 11 tehopistettä torstai-iltana. Arkistokuva: Esa Takalo

Tampereen Classic teki selvää jälkeä Westend Indiansista voittamalla Salibandyliigan välierien toisen ottelun 5–11. Vierasjoukkueen tehomiehinä häärivät ykkösketjun Lassi Vänttinen ja Eemeli Salin.

Torstaina Indians ei päästänyt Classicia yllättämään heti alkuminuuteilla. Ottelu oli vanhentunut vasta kaksi minuuttia, kun Heikki Iiskolan tarkka rannelaukaus upposi takayläkulmaan kaukaa.

Classic meni kahden maalin johtoon Mikko Leikkasen, Eemeli Salinin ja Joonas Pylsyn osumilla. Tamperelaiset hyödynsivät kovalla prosentilla isäntien helpot virheet omassa päässä. Indians pystyi kuitenkin luomaan hyviä paikkoja läpi avauserän ja sai lopulta palkintonsa. Ensin Santeri Toropainen laukoi alakolmion pohjalta pallon ylivoimalla maaliin, ja tasoituksen iski pienestä kulmasta Lassi Torisevan yllättänyt Kaarlo Mahlberg.

Vierasjoukkue palasi erätauolta silmin nähden ärsytettynä, sillä sen verran vahvasti se otti kamppailun hallintaansa. 3–4-johtomaalista vastasi jälleen Leikkanen.

Meno ei näyttänyt hyytyvän, kun Asser Jääskeläinen ja Lassi Vänttinen veivät Classicin jo kolmen maalin karkumatkalle. Valtteri Kainulainen tälläsi kavennuksen Torisevan jalkojen välistä, mutta erän päätteeksi Joona Rantala iski 4–7-osuman, ja siitä tilanteesta lähdettiin myös päätöserään.

Kolmannen erän alussa Indians pääsi ylivoimalle Janne Jaanuksen mainion liikkeen ansiosta, mikä pakotti Jussi Pihan rikkomaan maalin edessä. Ylivoiman loppusekunneilla Iiskola syötti pallon läpi löysästi puolustaneen Classic-nelikon ja Teemu Venäläinen pääsi kaikessa rauhassa tykittämään kavennuksen.

Hurjassa vireessä torstai-iltana ollut Classicin ykköskenttä kuitenkin ratkaisi ottelun pian kavennuksen jälkeen. Lassi Vänttinen sinetöi hattutemppunsa kahdella peräkkäisellä maalillaan ja summasi koko pelistä tehot 3+3. Viimeisen osuman tyhjiin laukonut laituripari Salin kirjautti tilastoihinsa 2+3-pisteet.

2–0-tilanteessa oleva välieräsarja siirtyy lauantaina jälleen Tampere Areenalle.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen