Kova kaappaus – Seppo Pulkkisesta naisten divarijoukkueen päävalmentaja

Kuva: O2-Jyväskylä

Kuva: Jaakko Perälä

Seppo Pulkkinen on O2-Jyväskylän naisten 1. divisioonajoukkueen pääkäskijä kaudella 2018-19. Pulkkinen toimi jo menneen kauden lopussa liigasta pudonneen O2:n valmennustiimissä.

Pulkkinen tunnetaan salibandyn saralla pitkästä rupeamastaan Happeen miesten päävalmentajana. Tuo pesti päättyi keväällä 2017 ja sittemmin hän on toiminut Australian miesten maajoukkueen pääluotsina. Pulkkinen valmensi viime vuosikymmenellä pitkään myös naisten salibandymaajoukkuetta. Salibandyn saralla valmennusuran kohokohta on ollut vuoden 2014 Suomen mestaruus Happeen kanssa.

Ennen salibandyuraa Pulkkinen toimi pitkään lentopallovalmentajana.

O2:lla on tulevalla kaudella sinällään mielenkiintoinen tilanne, että seuralla on peräti kaksi joukkuetta naisten 1. divisioonassa. Kari Saukkonen ottaa seuran toisen 1. divisioonajoukkueen (Akatemia) valmennettavakseen.

– Näkisin, että molemmat joukkueet on saatava nousemaan kaudeksi 2019–20 perustettavaan Naisten Liiga B:hen, ja edustusjoukkue sitä seuraavaksi kaudeksi Liiga A:han. Silloin asetelma olisi hyvä ja seuran pelaajapolun yläpää kunnossa, Pulkkinen arvioi seuran tiedotteessa.

Pulkkinen toivoo, että seuraan saataisiin kaikki alueen parhaat pelaajat.

– Meidän pitää pystyä rakentamaan organisaatio, joka kerää Keski-Suomen alueen parhaat pelaajat saman katon alle. Haluan olla rakentamassa vetovoimaista seuraa, jonka tavoitteena on nousta suht nopeastikin valtakunnan kärkeen. Sanoisin, että jos onnistumme työssämme, meidän olisi realistista taistella kolmen vuoden päästä mitaleista.

-Tavoitteet ovat kunnianhimoisia, mutta ilman niitä ei voi saavuttaa mitään. Puhuahan aina voi, mutta nyt on tekojen aika, Pulkkinen paalutti.

O2:n uutinen

5 comments

  1. Eli nyt kaikki vanhat Happeen liiganaiset nostamaan joukkue liigaan ja sitten taas halusählyn vuoro. Jyväskylään pitää perustaa oma pelkästään nais – ja tyttösalibandyyn keskittyvä seura. Sen jälkeen taivas on auki.

  2. Huhujen mukaan viime kaudella II-joukkueessa pelanneet ”liigapelurit” olisivat ensi kaudella ns. edustusjoukkueen käytettävissä – ehtona tosin se, että yksi viime kauden valmennusryhmässä toimineista valmentajista siirretään syrjään. Seuran julkaisemasta uutisesta päätellen seura on tuon huhun mukaisesti ehtinyt jo myös toimimaan.

    En halua yleistää, enkä naissalibandya leimata, mutta ei taitaisi olla ensimmäinen kerta, kun naisjoukkueessa pelaajat savustaa koutsin ulos? Jos tuo huhu siis paikkaansa pitää. Pelaajauutisia odotellessa.

  3. Jännästi näissä naisjoukkueissa, kuten 02 jo kahtena kautena on haluttu uutta valmentajaa. Muutama karvakolmio siellä haluaa muutoksia ja niitähän tulee. Nyt jos ei muutamaan kauteen kuulu muuta kuin pelaajasiirtoja niin aamen.

  4. No sehän meni hienosti ja näin pidettiin kiinni viime kauden pääkoutsin sopimuksesta. Kannatti tehdä jatkopahvi hyvissä ajoin kesken kauden.

  5. No jos Pulkkisen tasoinen kaveri on vaihtoehto, niin tuskinpa huono juttu, että entinen sai lähteä.