Liigat

ErVi sopimukseen loukkaantumisista kärsineen lahjakkaan maalitykin kanssa

11.05.
2018
5 Kommenttia
4
Liigat

Eero Nuutinen teki kaksi vuotta sitten sopimuksen ErVin miesten edustusjoukkueen kanssa, mutta fuusioseuran ykkösjoukkueessa on kertynyt vain neljä. Nyt Nuutinen saa uuden tilaisuuden. Arkistokuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliigan EräViikingit julkaisi perjantaina Eero Nuutisen, 20, 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

Nuutinen on kärsinyt viime kausina loukkaantumisista ja mennyt kausi vierähti A-poikien SM-sarjassa. Pudotuspeleissä laituri oli kovassa vireessä ja iski tehot 13+4 ollen samalla jatkopelien paras maalintekijä. ErVin A-pojat ylsivät sarjassa pronssille.

– Pari viime kautta tosiaan on mennyt melkeinpä kokonaan sivuun tai vähintään kitkuttelemalla loukkaantumisen kanssa. Jalka näyttää nyt kestävän hyvin ja tämä kevät on ollut niin hauskaa touhua pelaamisen suhteen, että on todella mukava tarttua isompiin haasteisiin liigakaukaloissa, Nuutinen kommentoi seuran uutisessa.

Nuutinen löi niin sanotusti läpi liigatasolla jo 16-vuotiaana Erässä kaudella 2013-14, kun hän iski 20 pelissä tehot 21+5. Seuraavalla kaudella tahti oli lähes yhtä hyvä (16+3) ja Nuutinen pääsi juhlimaan vielä kauden jälkeen U19-poikien MM-kultaa.

Seuraava kausi meni kokonaan ohi loukkaantumisten vuoksi ja kaudella 2016-17 Nuutinen pelasi hajanaisen määrän otteluita ErVissä, ErVi Akatemiassa ja ErVin A-pojissa. Nuutisen kohdalla voidaan puhua melko puhtaasta maalintekijästä, sillä liigatasolla 47 ottelua ovat tuottaneet tehot 38+9 ja Divarissa kahdeksan peliä pisteet 12+4.

– ”Ekillä” on ollut pari hankalaa vuotta takana loukkaantumisten suhteen, mutta nyt tilanne näyttää hyvältä ja päätimme strategiamme mukaisesti panostaa häneen. Nuutinen on seuran oma kasvatti, pikkujunnuissa SSV:ssä ja sittemmin pitkään Erässä kasvanut, siis vain meillä pelannut pelaaja.

– Odotusarvo on korkealla, jos takapakkeja ei tule, hänellä on mahdollisuus olla todellinen ilmiö ensi kauden liigakentillä. Hän on lahjakkaimmista ja nälkäisimmistä maalintekijöistä, joita olen nähnyt, urheilujohtaja Joonas Naava sanoi seuran tiedotteessa.

Tällä hetkellä Nuutisen pelikunnon suhteen riittää vielä työsarkaa.

– Kesällä tullaan tekemään hommia peruskunnon kohottamiseksi ja fysiikkapuoleen tullaan panostamaan laadukkaasti. Lisäksi pyritään nostamaan nyt pallollisen harjoittelun määrää ja pelillistä rutiinia, Nuutinen avasi.

ErVin uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen