Video: Oilers vahvistuu tehohyökkääjällä – Sihvonen liittyy valmennusryhmään

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Viime kaudet Rauman SalBaa edustanut Jani Lehtoniemi, 22, liittyy Esport Oilersin vahvuuteen. Oilers julkaisi keskiviikkona myös Jussi Sihvosen valmennussopimuksen.

Lehtoniemi pelasi kuuden viime kauden ajan Divaria ja Salibandyliigaa SalBassa. Liigassa runkosarjan otteluita kertyi 97 ja laituri iski niissä peleissä tehopisteet 76+43=119. Menneellä kaudella SalBa putosi liigakartalta.

Sihvonen liittyy Heikki Luukkosen johtaman valmennusryhmän osaksi Hämeenlinnan Steelersistä. Steelers säilytti menneellä kaudella liigapaikkansa karsintojen kautta. Sihvonen kuuluu myös Suomen U23-maajoukkueen valmennusryhmään.

44 comments

  1. Toi noi, toi noi, toi noi

    Kyllä raumalainen on raumalainen muuallakin, Lehtoniemi saa 2min haastikseen 10krt TOI NOI.

  2. Aiemmin Oilersissa on kehuttu öljyputkea jolla omia junnuja nostetaan edariin. Taitaa olla putki poikki? Juu, ymmärrän että pelipaikka pitää ansaita, mutta nyt rosterissa on kymmenkunta nuorta pelaajaa jotka on haalittu muualta. Ja kun vielä peluuttamisessa suositaan näitä maju-tuttuja niin ei hääviltä näytä Oilersin omien junnujen tilanne. Hyvää joukkuetta Oilers on kasaamassa joka menee ehdottomasti plussa-sarakkeeseen. Nyt on valmennuksella näytön paikka

  3. Ketä Oilersissa ylipäätään on näitä omia, kun rajaksi laitetaan se että on vähintään D-pojissa pelannut seurassa? Itse en ole C2-poikia nuorempia nähnyt koskaan, niin en tiedä yhtään ketä siellä on.

  4. Mielenkiintoinen valinta Oilersilta palkata Sihvonen. Itse olisin uskonut siirtyvän junioreihin- näytöt muutamalta viime kaudelta umpisurkeat liigajoukkueessa. Toki positiivista, että myöntänyt itsekin että huonosti mennyt ja epäonnistunut, eikä syytellyt muita tuloksesta. Hattua pitää nostaa siitä, että kantaa tulosvastuun kuten valmentajan kuuluukin.

  5. Onko joku näistä pelannut Oilersin D-pojissa: Santeri Lindfors, Jesperi Lindfors, Severi Korhonen, Kristian Lamminen, Tommy Borg, Joona Salmi, Matias Kaartinen, Onni Piiparinen?

  6. Molemmat Lindforsit ja Markelin ainakin Oilersin kasvatteja kerhoista saakka. Rasmuksen faija tais koutsata nippua josta runko sitten muodostui kun Oilers -92 ikäluokassa voittivat mm. molempina b junnu vuosina Sm-kultaa ja pari himmeempää Sm mitalia ennen b junnu vuosia…

  7. Melkein kaikilla oilersin hankinnoilla tosi törkeet leitit. Mielenkiintoinen skouttaus

  8. Lamminen, Korhonen, Borg myös Oilers kasvatteja nassikoista lähtien. Kaartisella Loiske tausta, Piiparinen taitaa Pfitznerin tavoin aloittanut pelaamisen Stadin puolella.

  9. Piiparinen Ruokolahden Rajun kasvatti, Siirtyi A-ikäisenä Espooseen.

  10. Oilersissa on varmaan joku luokkaa 15 muualta tullutta alle 25-vuotiasta. Ainakin nämä: Kaltiainen, Hopsu, Sipilä, Nyman, Storgårds, Markkola, From, Suomela, Rintala, Pesu, Remes, Holopainen, Markkola, Kainulainen, Keskitalo, Lehtoniemi, Laakso ja myös NG A:n ja NG B:n johtavista pelaajista useampi on muualta. Yritin tuohon listata näitä jotka ovat liigajoukkueen kokoonpanossa tällä kaudella käyneet.

    23 täyttäneinä Oilersiin on siirtynyt Keskitalo, mutta onko muita?

  11. Lisäksi Kaltiainen Oilersissa D-junnareista saakka. Raikamo ja Kaartinen tulivat C-junioreissa. Piiparinen jostain jumalan selän takaa (Ruokolahden Raju?). Myös nollanollat eli Sipilä, Laiti & Manninen taisivat pelata Oilersissa tuohon aikaan, C-junnuvaiheessa sitten jostain syystä vaihtoivat Graniin vain palatakseen takaisin. Saa korjata jos näin ei ollut.

  12. Niin joo, Meyer tietysti myös, Oli kai 26 tullessaan Oilersiin ensimmäistä kertaa.

  13. Eikö Kaltiainen ole GrIFK:sta? Sitä en tiedä minkä ikäisenä Oilersiin tuli.

  14. Tuossahan se lukikin. En tosiaan tiennyt Kaltiaisen taustaa noin tarkasti.

    Pointtini tässä nyt oli kuitenkin se, että jo aiemmin Oilersin strategia on ollut hanikia nuoria muualta. Hyvä vai huono asia, en lähde arvioimaan.

  15. @Faktat Kuntoon, kiitos korjauksesta.
    Arton kommenttiin sen verran että Kaltiaisen voi kauniaislaisuudestaan huolimatta kyllä laskea 100% Oilers pelaajaksi siinä missä Borginkin. Ja mitä Sipilään tulee, on hänellekin GrIFK:ssa vietetyistä vuosista huolimatta kertynyt enemmän juniori kausia Oilers-pelaajana, joten laskisin hänetkin Oilers kasvaviksi.

  16. Asiaa voi tarkastella myös toisin päin, keitä ovat ne Oilersin ex-junnut, jotka nykyään pelaavat isossa roolissa jossain muussa joukkueessa? Eli keitä ollaan hassattu muihin liigaseuroihin, kun pelipaikkaa / riittävää roolia Oilersista ei ole löytynyt?

  17. Täysin luonnollistahan se on, että liigaseuroihin siirtyy junnuputken eri vaiheissa motivoituneita pelaajia pienemmistä seuroista. Ei se mikään strateginen kulmakivi varmastikaan ole.

    Aika vähiin käy liigatasolla ne kaverit, jotka ovat ihan sieltä E/D – junnuista nykyisen seuransa riveissä pelanneet.

  18. Mielenkiintoinen nähdä sekin millaiseksi Oilersin kokoonpano muodostuu. Siellä on jo nyt julkistetuista hankinnoista hyökkäyspäähän tullut siis Lehtoniemi, Keskitalo ja Kainulainen ja voisi kuvitella, että näistä kaikille on kaavailtu paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Siellä on siis noin kuusi paikkaa vapaina, joihin on tyrkyllä käsittääkseni ainakin Holopainen, Markkola, Pfitzner, Korhonen, Piiparinen, Remes, Lindfors, Raikamo, Pesu, Meyer, Rintala, Laiti, Pekari, Hagberg ja Laurila. Joitain huhuja on kuulunut myös muista vahvistuksista.

  19. Kai noita Oilersista muualle lähteneitä on myös Suomalainen ja Lamminen, joista toki Lamminen tuli takaisin. Siirtymisen syitä en lähde arvioimaan.

  20. Suomalaista vaan ei ole ”hassattu” minnekkään. Ei ole vahvistus edes Kooveelle

  21. Keskitalo varmaa luutii pakistossa ensi kaudella. Jos miettii ketä siellä tällä hetkellä on.
    Lindfors, Markelin, Talvitie, Nyman, Storgårds, Suomela, Keskitali ja huhujen mukaan Kaartisen tilanne aika auki…

  22. Keskitalo pelannut myös puolustajana, ja veikkaan että tulee luutimaan pakkina Oilersissa. Viimeiseksi mainitut Rintalasta eteenpäin ovat vielä A-junnu iässä, (niinkuin toki Kainu, Suomela, Nyman, Remes), mutta tuskin näitä tulevan kauden hankintoja olisi tehty jos mainitut ”omat” juniorit olisivat lukinneet paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Oma veikkaus pelaavaan kokoonpanoon hyökkääjien osalta; Lehtoniemi, Kainulainen, Holopainen, M.Markkola, Pfitzner, Piiparinen, Remes, S.Lindfors, Pesu + Raikamo jos paikat kestää ja Meyer mikäli jatkaa liigatasolla. Hyvin kilpailukykyinen porukka, centteri-osasto ainoana kysymysmerkkinä, ja näyttää siltä että juuri nämä öljyputken kulkijat Lamminen & Korhonen saavat väistyä uusien tieltä.

  23. Kuulostaa siltä, että tuolla kokoonpanolla on ihan mahdollista taistella taas playoff-paikoista.

  24. Muuten samaa mieltä öljyputken kanssa, mutta jos huhut pitää paikkansa niin H.Iiskola heimosta tulee viemään vielä yhden pelipaikan jollain piiparinen/remes akselilta toinen varmaan tippuu 10 hyökkääjäksi.

  25. Lehtoniemi ollut Salban kantavia voimia jokaisella pelaamallaan kaudella liigassa. Rightin maalintekijä ja nuori kehittyvä pelaaja. Ei heikkoja kausia parin viime vuoden aikana.

    Sihvosen pari viimeistä kautta, Lasb nousi divarin kärkijoukkueeksi, Erässä ASM kultaa, Steelers varmasta putoajasta suurimmaksi onnistujaksi jonka jälkeen tämän kauden suurimpia pettymyksiä. Lisäksi U23 valmentaja. Yksi heikko kausi parin viime vuoden aikana.

    Molemmat Oilersin näköisiä ja kovia vahvistuksia. Aika näyttää miten onnistuvat uudessa ympäristössä.

  26. Mielenkiintoista tulee olemaan myös se, mitä nämä 98-00 ikäiset oilerssilaiset tuumaavat siinä vaiheessa kun A-junnu ikä on ohi. Teoriassa ainakin mahdollista että vanhat SSV kasvatit jotka lähtivät ovet paukkue. Erviä karkuun Esposeen saisivat paremmat peli-mahdollisuudet juuri EV-paidassa, kun nykyinen EV-runko ikääntyy ja/tai siirtyy ”kotiseutaan” pelaamaan.

  27. Kyllä minä ihan tosissani uskon, että parhaat saavat paikkansa myös Oilersin edustuksesta. Siellä on toki kilpailu nyt kovaa, mutta on myös nähty että loukkaantumisia ja muita poissaoloja tulee. Se näkyi keväällä aika karulla tavalla. Oilersiin on haluttu leveyttä lisää ja sitä on myös saatu.

    Minusta yhdelläkään pelaajalla ei tule olla mitään kausikorttia pelaavaan kokoonpanoon. Jos haluat jatkaa pelaamista, ole tarpeeksi hyvä. Jos pelaat huonosti, niin joku muu saa mahdollisuutensa.

    Eiköhän tässä edelleen vain yritetä etsiä sitä runkoa, jolla Oilers lähtee tästä eteenpäin.

  28. Edelleen huutaisi mielummin Astalaa kuin Iiskolaa tuo ryhmä. Toki voi olla että molemmat sieltä vielä tulee.

  29. Taisi etenkin 98-00 ikäluokissa näkyä Oilersin sekasorto aikoinaan. 98 ja 99 ei tainnut pelata ikinä SM-sarjaa ja parhaat 00-pojat taisi lähteä juuri Graniin, josta ovat nyt kotiutuneet takaisin. Ilman muualta tulijoita saattaisi A-juniorit pelata tällä hetkellä divaria. Taitaa Laurilakin olla Oilers kasvatteja alunperin mutta siirtynyt SSV:hen ja myös Rintala espoolainen?

  30. Täysin samaa mieltä, että vain pelilliset avut saisivat painaa kokoonpanoa valittaessa. Mutta näen erittäin epätodennäköisenä kuluneiden kausien perusteella, että Lehtoniemellä, Pfitznerillä, Markkolalla, Holopaisella ja Kainulaisella taso notkahtaisi, pikemminkin päin vastoin. Sitten kysytäänkin tyrkyllä olevien junioreiden mielenkiintoa ja malttia toimia kirittäjinä, jos minuutteja olisi tarjolla muilla paikkakunnilla, esimerkkinä vaikka Ailio & Surakka tämän kauden Lasbissa. Lajille toisaalta hyväksi jos lahjakkuudet siirtyvät muualle pelaamaan, mutta tämä mainittu öljyputki kärsisi imagollisesti jonkinsortin kolauksen.

  31. Eipä taida olla sellaista seuraa salibandyssä tai palloilussa yleensä että edustusjoukkue olisi rakennettu vain omista kasvateista.
    Oilerssilla on aina ollut hyvät juniorit ja näin näyttää olevan jatkossakin eli öljyputki takuulla tuottaa lahjakkuuksia edustukseen.

  32. Tosiaan jos me halutaan puhua salibandysta huippu-urheiluna, niin kyllä sinne silloin pitää samat säännöt päteä kuin muihinkin huippu-urheilulajeihin, että parhaat organisaatiot hankkivat parhaita lupaavia pelaavia. Ne lupaavat pelaajat haluavat sinne myös siirtyä kehittyäkseen ja noustakseen lähemmäs huipputasoa.

    Minulla ei mitään erityisen tarkkaa tietoa ole SalBan harjoitusolosuhteista tai seuran tilanteesta, mutta jotenkin on sellainen mielikuva, että tietyissä asioissa Oilers saattaa hyvinkin olla vähän edellä. Jos ei nyt missään muussa, niin vaikka siinä, että Oilersilla on joukkue korkeimmalla sarjatasolla. Oilersissa on Lehtoniemeä hankittaessa todettu, että nykyinen materiaali ei riitä (tavalla tai toisella) ja että siihen tarvitaan joku janilehtoniemi lisäksi. Kun tässä kohtasi sekä pelaajan että seuran tarve, niin minusta siinä on silloin saatu hyvä kauppa aikaan.

    Mitä tulee seuran junioreiden tilanteeseen, niin tuo nykyinen taso ei vaan riitä. Turpaan tuli ikäluokassa kuin ikäluokassa Tampereen ja Turun joukkueilta ja esimerkiksi A-pojat, jossa on tietysti ne kaikkein lähimpänä liigapaikkaa olevat pelaajat, eivät ole käyneet ikuisuuteen edes mitalipeleissä. Milloin viimeksi on tullut Suomen mestaruutta missään ikäluokassa? Nytkin vedettiin B-pojissa jotain Kooveeta vastaan finaalisarja aivan vihkoon ja tehtiin kahteen vieraspeliin yhteensä käänteentekevät kolme maalia. Minusta tuo ei kuulosta siltä, että sieltäkään olisi ihan jumalaton tunku hyökkäysosaamista huipulle pyrkivään liigaseuraan. Toivottavasti olisi joskus tulevaisuudessa.

    Toivottavasti silti pelaajille löytyy paikka jos ei Oilersin edustuksesta, niin sitten vaikkapa jostain naapuriseurasta. Indiansista nyt on turha puhua, kun siellä on kuulemma ihan jumalattoman kova taso ja äärettömän tukeva ote Espoon ykkösjoukkueen tittelistä, mutta jos nyt vaikka jonnekin Vantaalle?

  33. Sillä nyt ei ole mitään merkitystä, että ovatko edarin pelaajat pelanneet seurassa jostain D-junnusta asti. Tulkaa jo pois sieltä menneisyydestä papparaiset.

  34. Taitaa olla koko uransa Oilerssissa pelanneet pelaajat tässä (viimekauden ryhmästä):
    Lindfors X2, Markelin ja Salmi. Pfitzneristä en ole varma ja taisi Kaartinen ja Raikamokin muualta tulla. Toki Oilerssin kasvateiksi voidaan mielestäni laskea ainakin Pfitzner, Kaartinen, Raikamo, Korhonen, Lamminen, Kaltiainen, Borg, Manninen, Laiti ja Sipilä. Eri asia sitten on onko näillä listauksilla mitään väliä, mutta kyllä se jostain kertoo.

  35. Tosiaan ainakin Oilersin sivujen mukaan Pfitzner ja Raikamo ovat Lauttasaaren Pallosta.

  36. Sihvosesta ei juurikaan ole hajua valmentajana, mutta tällä hetkellä Oilers tarvitsee enemmän penkin taakse kunnon auktoriteettifaijaa, joka saisi pojat pois kapakasta takaisin treenaamaan. Taidot riittää nykyisellä nipullakin hyvin vääntämään kärkikastissa, kunto taas ei niinkään.

  37. Mielestäni suurin ongelma Oilersilla on se, että vaihtuvuus on edelleen sitä luokkaa, että sillä annetaan valtavasti tasoitusta vastustajille. Toki nyt pysyy päävalmentaja ja luultavasti myös kapteeni, mutta kun sinne lyödään kentällinen uusia miehiä, niin se vaatii aika paljon aikaa saada kaikki ihan oikeasti samalle sivulle. En usko, että yksi vuosi riittää.

  38. Artolle sellainen sivuhuomautus, ettei ne junnumestaruudet ole välttämättömiä edustuskelpoisten pelaajien tuottamiseksi. Ei yksilölle ole merkitystä, kuinka hyvä joukkue siinä ympärillä on, tai kuinka onnistunut sen valmennus on yksittäisissä peleissä. Yksilönkehitys on junnuille se tärkein juttu ja sen pystyy saavuttamaan SM-sarjan jämäsijoilla, ja myös Divarin peleissä – miksei alempanakin joissain tapauksissa. Junnumitaleissa on monesti kyse kolmoskentän tasokkuudesta ja sen luovuuden tappamisesta, ei niinkään kärkikenttien supermiesten lukumäärästä.

  39. Ei käänny tuolit – haukkuu tuolla edellä omat ja vähättelee vaatustajaa (BSM). Päätä nyt kumpi on huono vai molemmat. Finaalisarja oli todella tasokas, ei ne maalikarkelot tee siitä parempaa, kuin vähämaaliset pelit. Arto olit nyt heikoin lenkki tässä sarjassa.