Liigat

Classic Floorball Academylta uusi askel – kulttipelaaja vie lajiosaamista Singaporeen

23.05.
2018
Liigat

Asser Jääskeläinen lähtee viemään lajitietämystä Singaporeen. Kuva: Anssi Koskinen

Classic Floorball Academy aloitti toimintansa viime marraskuussa Singaporessa pelatun Classic-TPS -liigaottelun yhteydessä.

Historiallisen ensimmäisen Suomen rajojen ulkopuolella pelatun liigakamppailun ohella joukkueet veivät lajiosaamista maahan järjestämällä harjoituksia ja jakamalla lajitietoutta. Tulevalla kaudella nähdään uusi askel, kun kulttipuolustaja Asser Jääskeläinen lähtee valmentamaan ja kouluttamaan paikallisia pelaajia.

Toisen suunnan ”pelaajaliikehdintää” nähtiin menneellä kaudella, kun Singaporen maajoukkuepelaaja Siraaj Ramadhan vietti Tampereella 1,5 kuukautta ja osallistui joukkueen harjoitteluun.

– Todella hyvillä fiiliksillä olen lähdössä. En ole ennen käynyt Aasian suunnilla. Viime marraskuun reissu jäi harmillisesti loukkaantumisen takia välistä. Vien mukanani Classicin pelaajatekniikkaa, yksilö- ja tiimitasolla. Osallistun maajoukkueleireille, ja tulen treenaamaan kaiken ikäisten singaporelaisten kanssa, Jääskeläinen kertoi seuran tiedotteessa.

Jääskeläinen juhli Classicin kanssa Suomen mestaruutta kahden edellisen kevään aikana. Tällä hetkellä häntä ei ole merkitty Classicin miesten edustusjoukkueen pelaajavahvuuteen, eikä tulevaisuudesta ole tarkempaa tietoa Singaporen reissun lisäksi.

Classicin uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen