Divarit

Kakkosdivariseuralta kova valmentajakiinnitys – Otto Moilanen palaa kotikaupunkiinsa

19.05.
2018
Divarit

Otto Moilanen valmentaa ensi kaudella PoNoVoa. Kuva: Simon Abächerli.

NST-Lappeenrannassa pelaajauransa aloittanut ja viime kaudella Sveitsin NLB Astra Sarnenin joukkueessa valmentajana toiminut Otto Moilanen käskyttää kaudella 2018-19 PoNoVon miesten edustusjoukkuetta.

Otto Moilanen palaa Lappeenrantaan peräti 18 vuoden mittaiselta kierrokseltaan. Hän on urallaan pelannut 11 kauden ja 278 ottelun verran Salibandyliigaa ja tehnyt pääsarjassa 137+108=245 tehopistettä. Liigapelejä on kertynyt NST:n lisäksi HIFK:ssa, Josbassa, Tapanilan Erässä ja Loviisan Torissa.

Moilanen on pelannut urallaan myös Ruotsin Superliigassa Storvretan paidassa, sekä Sveitsin liigassa muun muassa GC Zürichin paidassa. Lisäksi hän on edustanut Suomea kertaalleen miesten MM-kisoissa, sekä toiminut aikanaan nuorten maajoukkueen kapteenina.

Valmentajana Moilanen on toiminut viiden kauden ajan Sveitsissä, sekä yhden sesongin verran LeBan peräsimessä kakkosdivarissa. Viimeiset kolme vuotta Moilanen on toiminut niin urheilutoimenjohtajana kuin valmentajanakin Sveitsissä.

– Näin intohimoisesti lajiin suhtautuvia kavereita on aika vähän tässä valtakunnassa saatavilla joten äärimmäisen tyytyväinen täytyy olla että saatiin ”Ode” houkuteltua PoNoVoon. Eräskin puhelu on kevään aikana Sveitsiin soiteltu ja keskustelujen aikana on käynyt selväksi että Otto on juuri oikea kaveri kehittämään nuoria pelaajiamme sekä tuomaan edustusjoukkueeseen ja seuraan tavoittelemaamme uudenlaista harjoittelukulttuuria, edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Markkanen kommentoi seuran nettisivuilla.

– Lappeenrantaan paluu on saman aikaan hienoa ja pelottavaa. 18 vuotta poissa mutta sydän pysynyt koko ajan Etelä-Karjalassa. PoNoVon kanssa löysin parhaan paketin ja yhteisen sävelen. PoNoVon seurajohto on tehnyt itseeni ison vaikutuksen ja on sekä innostavaa että haastavaa lähteä muuttamaan yhdessä muiden toimijoiden kanssa sekä edustusjoukkueen että koko seuran toiminta- ja harjoituskulttuuria urheilullisempaan suuntaan. Samalla uskon että teemme yhdessä myös töitä koko lappeenrantalaisen salibandyn eteen. Kaupungissa on valtava potentiaali pelata tulevaisuudessa huippusalibandya mutta se vaatii kaikilta toimijoilta, niin pelaajilta, valmentajilta kuin taustoiltakin yhteen hiileen puhaltamista ja armotonta määrää töitä Moilanen itse kommentoi PonoVon sivuilla.

Aiemmin tällä viikolla Etelä-Saimaa kertoi, että NST ja PonoVo yhdistävät voimiaan. Yhteistyötä on tarkoitus tehdä edustus- ja aikuistoiminnassa sekä vanhimmissa juniori-ikäluokissa. PoNoVon miesten edustusjoukkue pelaa kakkosdivisioonassa.

- NST:n ja PoNoVon miesten edustusjoukkueet tekevät farmisopimuksen ja treenaavat kesän käytännössä yhdessä, NST:n hallituksen jäsen Ville Kuusela sanoi uutisessa.

Linkki:
PoNoVon uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila