Liigat

VeikkausTV-ennakko: Edes Loviisan äänekäs kotiyleisö ei riitä horjuttamaan Steelersiä

08.04.
2018
Liigat

Hämeenlinnan Steelers antoi vahvan osoituksen tasoerosta lauantain liigakarsintojen avauksessa. Arkistokuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliigan karsintojen toinen ottelu pelataan sunnuntaina Loviisan liikuntahallissa. VeikkausTV näyttää Loviisan Torin ja Hämeenlinnan Steelersin välisen mittelön kello 17 alkaen.

Lähtökohdat:
Hämeenlinnalainen Steelers avasi liigakarsintasarjan voitolla lauantaina. Ensimmäinen mittelö merkittiin kotonaan pelanneille ”Teräsmiehille” maalein 9–4. Lopputulos ei valehdellut, sillä Steelers oli ottelussa askeleen edellä Divari-joukkue Toria. Liigapaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Steelers oli liigakauden pahin pettymys odotuksiin nähden. Nimekkäin satsauksin sesonkiin lähtenyt ryhmä ei näyttänyt missään vaiheessa saavan juonesta kiinni. Playout-vaiheessa tuli takkiin Tampereen Kooveelta.

Joukkueen runko koostuu pitkään yhdessä pelanneista, ja mukana on useita seuran omia kasvatteja. Nimekkäin hyökkäyspään pelaaja on maajoukkueenkin portteja kolkutteleva lahjakkuus Ville Lastikka. Materiaali on laaja, ja tarvittaessa ratkaisijoita löytyy jokaisesta kolmesta ketjusta. Siksi olikin ihme, ettei Steelers kyennyt parempaan suoritukseen tämän kauden runkosarjassa.

Loviisalaisjoukkueella on allaan vahva Divari-kausi. Ainoastaan Porin Karhut pystyi kukistamaan sen pudotuspelien finaalivaiheessa. Kokeneet pelimiehet, kuten Jonas Hällfors, Joni Niiranen, Andreas Hietala ja Peik Salminen kuuluvat joukkueen johtohahmoihin, mutta täksi kaudeksi Marko Paju toi mukanaan myös nuorempia pelimiehiä sekä pari paluumuuttajaa.

Divarin mittapuulla Torin joukkue oli laadukas, mutta ei vertailukelpoinen liigajoukkueisiin. Ratkaisijoita on huomattavasti vähemmän kuin hämeenlinnalaisilla. Lisäksi loukkaantumishuolet ovat pienentävät entisestään mahdollisuuksia, sillä kevään pudotuspelien aikana kokoonpanosta ovat tippuneet Niiranen, Hällfors, Sami Aalto ja Asko Santero.

Jussi Sihvosen luotsaama Steelers pystyikin määrittämään pelin vauhdin lauantaisessa avausosassa. Torin peli perustuu enemmän suoraviivaisuuteen ja kääntöpeliin. Steelers antoikin omilla töppäilyillään muutaman kerran mahdollisuudet vieraille maalintekoon, joista Tor myös osittain onnistui. Ilman Niko Nordströmin muutamia huipputorjuntoja lukemat olisivat voineet kuitenkin olla paljon selvemmät Steelersille.

Kuumat ja kylmät:
Steelers-tähti Ville Lastikka oli lauantain kohtaamisessa pitelemätön. Laitahyökkääjä iski tehot 4+1, mikä osoitti, kuinka vaarallisesta pelaajasta onkaan kyse. Kemiat toimivat laituripari Nico Jonaesonin kanssa, joka pallon saadessaan todella juonikas. Torin leiristä Nordström otti muutaman erittäin näyttävän torjunnan, eikä voinut Steelersin maaleille mitään.

Torin ykkösketjulle jäi rutkasti petrattavaa. Erityisesti Julle Sumén ja Andreas Hietala ovat pelaajia, joilta odotetaan tehoja, jotta Tor pystyisi kamppailemaan tosissaan ottelusarjan voitosta. Hämeenlinnalaisten maalivahti Tomi Aaltonen voidaan osittain lukea kylmäksi, sillä Tor ei päässyt testaamaan häntä juurikaan ottelun aikana.

Yhteinen historia:
Ennen tämän kauden liigakarsintoja joukkueet ovat viimeksi kohdanneet Divari-vuosina. Salibandyliiton tilastopalvelun ongelmien vuoksi tuloksia ei kuitenkaan ole saatavilla.

Taistelupari:
Andreas Hietala, Loviisan Tor – Nico Jonaeson, Steelers

Nämä herrat tarjoavat käsillään silmänruokaa katsojille. Sekä Hietala että Jonaeson ovat teknisesti loistavia. Molempien bravuureihin kuuluvat myös näyttävät maalisyötöt, minkä lisäksi he kantavat isoa pistevastuuta joukkueissaan.

Kokoonpanot:
Kuten edellä mainittiin, Torilta puuttuivat avainpelaajista lauantaina Joni Niiranen, Asko Santero, Jonas Hällfors ja Sami Aalto. Steelersiltä puolestaan poissa olivat edelleen Teemu Metsälä, Daniel Megyaszai ja Jarno Mäkinen.

Edelliset ottelut:
Liigakarsinnat:
7.4.2018 Steelers–Loviisan Tor 9–4

Tulosvetovihje:
Tor saa sunnuntaina niin kutsutuksi ”kuudenneksi kenttäpelaajaksi” erittäin äänekkään kotiyleisönsä. Loviisan hallista ei ole vieraiden helppo hakea voittoja. Nyt vastus vaikuttaisi kuitenkin olevan liian kova. Steelersin leveämpi materiaali tuo huomattavan edun. Ilman loukkaantumishuolia ero ei olisi näin selvä, mutta nykykokoonpanollaan on vaikea nähdä Torin pystyvän ottamaan voittoa edes kotipelissään.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus: Loviisan Tor 2, 3, 4 – Steelers 6, 7, 8

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Huom. Tulosvedon kohde aukeaa vasta lauantaina.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen