Divarit

HuKun huvit loppuivat – salolaisseura luopuu 1. divisioonan sarjapaikastaan

24.05.
2018
Divarit

HuKua ei nähdä naisten 1. divisioonassa. Arkistokuva: Vesa Käiväräinen

Salolainen Huvinsa Kullakin luopuu paikastaan naisten 1. divisioonassa. Seura kertoo verkkosivuillaan syyksi sen, että joukkueelle ei löytynyt jatkomahdollisuutta paikallisesti. Käytännössä HuKu pyrki siis siirtämään naisten divarijoukkueensa jonkin muun salolaisseuran sateenvarjon alle, mutta se ei onnistunut.

HuKu sijoittui menneellä kaudella kuudenneksi naisten 1. divisioonan runkosarjassa. Vuotta aiemmin keväällä 2017 salolaiset karsivat noususta naisten Salibandyliigaan, mutta hävisivät ottelusarjan Happeelle suoraan voitoin 0-3.
Sitä edellisinä kausina HuKu sijoittui divarin runkosarjassa viidenneksi ja kuudenneksi, joten salolaiset tekivät divarivuosinaan varsin tasaista jälkeä.

Vaikka naisten puolella fuusio ei toteutunut, junioripuolella yhdistymistä tapahtui, kun HuKun D-tytöt ja Salon Palloilijoiden C-tytöt pistivät hynttyyt yhteen.

HuKun luovuttua naisten 1. divisioonaan on ensi kaudelle ilmoittautunut 11 joukkuetta: FBC Loisto, Blue Fox, LoSB, Pirkkalan Pirkat, Santa’s United, SB Vantaa, Steelers, Hatsina, Sheriffs sekä kaksi joukkuetta O2-Jyväskylästä.

Tulevan kauden jälkeen naisten ylimpiä sarjoja uudistetaan niin, että kaudelle 2019-20 Salibandyliigan kahdeksan joukkuetta saa paikan A-liigasta ja seuraavat kahdeksan parasta B-liigasta. Näin ollen ensi kauden 1. divisioonasta viisi heikointa joukkuetta putoaa seuraavaksi kaudeksi alueelliseen sarjaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Twitter: @ipairola