Liigat

Maajoukkuetähti Salo palaa Classiciin – Kuitunen korvaa Nykyn päävalmentajana

22.05.
2018
Liigat

Odotettu sopimus varmistui, kun Classic julkaisi Nico Salon paluun kotiin. Kuva: Salibandyliiga

Hallitseva Suomen mestari Tampereen Classic tiedotti tiistaina kahdesta merkittävästä sopimuksesta. Suomen maajoukkueen tähtihyökkääjä Nico Salo tekee paluun Tampereelle, ja liigajoukkueen päävalmentajaksi nousee Samu Kuitunen.

Kolmen vuoden sopimuksen Classicin kanssa tehnyt Nico Salo palaa kotiin Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Salibandyliigassa maailman eliittiin noussut keskushyökkääjä lähti kokeilemaan taitojaan FC Helsingborgin Superliiga-joukkueeseen.

Kausi päättyi puolivälierissä, ja enimmäkseen puolustajan paikalla pelannut Salo ei Classicin tiedotteessa olleiden kommenttien perusteella saanut parastaan irti uudessa seurassa. Runkosarjan 31 ottelussa hän keräsi tehopisteet 9+15=24.

– Yksi unelma toteutui päästyäni pelaamaan Ruotsiin. Kuitenkin on todettava, että asioita hoidetaan eri seuroissa eri lailla ja Classicin organisaatio sekä joukkue ovat ehdotonta maailman huippua kokonaisuudessaan. Lisäksi Tamperetta parempaa paikkaa huippu-urheilun kannalta ei ole, Salo kertoi.

– Henkilökohtaisesti haluan nostaa omaa tasoa edelleen muutaman stepin ylöspäin ja omalla esimerkillä kehittää myös muiden tekemisen tasoa. Yksinkertaistettuna haluan seuraavien vuosien aikana voittaa kaiken mitä salibandyssa on voitettavissa.

Tuoreimmassa listauksessa Salo valittiin maailman viidenneksi parhaaksi pelaajaksi.

Classicin valmennuspuolella tapahtuu myös muutoksia, kun Petteri Nykky joutuu maajoukkuepestin yhteydessä tehdyn sopimuksen myötä jättämään Classicin. Hänet korvaa kolmen kauden ajan apuvalmentajana työskennellyt Samu Kuitunen.

Kuitusen tiimissä apureina toimivat Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen.

– Joukkueessa jatkaa vankka runko kokeneita ja menestyneitä urheilijoita joita haastaa jokapäiväisessä tekemisessä nälkäiset ja potentiaaliset nuoret. Kilpailutilanne on hyvällä ja terveellä pohjalla jokaisen haastaessa sekä kehittäessään itseään joukkueen eteen. Oppiminen ja itsensä kehittäminen niin yksilötasolla kuin viisikkotasolla tähtää menestymiseen Champions Cupissa Ruotsin Gävlessä tammikuun alussa, unohtamatta kotimaisen Salibandyliigan tavoitteita, Kuitunen pohti.

Lisäksi ykkösmaalivahti Lassi Toriseva solmi Classicin kanssa kolmen vuoden jatkon.

Tampereen Classicin sopimustilanne kaudelle 2018–2019:

Maalivahdit:
30 Joni Järviö
35 Lassi Toriseva

Kenttäpelaajat:
2 Eemeli Akola
4 Konsta Tykkyläinen
7 Albert Koskinen
8 Juha Kivilehto
9 Eemeli Salin
10 Oskari Heikkilä
11 Sami Johansson
12 Eetu Sikkinen
15 Aaro Helin
16 Jussi Piha
17 Janne Lamminen
18 Juuso Woivalin
19 Joonas Pylsy
20 Nico Salo
23 Juho Syvänen
45 Jere Pulkkinen
48 Hiski Kosunen
56 Krister Savonen
61 Tino Salminen
66 Mikko Leikkanen
72 Atte Eronen
86 Tino Lindstedt

Linkki:
Classicin tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen