Divarit

Nimekkäät seurat fuusioituvat – HIFK:n ja Bluesin salibandytoiminnat yhdistyvät

04.05.
2018
Divarit

HIFK ja SBS Blues yhdistävät voimansa salibandyn saralla. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

HIFK Salibandy ja SBS Blues tiedottivat aiemmin viikolla, että nimekkäät salibandyseurat lyövät hynttyyt yhteen.

Yhdistyminen tapahtuu siten, että SBS Blues siirtyy HIFK:n alaisuuteen. Toistaiseksi yhdistymisestä on kerrottu se, että organisaation ja yhdistymisen kehittymisestä kerrotaan lisää kevään ja kesän aikana.

HIFK oli salibandyn menestysseura varsinkin vuosituhannen vaihteen tienoilla. Se voitti miesten Suomen mestaruuden vuonna 2000 ja Euroopan Cupin vuonna 2001. Joukkue kahmi SM-pronssia 1998 ja 2003. Naisten joukkue juhli Suomen mestaruutta 2001 ja 2002. SM-hopeaa joukkue saalisti vuonna 2000 ja pronssia 1999. Salibandyseura SBS Blues perustettiin vuonna 2016 ja seura esiintyi jääkiekosta tutun Bluesin logon alla.

HIFK miesten joukkue pelasi kaudella 2016-17 valtakunnallisessa Divarissa ja molempien seurojen miesten edustusjoukkueet pelasivat viime kaudella kakkosdivisioonassa. Molemmilta joukkueilta löytyy junioritoimintaa sekä muita aikuisjoukkueita. Tuoreimman lisenssimittauksen mukaan SBS Bluesilla on 174 jäsentä ja HIFK:lla 163 jäsentä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen