Liigat

Video: ”Seiskapeli” vaati jatkoaikaratkaisun – näin Toropainen vei Indiansin historiallisesti välieriin

01.04.
2018
Liigat

Indians juhli historiallista välieräpaikkaa raivokkaasti. Kuva: Iiro Karesniemi.

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä EräViikinkien ja Indiansin välinen sarja eteni lopulta seitsemänteen peliin. Ratkaisevan ottelun voitti jatkoajalla Indians lukemin 4-3 ja samalla koko sarjan voitoin 4-3.

Indiansin sankariksi nousi Santeri Toropainen, joka laukoi ratkaisevan jatkoaikamaalin ajassa 61:59. Toropainen vei Indiansin ensi kertaa seuran historian aikana tuolla maalilla liigassa mitalipeleihin.

Ottelussa EräViikingit nappasi toisessa erässä 3-0 -johdon, mutta Indians nousi kolmannen erän aikana erikoistilanteiden kautta. Heikki Iiskolan ja Teemu Venäläisen ylivoimamaalit toivat ”heimon” maalin päähän ja Lauri Westerholm toi alivoimalla pelin tasoihin.

Viime kauden hopeamitalisti EräViikingit passitettiin näin ollen kesälomille. Samalla varmistui se, että ensimmäistä kertaa 31 vuoteen Salibandyliigan välierissä ei nähdä helsinkiläistä joukkuetta. Indians kohtaa välierissä runkosarjan voittaneen Classicin.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila