Video: Peltola Superfinaalin jälkeen – ”Jotain rispektiä tältä lajiyhteisöltä meidän koutsille”

Pasi Peltola (oik.) toivoo lajiyhteisöltä enemmän arvostusta Petteri Nykkyä (vas.) kohtaan. Kuva: Anssi Koskinen

Pasi Peltola (oik.) toivoo lajiyhteisöltä enemmän arvostusta Petteri Nykkyä (vas.) kohtaan. Kuva: Anssi Koskinen

Classic kaatoi lauantaina Happeen miesten Salibandyliigan Superfinaalissa maalein 6-2 ja juhli kolmatta perättäistä mestaruuttaan Hartwall Arenalla.

Ottelun jälkeen Classicin värikäs toiminnanjohtaja Pasi ”Passo” Peltola avasi sanaisen arkkunsa Salibandyliigan haastattelussa. Peltola peräänkuulutti arvostusta päävalmentaja Petteri Nykyn suunnalle. Peltola ei avannut sanomansa kohdetta sen kummemmin, vaan suuntasi viestinsä koko lajiyhteisölle.

Nykky on toiminut viimeiset kolme kautta Classicin päävalmentajana ja johdattanut tamperelaiset kolmeen perättäiseen mestaruuteen. Ennen Nykyn päävalmentajakautta Classicilla ei ollut yhtäkään Suomen mestaruutta. Nykyisin Nykky on miesten maajoukkueen pääluotsi ja toimii jatkossa päätoimisen maajoukkueen pääluotsina, joten kausi oli toistaiseksi viimeinen Classicin peräsimessä.

Suomen kahteen ensimmäiseen maailmanmestaruuteen johdattanut Nykky on Pääkallo.fi:n tietojen mukaan arvostettu valmentaja yli lajirajojen ja nautti suurta arvostusta myös salibandyn sisällä, vaikka joku taho on valmentajaa joskus arvostellutkin.

15 comments

  1. Lienee viesti someaktiiveille ketkä Nykkyä arvostelee ja toisaalta liiton palkkalistoilla on eräs kaveri jonka jalanjäljille Nykky tuli joka ei epävirallisten tietojen mukaan ole Nykyn suurin fani. Se että meillä on Twitterissa somevaikuttajia ei tarkoita sitä että se on yleinen mielipide ja kaikki jakaa sen mielipiteen.
    Pääkallo voisi varmaan kysyä Passolta ihan suoraan mistä tämä purkaus tuli niin sillähän se helposti selviää, nyt voidaan vain arvailla ja ihmetellä.

  2. ”Se että meillä on Twitterissa somevaikuttajia ei tarkoita sitä että se on yleinen mielipide ja kaikki jakaa sen mielipiteen. ”

    Täysin totta ja pätee niin moneen asiaan muuallakin kuin vain sählyyn. Harmi että yleensä se pieni ja typerä porukka on eniten äänessä ja näin tulee helposti kuva että se on koko kansan mielipide.

  3. Passon kommentit on ollut aina jossain määrin erikoisia, joten tiedä voiko tästä purkauksesta vetää mitään johtopäätöksiä. Ehkä se oli vain Passon tapa onnitella Nykkyä. Jos ei tietäisi kaverin tyyliä puhua, joku voisi erehtyä luulemaan kaverin ottaneen vähän rohkaisua.

  4. Voisi sitä puhetyylistä riippumatta luulla, että vähän rohkaisua. Mutta sitten tämä lajiyhteisö, mikä se muka on? Joka pitäjässä omansa, ja thats it. En edes arvele mitä respectejä havittelee.

  5. No Nykky on vanhanliiton uusiutumiskyvytön koutsi. Ne saa respectiä ketkä sitä ansaitsee, muille joudutaan näköjään kerjäämään. Se, että Passo on ollut ruoka-aikana kotona, ei auta tässä.

  6. Joku kateellinen taas huutelee… Kolme vuotta kolme mestaruutta ja kävin kylvämässä voittamisen kulttuurin myös majuun… miksi uudistua kun menestystä tulee?

  7. No jos miettii kuinka intohimoinen Classic familymies Peltola on. Vois vaikka arvuutella että Passon mieleen olis ollu saada enemmän tunnustuspalkintoja omalle joukkueelle ja Nykylle

  8. Peltolaa harmitti kun vuoden valmentaja titteli meni KrP:n Härmälle. Ja vuoden miespelaajaa titteli samaan seuraan. Taisi mennä tunteisiin.

  9. Olis hauska nähdä kuinka maajoukkue tai liigan allstars pärjäis Classicille…Ihan isät pojat kausi taas…tylsäänkun joukkue vahvistuu edelleen

  10. Peltola yritti vain pitää palkintopöydän ääressä yhtä hyvin puolensa kuin on ruokapöydänkin ääressä pitänyt. Omasta mielestäni Härmä on kyllä palkintonsa ansainnut. Nykyn joukkue kuitenkin vain piti edellisen vuoden sijan kun Härmän joukkueelta selkeä nousu. 🙂

  11. Ai miksi uudistua kun menestystä tulee? Kehityksessä kannattaisi pysyä mukana, kysy vaikka Nokian matkapuhelin-yksiköltä. Tai siis siltä entiseltä.

  12. Joskus ei kannata kehittyä jos mennään väärään suuntaan. Kysy vaikka pakolais-yksiköltä.

  13. No jo on menoa, jos vuoden valmentaja titteli kivistää. Huikeeta. Ihan oikeaan osoitteeseen meni se palkinto!

  14. Tämä meni nyt näin. Nykky on valmentanut Clasua kolme vuotta, ja Härmä KrPtä yhden vuoden. Härmä on siis aivan oikeutetusti vuoden valmentaja.
    Asiassa ei ole mitään epäselvää!

  15. Miten classic pärjäisi vaikka valmentajana olis pahviukko…luulen et ihan samalla tavalla.