Ulkomaat

Kokenut tshekkivahti päätti salibandyuransa – takana 23 kautta maan pääsarjassa

13.05.
2018
Ulkomaat

Tomáš Kafka pelasi vielä vuoden 2016 MM-turnauksessa. Kuva: IFF

Kokenut tshekkiläinen salibandyvahti Tomáš Kafka, 39, on päättänyt pelaajauransa. Kafka pelasi Tshekin liigassa peräti 23 kautta ja kaikkiaan 520 ottelua, joissa hän ehti kerätä 28 maalisyöttöä.

Kafka voitti urallaan 13 Tshekin mestaruutta Tatran Střešovicen kanssa. Tshekin parhaaksi maalivahdiksi hänet arvostettiin kymmenen kertaa. Vuonna 2006 Kafka valittiin maailman parhaaksi salibandyvahdiksi. Tshekin liigan lisäksi hän on edustanut puolen kauden ajan ruotsalaista Balrog Oilersia Superliigassa.

Kafka on yksi salibandymaailman kokeneimpia arvokisakävijöitä, sillä hän edusti Tshekkiä yhdeksissä MM-kisoissa. Maalivahdin vyölle kertyi yhteensä 116 maaottelua ja 47 MM-ottelua. Ensimmäisen maaottelun hän pelasi vuonna 2000 ja päätti maajoukkueuransa 11.12. 2016 Latvian MM-kisojen pronssipeliin.

– Ensimmäiset päivät päätöksen jälkeen olivat vaikeita ja en melkein pystynyt nukkumaan. Täytän kuitenkin muutaman kuukauden päästä 40 vuotta ja on aika omistautua vaimolle ja perheelleni, Kafka sanoi Tshekin liiton uutisessa.

Tshekin Salibandyliiton uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen