Juniorit

Ruotsista U19-tyttöjen maailmanmestari – Suomi putosi kelkasta kolmannessa erässä

06.05.
2018
Juniorit

Ruotsi juhlii U19-tyttöjen maailmanmestaruutta. Kuva: IFF

Suomi ja Ruotsi mittasivat toisiaan sunnuntaina U19-tyttöjen salibandyn MM-finaalissa St Gallenissa. Ruotsi voitti MM-finaalin maalein 7-2 ja juhlii MM-kultaa.

Suomi sai finaaliin komean startin, kun Julia Woivalinille pedattiin hienolla kuviolla loistopaikka, josta maalipyssy ei erehtynyt. Maalisyötön tarjoilijana kunnostautui Milja Saarikoski ja ottelun avausmaali syntyi ajassa 2.16. Ruotsi sai kuitenkin normaalin pelivaihteensa päälle ja ajassa 11.37 Cajsa Elm naulasi pallon Suomen verkkoon maalin edustalta.

Erän viimeisellä minuutilla suomalaispelaaja rikkoi maalipaikassa ja Ruotsi sai rankkarin. Frida Swahn jätti turhat kiemurat pois ja latasi pallon Suomen maaliin, joten tilanne oli 2-1 55 sekuntia ennen erätaukoa, ja niistä lukemista mentiinkin toiseen erään.

Ruotsi hallitsi ensimmäistä erää ja Elsi Kangasharju torjui jälleen hyvin maalillaan. Hyvän alun jälkeen Suomen paikat olivat kortilla.

Ruotsi aloitti toisen erän räväkästi ja kolmas osuma syntyi keskialueen riistosta. Lisa Svarfvar purjehti Suomen maalille ja sijoitti pallon taidokkaasti takayläkulmaan ajassa 23.28. Vain 59 sekuntia myöhemmin Suomi pelasi hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Jasmiina Järvinen latasi sinivalkoisten toisen osuman komealla kudilla. Maalin syötti Maura Paajanen.

Ruotsin neljäs osuma syntyi komea sahauksen päätteeksi. Ellen Bäckstedtin tarkka laukaus upposi vastustamattomasti Suomen maalin ylähyllylle ajassa 26.58. Ruotsi oli edelleen niskan päällä erän loppua kohden, mutta lisämaaleja ei nähty. Suomi oli kahdessa ensimmäisessä erässä erittäin tehokas maalipaikoissa ja Ruotsin maalivahdille kertyi vain kolme torjuntaa.

Ruotsi iski kolmannen erän ensimmäisen osuman ajassa 44.03 ja sen syntyi jälleen keskialueen riistosta. Bäckstedt iski ottelun toisen osumansa varmalla sijoituksella. Vain 42 sekuntia myöhemmin Ruotsin vapaalyöntikuvio toimi ja Swahnin tarkka kuti upposi Suomen maalin takayläkulmaan.

Ruotsin seitsemäs maali syntyi maalin edustalta, jonne Wilma Johansson sai maukkaan syötön Bäckstedtilta ajassa 48.06. Ruotsi jatkoi vahvoja otteitaan, eikä Suomi saanut missään vaiheessa oikein minkäänlaista kiriä aikaiseksi.

Ottelun tehopelaaja oli 2+1 naulannut Bäckstedt, joka oli myös turnauksen paras maalintekijä 12 osumallaan.

Maailmanmestaruus oli Ruotsin kolmas perättäinen. MM-pronssin nappasi Tshekki, joka kaatoi Puolan pronssiottelussa maalein 3-1.

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen