Ulkomaat

Video: Ruotsissa meneillään uskomaton välieräsarja – 62 maalia neljään peliin ja voitot 2-2

11.04.
2018
Ulkomaat

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Storvreta IBK:n ja Mullsjö AIS:n välinen Ruotsin Superliigan välieräsarja on tarjonnut draamaa sekä maaleja koko rahan edestä. Joukkueet kohtasivat tiistaina neljännen kerran ja Mullsjö nappasi jatkoaikavoiton maalein 7-6.

Storvreta oli hyvin lähellä voittoa, mutta David Gillek toi kotijoukkueen tasoihin 12 sekuntia ennen loppua 1549-päisen yleisön riemuksi. Kasper Hedlund iski jatkoaikaratkaisun, kun pelikello näytti 69.37.

Mullsjön tehopelaaja oli rumista otteistaankin tunnettu Gillek, joka naulasi tehot 1+3 ottelussa. Vieraiden Nicklas Paulsson onnistui pistein 2+2. Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 2-2, ja joukkueet kohtaavat viidennen kerran torstaina. Finaalipaikka vaatii neljä voittoa.

Maalitalkoita ja yleisöryntäyksiä

Sarja on ollut maalimäärien valossa uskomatonta tykitystä. Ensimmäinen peli päättyi Mullsjön jatkoaikavoittoon maalein 8-7, toisessa Storvreta oli etevämpi maalein 9-8 ja kolmas peli päättyi Storvretan 10-7-voittoon, joten viimeisin ottelu oli sarjan toistaiseksi vähämaalisin. Reppu onkin heilunut jo peräti 62 kertaa neljässä ottelussa eli maaleja on syntynyt keskimäärin yli 15 ottelua kohden.

Ruotsissa välierät ovat vetäneet mukavasti väkeä katsomoon. Storvreta-Mullsjö-sarjan katsojalukemat ovat olleet 1953, 1655, 2315 ja 1549. Falun-Linköping sarjassa määrät ovat olleet vielä korkeampia: 2331, 2018, 2300 ja 1554.

Vertailun vuoksi Classicin ja Indiansin välisen välieräsarjan yleisömäärät olivat 612, 611, 1421 ja 527. Edelleen jatkuva KrP-Happee -sarja on vetänyt väkeä toistaiseksi seuraavasti: 587, 938, 637, 888.

Vertailussa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että suomalaisjoukkueiden katsomokapasiteetit eivät ole läheskään yhtä korkeita kuin länsinaapurissa. Kuitenkin esimerkiksi Falunin Jalas-areenalla ei ole ollut tällä kaudella mitenkään tavatonta, että paikan päälle on ahtautunut 2300 katsojaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen