Liigat

VeikkausTV-ennakko: Karsintasarja katkolla – Steelers varmistaa liigapaikkansa

11.04.
2018
Liigat

Steelersin ryhmä on tälläkin kertaa liian kova pala purtavaksi loviisalaisille. Kuva: Esa Takalo

Hämeenlinnan Steelers ja Loviisan Tor kohtaavat kolmannen miesten Salibandyliigan karsintaottelun merkeissä keskiviikkona. VeikkausTV lähettää ottelun suorana Hämeenlinnan Elenia Areenalta kello 18.30 alkaen.

Lähtökohdat:
Kolmanteen liigakarsintaotteluun lähdettäessä tilanne ei näytä hyvältä Divari-joukkue Torin kannalta. Steelers vei nimiinsä kaksi ensimmäistä kohtaamista ja on enää voiton päässä liigapaikan varmistamisesta ensi kaudeksi.

Tasoero joukkueiden välillä on näkynyt karusti. Steelers on kahdessa ottelussa mättänyt maaleja loviisalaisten verkkoon peräti 14, Tor ainoastaan viisi. Kotiottelussaan Hämeenlinnassa ”Teräsmiehet” olivat selkeästi dominoivampi osapuoli. Kaikkein tärkein mittelö olikin sunnuntaina pelattu kamppailu. Steelers selvitti niin sanotusti pakollisen pahan äänekkään loviisalaisyleisön edessä ja pääsee varmasti jo paljon vapautuneempana kolmanteen otteluun.

Kotikentällään Steelersin vahvuudet pääsivät parhaiten esille. Torin oli vaikea päästä luomaan organisoituja hyökkäyksiä Hämeenlinnassa, ja se keskittyikin omiin vahvuuksiinsa, eli kääntöpeliin. Steelersin ratkaisupelaajat ovat onnistuneet sarjan aikana hyvin. Tähtihyökkääjä Ville Lastikka on saldonnut kahteen otteluun tehot 6+2. Torilla on ollut vaikea saada pidettyä kurissa hänen ja Nico Jonaesonin tähdittämää kakkosketjua.

Loviisan Tor sai erittäin kaivattuja vahvistuksia sairastuvalta, kun Joni Niiranen ja kapteeni Jonas Hällfors palasivat kokoonpanoon. Molemmat ovat arvokkaita pelaajia hyökkäyspäässä, mutta myös joukkueen henkisellä puolella. Kokeneiden pelaajien tulisikin astua nyt vielä paremmin esiin, kun Tor pelaa selkä seinää vasten. Kotikentällä se ei vielä onnistunut.

Pienet huolimattomuusvirheet johtivat pahoihin takaiskuihin edellisessä ottelussa Torin kannalta. Ne on pakko minimoida, jos se vielä mielii taistella voitosta. Lastikka ja kumppanit ovat näyttäneet, kuinka kovalla rutiinilla liigajoukkueet hyödyntävät paikkansa.

Kuumat ja kylmät:
Jo edellä mainittu Lastikka on ollut ratkaiseva yksilö kahdessa aiemmassa ottelussa, mistä jo pelkästään tehot kertovat. Loviisassa 21-vuotias hyökkääjä oli mukana Steelersin kaikissa kolmessa ensimmäisessä maalissa. Konkari Timo Johansson pääsi puolestaan iskemään viimeisen naulan arkkuun kyseisessä ottelussa 0–4-osuman myötä.

Torin ylivoima oli tehokasta vielä karsintasarjan avauksessa. Kotonaan se sai kolme kertaa yrittää ja iski pallon verkkoon kertaalleen. Näin kovaa vastustajaa vastaan erikoistilanteiden arvo on huipussaan, joten ne myös pitäisi pystyä hyödyntämään keskiviikon taistossa.

Yhteinen historia:
Ennen tämän kauden liigakarsintoja joukkueet olivat kohdanneet toisensa Divarissa vuosina 2014–2016. Steelers on toistaiseksi voittanut kaikki kuusi mittelöä.

Taistelupari:
Ville Lastikka, Steelers – Jonas Hällfors, Loviisan Tor

Taistelupariksi valikoituu kaksi luontaista maalintekijää. Sekä Lastikka että Hällfors osaavat käyttää kovaa ja tarkkaa laukaustaan monipuolisesti. Lastikalla on huippupotentiaali, kun taas Hällfors on iästä huolimatta pystynyt pitämään kovan tasonsa vuodesta toiseen ja on Divarin parhaita hyökkääjiä.

Kokoonpanot:
Steelersilta poissa ovat koko sarjan ajan olleet Teemu Metsälä, Daniel Megyaszai ja Jarno Mäkinen. Torin kokoonpanosta uupuivat viime pelissäkin loukkaantuneina olleet Asko Santero ja Sami Aalto.

Edelliset ottelut:
Liigakarsinnat:
7.4.2018 Steelers–Loviisan Tor 9–4
8.4.2018 Loviisan Tor–Steelers 1–5

Tulosvetovihje:
Torin pyristely päättyy Hämeenlinnassa. Liiga- ja Divari-joukkueen välinen ero on käynyt aikaisempien otteluiden myötä selväksi. Surkeasta runkosarjasta huolimatta hämeenlinnalaisilla on kasassa laadukas ryhmä, eikä enää mikään viittaa siihen, että Tor pystyisi vieraskentällä yllättämään. Jos isännät saavat hyvän lähdön ottelulle, kasvaa paine samalla Torin riveissä, ja silloin paikkoja voi aueta vielä suurinumeroisemmalle voitolle.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus: Steelers 7, 8, 9 – Loviisan Tor 1, 2, 3

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Huom. Tulosvedon kohde aukeaa vasta lauantaina.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen