Liigat

Yllätys naisten Superfinaalissa – SB-Pro juhlii Suomen mestaruutta!

21.04.
2018
Liigat

Kuva: Jarmo Koskela

Classic ja SB-Pro kohtasivat lauantaina naisten Superfinaalissa Hartwall Arenalla. Pro voitti finaalin maalein 3-2 ja juhlii Suomen mestaruutta.

Classic oli kolmannen erän ensimmäisellä kympillä hallitseva osapuoli. Classic yritti rakennella hyökkäyksiä pitkän kaavan kautta, mutta varsinkin erän edetessä pystyi puolustamaan tamperelaisten hyökkäykset pääosin vaarattomina.

Ajassa 56.20 Pro oli pääsemässä vastahyökkäykseen ja Classic joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ajassa 57.10 Denisa Ratajova laukoi pallon vastustamattomasti Classicin verkkoon ja tilanne oli 3-2. Classic käytti aikalisän ajassa 57.31 ja pelasi rohkeasti ilman maalivahtia. SB-Pron johto kesti kuitenkin loppuun saakka.

Pro peluutti koko ottelun ajan kolmea kentällistä ja puolusti tiukasti. Pron avainpelaajia olivat kahdesti maalannut Jenni Torkki, kaksi maalia syöttänyt Jaana Lirkki sekä maalillaan kovissa paikoissa venynyt Tiltu Siltanen. Classicin Ella Alanko osui kahdesti.

Kyseessä oli SB-Pron historian toinen Suomen mestaruus. Edellisen kerran joukkue voitti SM-kultaa vuonna 2014.

Ottelua seurasi paikan päällä yhteensä 5170 katsojaa.

Ottelutilastot

Naisten Superfinaalin toisessa erässä nähtiin neljä maalia. Kuva: Jarmo Koskela

2. erä

Classic aloitti toisenkin erän vahvalla myllyllä. Ajassa 24.30 Classic sai rangaistuslaukauksen Pron Juulianna Sotalan pelattua korkealla mailalla. Ella Alangon laukaus suuntautui kuitenkin maalin yli ja peli jatkui Classicin ylivoimalla.

Alanko ei jäänyt pitkäksi aikaa harmittelemaan rankkarimissiä, sillä hyökkääjä laukoi Tamperelaiset 1-0-johtoon ylivoimalla ajassa 26.16. Classic sai toisen ylivoimansa vielä saman peliminuutin aikana, kun Nina Rantalaa rikottiin laukaisutilanteessa. Samaisessa tilanteessa Rantalan maila osui Pro-pelaajan päähän.

Jenni Torkin jäähy ehti juuri loppua, kun Ella Alanko iski toisen maalinsa tarkalla laukauksella ajassa 28.57. Erän puolivälin jälkeen Pro sai pikku hiljaa hyökkäyksiä Classicin päätyyn. Ajassa 34.05 Jenni Torkki laukoi tilanteeksi 2-1.

Pron painostus jatkui seuraavien minuuttien aikana. Torkki latasi tarkalla kudilla nurmijärveläiset tasoihin ajassa 36.06. Toisessakin erässä Pro paransi erän edetessä. Loppuminuuteilla Classicilla oli kuitenkin vielä maalipaikkoja, joista pallo ei sujahtanut verkkoon asti.

1.Erä

Kuva: Jarmo Koskela

Classic aloitti kamppailun vahvasti ja loi hyviä maalipaikkoja ensimmäisistä minuuteista lähtien. Pikku hiljaa Pro pääsi peliin mukaan ja sai luotua omia tontteja, mutta maalitili ei auennut kummassakaan päässä.

Ajassa 13.32 Classic koki kovia, kun tähtipelaajiin kuuluva Hanna Sipiläinen jäi makaamaan loukkaantuneena kentälle. Sipiläistä hoidettiin vaihtopenkillä erän loppuun saakka.

Classic oli hyvin lähellä maalia noin viisi minuuttia ennen erän loppua, mutta Eliisa Alangon laukaus suuntautui tolppaan. Ensimmäisessä erässä oli paikkoja molemmissa päissä, mutta maalivahdit onnistuivat tolppien välissä. Classic oli jonkin verran niskan päällä, mutta pääpiirteiltään erä oli lopulta tasainen.

Lue myös:
Pääkallotodistus: SB-Pron maalivahti, kakkossentteri ja hyökkääjälupaus liekeissä Superfinaalissa
SB-Pron juhlittu sankari ratkaisumaalistaan: ”Tunne oli aivan uskomaton, jopa euforinen”
Uransa päättävä Luomaniemi ironisesti karvaan tappion jälkeen: ”Olen nyt kokenut kaiken”
Sankarivahti Tiltu Siltanen päätti huiman vuotensa mestarina – ”Urani paras kausi”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen