Liigat

2. divisioonajoukkueelta kovia kaappauksia – yli 600 liigapeliä pelannut kolmikko liittyy vahvuuteen

25.05.
2018
Liigat

Perttu Pajukoski (kesk.) pelaa ensi kaudella kakkosdivisioonassa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn miesten kakkosdivisioonan Etelä-Suomen lohkossa pelaava Loiske Kings julkaisi perjantaina kolme korkean profiilin pelaajasopimusta. Oliver Wardi, Perttu Pajukoski ja Severi Korhonen liittyvät joukkueen vahvuuteen.

Wardi, 31 ja Pajukoski, 28 eivät pelanneet enää viime kaudella Salibandyliigassa, mutta 21-vuotias Korhonen edusti Esport Oilersia. Viime kausi oli Korhoselle jo jonkinasteinen läpilyönti, ja nuori laituri iski pisteet 13+6 runkosarjassa. Kaikkiaan Korhonen on pelannut 60 Salibandyliigan runkosarjan ja pudotuspelien ottelua tehoin 18+12.

Wardi pelasi aktiiviurallaan yhteensä 315 liigapeliä Oilersissa tehoin 159+87. Palkintokaapista löytyy SM-kulta, SM-hopea ja SM-pronssi. Wardi on pelannut myös 13 maaottelua tehoin 6+5.

Pajukoski tunnettiin liigaurallaan kovana maalintekijänä. SPV:tä ja Oilersia edustanut laituri naulasi liigan runkosarjassa 300 (198+102) tehopistettä pelaamissaan 217 ottelussa. Pudotuspeliotteluita kertyi 55 ja niissä tehopisteet 22+23. Pajukoski saavutti liigaurallaan kaksi SM-pronssia ja yhden SM-hopean. Suomen maajoukkueessa hän esiintyi viisi kertaa.

– Vuoden verran olen herroja piinannut pelihommilla. Molemmat ovat tänä aikana aina välillä piipahtaneet meidän treeneissä, mutta nyt aika oli kypsä kiinnittää molemmat ihan kunnolla mukaan joukkueeseen. Todella kovia pelimiehiä kyllä ovat molemmat ja nostavat meidän joukkueen pykälää korkeammalle kun aletaan ennakkoarvioita sarjasta vääntämään, Loiske Kingsin manageri Jouni Olkkonen kommentoi kokeneempia hankintoja.

– Korhosen siirto tuli hieman puskista, oletin että hän jatkaa liigassa läpimurtokauden jälkeen, mutta ilmeisesti opinnot nousivat hänellä liigauraa tärkeämmiksi. Hieno saada myös hänet mukaan joukkueeseen. Heitän villin veikkauksen, että tässä saattaa olla ensi kaudella sarjan pistepörssin voittaja. Kova pistelinko on kyllä kaveri, Olkkonen sanaili Korhosesta.

Loiste Kingsillä ja Esport Oilersilla on farmisopimus ensi kaudella. Loiste Kingsissä pelaa myös muita nimekkäitä entisiä liigapelaajia. Mukana ovat muun muassa Markus Olkkonen, Sami Strömsten ja Petri Jalanko.

Artikkelia päivitetty 25.5. klo 20.15

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen