Maajoukkueet

Maajoukkueen luottopelaajiin kuuluva Mia Karjalainen siirtyy Ruotsin liigaan

15.05.
2018
Maajoukkueet

Mia Karjalainen jatkaa peliuraansa Ruotsissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Puolustaja Mia Karjalainen, 30, siirtyy PSS:sta Göteborgiin ja Pixbo Wallenstamin paitaan. Pixbossa pelaa jo ennestään suomalaispuolustaja, sillä Laura Manninen edustaa joukkuetta.

Karjalainen on pelannut Salibandyliigan runkosarjassa ja pudotuspeleissä 257 ottelua SSV:ssä, Tiikereissä, NST:ssä ja PSS:ssa. Tehopisteitä on kertynyt yhteensä 47+126. Karjalainen juhli Suomen mestaruutta NST:n kanssa keväällä 2016, ja SM-pronssi kertyi plakkariin keväällä 2017. Karjalainen on pelannut urallaan myös Sveitsin liigassa.

Karjalainen lähtee Ruotsiin kehittämään itseään.

– En ole urallani vielä pelannut Ruotsissa, ja haluan nähdä, pystynkö maailman parhaassa liigassa vielä kehittymään pelaajana ennen kuin tulee aika laittaa maila hyllylle. Sekä Suomessa että Sveitsissä joukkueiden taso vaihtelee paljon ja ottelumäärä on pienempi kuin Ruotsissa. Odotan pääseväni pelaamaan vauhdikkaita otteluita sekä lahjakkaiden pelaajien kanssa että sellaisia vastaan, puolustaja sanoi seuran tiedotteessa.

Karjalainen on myös kokenut maajoukkuepelaaja. Tililtä löytyy yhteensä 90 maaottelua (15+20). Karjalainen on nelinkertainen MM-hopeamitalisti.

Pixbon uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen