Liigat

VeikkausTV-ennakko: Historiallisesta SM-mitalista käydään kova taistelu

20.04.
2018
Liigat

Nokian KrP saa metsästää ensimmäistä mitaliaan kotiluolassaan. Kuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigan pronssiottelussa kohtaavat perjantaina Nokian KrP ja Westend Indians. VeikkausTV lähettää ottelun suorana lähetyksenä. Alkuvihellys puhalletaan kello 18:30 Raholassa.

Lähtökohdat:
Miesten Salibandyliigan pronssiottelussa nähdään varsin piristävä kohtaaminen siinä mielessä, että molemmat osapuolet havittelevat seurahistoriansa ensimmäistä aikuisten SM-mitalia. Vaikka pronssiottelusta käydään joka vuosi tiukka taisto, on asetelman myötä tänä vuonna varmasti vielä totuttua enemmän niin sanotusti sähköä pelissä.

Indians lähtee sarjaan pidempään leväneenä, mutta toisaalta myös pidempään ilman pelituntumaa olleena. Runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneen Indiansin hieno voitto EräViikingeistä puolivälierissä voitoin 4-3 ei antanut espoolaisille riittävästi virtaa Classicin haastamiseen. Tamperelaiset olivat kliinisiä ja veivät kivenkovalla rutiinilla sarjan nimiinsä 4-0. Nyt Indians saa lähteä pronssia saalistamaan 11 päivän tauon jälkeen.

Nokian KrP puolestaan pelasi omaa välieräsarjaansa pidempään. Pelit Happeeta vastaan venyivät kuudenteen semifinaaliin, ennenkö Happee oli saalistanut neljä voittoa ja ”näädät” vain kaksi. Näin ollen SPV:n puolivälierissä voitoin 4-1 pudottanut runkosarjan kakkonen ei saanut todella hyvälle kaudelleen vielä kuitenkaan Superfinaalin arvoista päätöstä, vaan ”hirvet” rytkivät Hartwall Areenan isoihin valoihin.

Pelillisesti Indians on osoittanut olevansa yksi tämän sarjan fiksuimmista joukkueista etenkin pallollisessa pelissään. Sen pitkät hyökkäykset, puolustusalueen hyökkäyspeli ja hyökkäysalueen hyökkäyspeli ovat parhaimmillaan silmiä hivelevää katsottavaa ja pallo liikkuu sulavasti ja elegantisti mieheltä toiselle. Vaikka taitoa riittää nakutella maalipaikkoja aivan parhaille sektoreille maalin edustalle, joukkueesta löytyy rutkasti vetouhkaa ratkaisuihin kauempaakin.

Nokiallakin pallollinen peli on mennyt viime vuosina selvästi eteenpäin, mutta ”näädät” nauttivat siitä huolimatta enemmän virtailevasta pelistä kuin kontrollia havitteleva Indians. Nokialaisilla on äärimmäisen hyviä yksilöitä nimenomaan nopeita hyökkäyksiä ajatellen. Lisäksi kahdessa asiassa KrP on ollut aivan liigan terävintä kärkeä – sillä on huippulaadukas ykköskenttä ja kauden tehokkain ykköspakkipari.

Lähtökohtaisesti edessä on tasainen taisto. Tällä kaudella Indians on toki voittanut sekä Otahallilla, että Nokialla, eli Rahola ei tämän kauden tulosten perusteella tuo isännille välttämättä ainakaan hurjaa etua.

Kuumat ja kylmät:
Nokian KrP:n kuumin hyökkäystrio oli välierissä Mikko Laakso, Emil Eklund ja Valtteri Viitakoski. Etenkin Eklund ja Viitakoski olivat iskussa, sillä he takoivat kumpikin kuuteen välieräpeliin seitsemän tehopistettä.

Henri Johanssonin puolivälierissä nähty huima pistetahti hidastui huomattavasti Happeeta vastaan välierissä. Kokonaisuudessaan ”näätien” ykkösnyrkki pelasi välierissä alle tasonsa ja se tiputtaa joukkueen tähdet kylmien puolelle. Muun muassa pudotuspelien tehokkain puolustaja Morics Krumins irrotettiin ykkösvitjasta toiseen kentälliseen.

Indiansin ykköspyssy on ollut Valtteri Kainulainen, joka on takonut 17 tehopistettä 11 otteluun. Runkosarjassa vähälle vastuulle jäänyt Kaarlo Mahlberg on ollut erinomaisessa iskussa 12 tehopisteellään playoffeissa.

Eetu Nykäsen miinuslukema on melko tylyä luettavaa, kaikkiaan -18. Maalivahti Mikko Kirvesniemen torjuntaprosentti on valahtanut jopa niinkin alas kuin 70,46 %

Yhteinen historia:
Westend Indiansin noustua Salibandyliigaan kaudeksi 2013-14 joukkueet ovat kohdanneet 10 kertaa. Noista peleistä kuusi on voittanut Indians, kahdesti on pelattu tasan ja kaksi kertaa voittajana kentältä on poistunut Nokian KrP.

Edellinen kerta, kun ”näädät” ovat onnistuneet ”inkkarit” voittamaan, on ollut 13.11.2015. Merkittävää on sekin, että KrP on voittanut Indiansin Raholassa vain kerran ja siitä on vielä pidempi aika. Voitto irtosi aikanaan 3.12.2014 numeroin 10-6.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun joukkueet kohtaavat Salibandyliigassa runkosarjan ulkopuolella.

Taistelupari:
Henri Johansson Nokian KrP – Valtteri Kainulainen, Indians

Nämä rightin puolen pelaajat ovat omien joukkueidensa selkeitä keulakuvia, ykköspistemiehiä ja johtohahmoja. Johansson johtaa elintärkeillä pisteillään, Kainulainen myös esimerkillään kipparinnauha käsivarressa. Molemmat ovat vasemmassa laidassa liigan parhaimmistoa ja taitavat sekä maalinteon, että paikkojen alustamisen. On merkittävää miten nämä herrat onnistuvat, kun aletaan puhumaan siitä, kumpi tämän kamppailun voittaa.

Kokoonpanot:
Tiettävästi molemmat joukkueet ovat nuolleet pahimmat haavansa ja saavat kasaan kutakuinkin ykköskokoonpanonsa. Indiansin Aaro Astala toki pelasi välierissä käytännössä vain ylivoimat.

Edelliset ottelut:
9.4. Indians-Classic 5-12
7.4. Classic-Indians 6-4
5.4. Indians-Classic 5-11

14.4. Happee-Nokian KrP 4-1
13.4. Nokian KrP-Happee 3-9
9.4. Happee-Nokian KrP 8-7

Tulosvetovihje:
Pronssipelin ja historiallisen SM-mitalin panos voi pitää pelin suhteellisen tarkkana ja vähämaalisenakin. Mikäli Indians saa pidettyä pallokontrollin kautta pelin hallinnassaan, lukemat ovat maltillisemmat. Mikäli Nokia saa pelin aaltoilemaan enemmän, voidaan nähdä maalikarkelotkin. Tämä peli voi kääntyä kummalle vaan, vaikka historia puoltaakin keskinäisten kohtaamisten puolesta Indiansia.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Nokian KrP 4, 5 ,6 – Indians 4, 5, 6

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila