Ulkomaat

Olli Oilingista Sveitsin U17-maajoukkueen päävalmentaja

05.05.
2018
Ulkomaat

Olli Oilinki on asunut, pelannut ja valmentanut Sveitsissä jo pitkään. Kuva: Floorball Thurgau.

Olli Oilinki on nimetty Sveitsin U17-maajoukkueen päävalmentajaksi. Hän aloitti puolipäiväisen työtehtävänsä toukokuun alusta.

Oilinki, 38, pelasi aikanaan Suomessa lähes sata peliä Salibandyliigaa ja yli 60 ottelua Divarissa edustettuaan HIFK:ta, HNMKY:ta ja Tapanilan Erää. Vyöltä löytyy myös seitsemän maaottelua Suomi-paidasta. Edellisen kerran Oilinki pelasi kuitenkin viimeksi kotimaassaan kaudella 2004-05.

Sen jälkeen hän on pelannut Sveitsin kahdella korkeimmalla sarjatasolla Chur Unihockeyn, Tigers Langnaun, SV Wiler-Ersigenin ja Floorball Thurgaun paidassa. Viimeiset vuodet hän on toiminut salibandykoulu Erlenissä, sekä Floorball Thurgaun U18-junioreissa valmentajana.

– Olen erittäin motivoitunut työskentelemään huippumotivoituneiden nuorten pelaajien kanssa ja kehittämään itseäni valmentajana. Minulle tämä tehtävä tarkoittaa sitä, että olen oikealla tiellä valmennusurallani, Oilinki kommentoi Swiss Unihockeyn tiedotteessa.

Sveitsissä kootaan Oilingin nimittämisen myötä ensi kertaa yhteen koko maan U17-maajoukkue, kun aiemmin kyseisessä ikäluokassa on kasattu kolme aluejoukkuetta läntisen, keskisen ja itäisen alueen joukkueiden muodossa.

Linkki:
Swiss Unihockeyn tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila